Prima pagină » Culinar » Cârnați de casă tradiționali. Ce garnitură să pregătești pentru acest deliciu culinar

Cârnați de casă tradiționali. Ce garnitură să pregătești pentru acest deliciu culinar

26 ian. 2024, 13:15,
BZI.ro, în Culinar

La mesele de sărbătoare în familie nu trebuie să lipsească de pe un platou festiv niște cârnați de casă tradiționali. Aceștia sunt gustoși și se fac după rețeta bunicii. Cârnații de casă merg serviți alături de alte preparate savuroase. Iată ce garnitură să pregătești pentru acest deliciu culinar.

Cârnați de casă tradiționali

Dacă vrem să îi cucerim pe cei dragi cu niște preparate culinare tradiționale, care să ne amintească de vremea copilăriei și de rețetele bunicii, ideali sunt cârnații de casă tradiționali. Umplutura de cârnați trebuie să fie bine frământată și condimentată, iar dacă servim cârnații cu pâine de casă și cu o garnitură delicioasă, cu siguranță ne vom răsfăța papilele gustative.

Cârnații de casă sunt savuroși și nu trebuie să lipsească de la mesele festive alături de alte bucate alese. Pentru iubitorii de mâncăruri ca la mama acasă putem face și o tochitură moldovenească, servită cu mămăliguță.

La fel de bine îi putem cuceri pe cei dragi cu niște sarmale cu carne de porc învelite în varză murată. Rețetele de mâncăruri tradiționale sunt diverse și pot fi adaptate după gust și preferințe. Cârnații de casă se pot face cu carne de porc și vită, pot fi afumați sau lăsați simpli, dar pot fi gătiți și la ceaun la o tochitură moldovenească savuroasă.

Rețeta celor mai buni cârnați serviți cu salată de verdețuri proaspete

Pentru câteva porții de cârnați de casă vom avea nevoie de 1,5 kg de pulpă de porc, 300 g de slănină afumată, mațe de porc bine spălate, 10 căței de usturoi, 1 linguriță de cimbru uscat, 1 linguriță de boia dulce, coriandru boabe, sare și piper după gust.

Se zdrobește usturoiul, iar carnea se toacă împreună cu slănina. Se condimentează carnea apoi se frământă foarte bine. Se pune capătul unui maț la mașina de carne și se vor umple cârnații de casă.

Aceștia se prăjesc în untură apoi se lasă pe proasoape de hârtie pentru a se scurge de grăsime. Pentru delicioșii cârnați putem pregăti niște murături, o salată de varză murată sau o salată de legume și verdețuri proaspete. Salata de varză cu maioneză merge de minune cu niște carne de porc sau de pui, dar și cu cârnați. Pe lângă salata cu varză crudă, putem pregăti și o porție de varză roșie călită.

Salata de varză albă este garnitura perfectă pentru fripturi. Aceasta se face rapid, cu doar câteva ingrediente. Pentru a oferi salatei un plus de culoare și aromă, putem adăuga și un pic de varză roșie și sfeclă. Salatele nu trebuie să lipsească de la mesele festive alături de alte bucate alese.

Cârnații de casă tradiționali nu trebuie să lipsească de la mesele de sărbătoare și se servesc cu garnituri savuroase. Fie alegem o salată fie optăm pentru murături dulci-acrișoare, care să completeze perfect gustul cârnaților făcuți după rețeta bunicii. La mesele festive și nu numai putem pregăti câteva platouri cu slănină afumată, cârnați de casă și friptură de porc gătită la ceaun. Cu siguranță aceste delicii vor fi pe placul tuturor celor de la masă. Dacă ținem cont de câteva trucuri simple, succesul culinar va fi garantat.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *