Prima pagină » Culinar » Cârnați de casă după rețeta bunicii. Ce condimente să folosești pentru a obține un adevărat deliciu

Cârnați de casă după rețeta bunicii. Ce condimente să folosești pentru a obține un adevărat deliciu

17 nov. 2023, 08:41,
BZI.ro, în Culinar

Multe gospodine vor să afle cum pot pregăti cei mai buni cârnați de casă după rețeta bunicii. De la mesele de Crăciun și Revelion nu trebuie să lipsească cârnații de casă. Aceștia se fac după rețeta de odinioară, iar dacă ținem cont de câteva trucuri, succesul culinar va fi garantat. Iată ce condimente să folosești pentru a obține un adevărat deliciu.

Cârnați de casă după rețeta bunicii

Când vine vorba de deliciile culinare pentru masa de Crăciun și de Revelion, gospodinele se întrec în tot felul de rețete delicioase. Pe lângă sarmalele cu carne tocată și varză murată, piftia aromată și chiftelele fragede și suculente, doamnele pricepute în bucătărie pregătesc și niște cârnați de casă după rețeta bunicii.

Pentru a obține cei mai buni cârnați de casă, trebuie să ținem cont de câteva secrete culinare. Compoziția pentru cârnați trebuie bine frământată și condimentată. Cârnații de casă pot fi făcuți simpli și prăjiți la tigaie sau pot fi afumați pentru a oferi acestora un plus de savoare.

Pe lângă gustoșii cârnați de casă, putem face și un escalop de porc la cuptor sau la tigaie. Escalopul de porc este fraged, aromat și suculent. Acesta merge servit cu o salată de legume asortată. Pentru iubitorii de preparate tradiționale ca în vremea de odinioară, putem face și niște sarmale gustoase sau o salată boeuf. Rețetele de mâncăruri de Crăciun sunt diverse și pot fi adaptate după preferințe.

Cum să pregătești cei mai buni cârnați pentru masa de Crăciun

Pentru gustoșii cârnați de casă vom avea nevoie de 1,5 kg de pulpă de porc, 300 g de slănină afumată, mațe de porc spălate foarte bine, 10 căței de usturoi, 1 linguriță de cimbru uscat, 1 linguriță de boia dulce, jumătate de linguriță de boia iute, 300 ml de supă de oase, jumătate de linguriță de coriandru, sare și piper după gust.

Mai întâi se pregătesc intestinele de porc. Acestea se spală foarte bine cu apă și oțet apoi se lasă într-un vas cu oțet timp de 30 de minute. După aceea se zdrobește usturoiul împreună cu boabele de coriandru.

Se taie carnea și slănina în cubulețe apoi se dă carnea prin mașina de tocat. Se condimentează carnea tocată cu usturoi, coriandru, cimbru, boia dulce și iute, apoi se potrivește gustul cu sare și piper. Se frământă bine carnea timp de câteva minute pentru ca toate aromele să se întrepătrundă. Se toarnă treptat și supa de oase pentru a oferi cărnii un plus de savoare și o textură ușor cremoasă.

Când umplutura este gata, se scot intestinele din vasul cu oțet și se mai clătesc o dată cu apă. Se pun mațele de porc în accesoriul pentru cârnați și se pornește mașina de făcut cârnați la viteză mică. Se strânge mațul și se răsucește în funcție de cât de lungi dorim să facem cârnații. După ce îi lăsăm un timp la uscat, cârnații se pot prăji în tigaia cu ulei încins.

Cârnații de casă sunt nelipsiți de la masa de Crăciun și de Revelion. Aceștia se fac rapid, dar trebuie să ținem cont de câteva secrete culinarre din rețeta bunicii și să pregătim o umplutură bine frământată și condimentată.

Comentarii
  • Reteta inventata nu a bunicii. Lista de condimente incompleta, se pune infuzie de usturoi nu usturoiul zdrobit care atrage bacterii din mediul incojurator,etc.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

BZI - Editia Digitală
12 iulie 2024
12 iulie 2024