Prima pagină » National » Care vor fi tarifele pe litoral din septembrie
Care vor fi tarifele pe litoral din septembrie

Care vor fi tarifele pe litoral din septembrie

21 aug. 2020, 13:47,
Cristian ZAVASTIN în National

Tarifele pe litoral din septembrie vor scădea în condițiile în care mulți români aleg să plece în vacanță în străinătate, vizate fiind Grecia, Turcia și Bulgaria.

Pentur a nu fi compromis total acest sezon de vacanțe, hotelierii aleg să reducă tarifele din luna septembrie, pentru a atarge cât mai mulți români în hotelurile de pe litoralul românesc.

Peste 100.000 de români sunt aşteptaţi pe litoral în ultimul sfârşit de săptămână cu preţuri mari. Tarifele la cazare vor fi mai mici de săptămâna viitoare, având în vedere că hotelierii nu au reuşit să umple camerele nici în plin sezon. În condițiile pandemiei de COVID-19, a fost un an atipic pentru hotelieri şi nici în plin sezon nu au reşit să umple hotelurile aşa cum au făcut-o în alţi ani.

Care vor fi tarifele pe litoral din septembrie

În aceste condiții, hotelierii încearcă să găsească oferte atractive pentru ca turiştii să îşi rezerve cât mai multe camere. Peste 100.000 de români sunt aşteptaţi la mare, mai ales că vremea se anunţă foarte bună. Infecţioniştii atrag atenţia însă că, dacă regulile nu sunt respectate, pericolul de infectare este foarte mare.

Medicii din Iaşi, spre exemplu, spun că mai bine de jumătate dintre cei depistaţi pozitiv au fost pe litoral.

Săptămâna viitoare vor fi reduceri de 20-30 % maxim, însă de la 1 septembrie vin marile reduceri şi ofertele ”Litoralului pentru toţi”, astfel încât tairfele vor scădea la jumătate faţă de momentul de faţă.

Programul „Litoralul pentru toţi”

Programul ”Litoralul pentru toţi” începe de la 1 septembrie şi ţine până pe 15 octombrie, atunci când turiştii pot benefica de reduceri semnificative la tariful de cazare pentru sejururile de şase nopţi.

Acestea oferă în cadrul programului pachete turistice de şase nopţi de cazare cu preţuri începând de la 199 Lei/persoana/sejur.

Noi interdicții impuse în Grecia

În avantajul hotelirilor de pe litoralul românesc vin noile restricții impuse de Grecia. Sunt vizate insula Mykonos și regiunea Halkidiki. Miercuri, Grecia a anunțat că începând cu data de 21 august vor fi extinse restricțiile atât pe insula Mykonos, cât și în regiunea Halkidiki. Acest lucru se întâmplă din cauza numărului mare de infectări cu virusul COVID-19 din ultimele zile.

Ce interdicții curpind noile măsuri

Odată cu noile măsuri vine și interzicerea totală a organizării petrecerilor și spectacolelor, a evenimentelor publice sau private cu mai mult de 9 persoane. De asemenea, masca de protecție trebuie purtată obligatoriu, atât în spațiile deschise, cât mai ales în cele închise.

În ceea ce privește terasele și restaurantele, la o masă pot sta cel mult 4 persoane. Dacă fac parte din aceeași familie, sunt permise și 6 persoane la o masă.

Perioada când aceste restricții vor fi valabile este 21-31 august.

Câte cazuri a înregistrat Grecia

De la începutul pandemiei, Grecia a înregistrat marți cea mai mare valoare zilnică și anume, 269 de cazuri noi de infectare cu noul coronavirus. Primul caz înregistrat în statul elen a fost pe 26 februarie.

Nikos Hardalias, ministrul adjunct al Protecției Civile, a anunțat că Grecia se află într-o „situație mai bună” față de alte țări europene, chiar dacă numărul de cazuri se menține ridicat. Acesta a mai adăugat că statul elen se află pe locul 180 în contextul deceselor la un milion de locuitori. Totodată, el a subliniat că majoritatea infecțiilor, 83%, au fost din cauza faptului că nu a fost respectată distanțarea socială.

În total, Grecia a înregistrat 7.472 de infecții cu COVID-19 și 232 de decese.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

`
`