Prima pagină » Actualitate » Care sunt țările din Europa care au eliminat restricțiile impuse de pandemia de COVID-19

Care sunt țările din Europa care au eliminat restricțiile impuse de pandemia de COVID-19

10 feb. 2022, 13:11,
în Actualitate

Odată cu apariția Omicron, specialiştii au ajuns la concluzia că ultima versiunea a COVID-19 nu este un real pericol. În acest context sunt mai multe țări care au eliminat restricțiile impuse de pandemia de COVID-19. Vorbim despre țări cum ar fi Italia, Spania, Marea Britanie, Grecia, Danemarca, Suedia și Portugalia.

Insă la nivel de țară, valul cinci al pandemiei este incă prezent și autoritățile incă nu au luat măsuri de relaxare. Totuşi, atât ministrul Sănătății cât și premierul Nicolae Ciucă menționează că restricțiile vor fi eliminate treptat din martie.

Care sunt țările din Europa care au eliminat restricțiile impuse de pandemia de COVID-19

În spectrul faptului că Omicron este o tulpină care este mai virală, dar mult mai puţin agresivă decât precendele, mai multe țări din Europa au anunţat că au eliminat sau vor elimina restricțiile impuse de pandemia de COVID-19. Vorbim despre eliminarea măsurilor referitoare la masca de protecție, la programul restrâns al magazinelor. Oricum, sunt țări, cum ar fi Danemarca și Marea Britanie, care au renunțat aproape integral la restricții. Mai jos vom reda o listă cu țările din Europa care urmează sau au eliminat restricțiile.

 

Italia

Poate cea mai afectată țară din primul val al pandemiei de COVID-19, Italia începe să renunțe la anumite restricții. Vorbim despre faptul că autoritățile au anunțat deja că de la 11 februarie cetățenii nu vor mai purta măști de protecție în exterior. Totuşi, cetăţenii vor trebuie să poarte, momentan, măști de protecție în interior.

Mii de oameni au protestat în Italia împotriva restricțiilor împuse de autoritățile sanitare din peninsulă

Marea Britanie

În replică, Marea Britanie pare să fi renunțat aproape în totalitate la restricțiile impuse de pandemia de COVID-19. Așadar, autoritățile sanitare au renunţat la recomandarea telemuncii dar și la obligativitatea măștilor de protecţie. O altă măsură de siguranță eliminată face referire și la faptul că, pentru accesul în cluburi și alte întruniri, nu va mai fi nevoie de certificatul verde. Totuşi, carantina pentru persoanele pozitive la COVID-19 va rămâne în vigoare până pe 24 martie.

Politica Marii Britanii a fost, pe lângă vaccinare, testarea în masă a populației

Grecia

Țară lovită puternic de COVID-19, în special în sectorul de turism (turismul are o contribuție importantă în PIB-ul ei), Grecia consideră că toţi cei care au un certificat verde de vaccinare nu vor mai fi obligaţi să facă test PCR. Totuşi, pentru persoanele nevaccinate rămâne în continuare obligativitatea unui astfel de test. La granița cu Grecia se fac teste aleatorii, iar persoanele găsite pozitive sunt izolate pentru 5 zile. Toate persoanele care nu au făcut a treia doză de vaccin anti-COVID-19 vor trebui să prezinte un test negativ la locul de muncă.

Totuşi, pentru că există incă un număr mare de infectări, țara incă nu a luat o decizie de a elimina complet restricțiile. În schimb, premierul a precizat faptul că va prelungit programul de funcționare a cluburilor, resturantelor, barurilor care vor putea să furnizeze muzică.

Cetățenii greci se bazează în special pe turism, sector puternic afectat de pandemia de COVID-19. De multe ori oamenii au protestat împotriva vaccinării și a restricțiilor

Danemarca

Una dintre țările care au anunțat, în pofida apariţiei subvariantei BA.2 de Omicron, eliminarea în totalitate a restricțiilor este Danemarca. Cercetătorii danezi au menţionat, în studiile lor, că subvarianta este mai contagioasă decât Omicron, dar că nu poate fi considerată un pericol pentru oameni. Aceștia au mai solicitat şi eliminarea COVID-19 de pe lista bolilor grave.

Oricum, în Danemarca, începând cu data de 1 februarie, nu mai există restricții. Vorbim despre eliminarea măștilor de protecție, despre revenirea normală a programului cluburilor, barurilor și restaurantelor, despre eliminarea certificatului verde. Totuşi, autorităţile vor mai impune, pentru incă puţine săptămâni anumite restricții pentru turiștii care intră în țară (li se va cere certificatul verde)

Cu toate că în Danemarca a apărut o subvariantă de Omicron, cercetătorii nu sunt îngrijorați

Suedia

Suedia a făcut notă discordantă incă de la începutul pandemiei. Autoritățile suedeze au mizat de la început pentru crearea unei imunităţi de turmă. Totuşi, la un moment dat oficialii de la Stockholm au decis impunerea unor restricții. Nu mai este cazul acum când valul Omicron este unul care, din punctul lor de vedere, nu mai impune măsuri dure. Așadar, mai toate restricțiile au fost eliminate de către suedezi, de la purtarea măștii în spatiile aglomerate până la faptul că cetățenii UE nu mia trebuie să prezinte dovada vaccinării.

Suedia a fost, de la începutul pandemiei, ”copilul rebel” al Europei. Cetățenilor nu li s-au impus restricții

Spania

Una dintre cele mai afectate țări în timpul primului val de COVID-19, Spania nu mai obligă cetăţenii să poarte măști de protecție. Totuşi, în unele regiuni certificatul COVID-19 nu mai este obligatorie, dar cluburile rămân în continuare închise.

Spania a fost la început una dintre cele mai afectate țări ca urmare a numărului de infectări cu COVID-19. Restricțiile au fost pe măsura restricțiilor, iar oamenii au protestat

Portugalia

Străinii care vor intra în Portugalia și care vor deţine un certificat COVID-19 nu vor mai fi obligaţi să se testeze. Oricum, țara a impus deseori restricții foarte dure. Totuşi, în lipsa vaccinării, turiștii trebuie să prezinde un document din care să ateste trecerea prin boală sau testarea. Totodată, termenul de valabilitate a testelor antigen a fost redus în Portugalia, de la 48 la 24 de ore.

Cetățenii din Portugalia au respectat în mare măsură restricțiile impuse de Guvern

Ce se intâmplă cu eliminarea restricțiilor împotriva COVID-19 din România

România încă nu a decis să elimine restricțiile împotriva COVID-19. Totuși, în ultimele zile, autoritățile sanitare au transmis mai multe semnale referitoare la faptul că, începând cu luna martie, vom putea să renunțăm treptat la unele măsuri. Ministrul Sănătății, Alexandru Rafila a vorbi în direct la un post de televiziune despre faptul că autoritățile iau în calcul relaxarea dar sub rezerva evoluției pandemiei de COVID-19:

„Eu cred că vom reveni la normal până la sfârșitul lunii martie. Probabil nu va mai fi nevoie de starea de alertă. Nu va mai fi nevoie de acele măsuri care să ne limiteze viața socială și economică. Trebuie să ne pregătit pentru acest lucru. Am avut întâlniri cu oamenii de afaceri, toți își doresc predictibilitate”, a declarat Rafila, la TVR1.

Așadar, odată ce mai multe țări din Europa au renunțat la restricțiile impuse de pandemia de COVID-19, este de așteptat ca mai toate statele să relaxeze măsurile.

Bugetul.ro
Amenințare pentru ANPC și Cristian Popescu Piedone de la Bruxelles. Comisia Europeană pare să-i fi pus gând rău instituției care se ocupă de protecția consumatorilor
redactia.ro
Doliu în lumea televiziunii. Una dintre cele mai frumoase femei s-a stins subit la doar 27 de ani. Avea tot viitorul în față și o poveste emoționantă
Bugetul.ro
Marele zăcământ de petrol ascuns în „măruntaiele” României. Locul în care a fost găsită o adevărată „comoară” de petrol și gaze naturale este surprinzător
a1.ro
Horoscopul săptămânal 14 - 20 aprilie 2025. Ce ți-au pregătit astrele pentru săptămâna viitoare
Playtech.ro
Vouchere noi pentru români. Se pregătește un program ce îi scutește pe oameni de cheltuieli importante. Când vor fi lansate
observatornews.ro
Momentul în care un șofer de 75 de ani trage brusc de volan şi lovește în plin o dubă, în Constanţa. Ar fi fost vorba de o reglare de conturi
Playsport.ro
Incredibil! Cum poate să arate Sandra Izbașa la 11 ani după ce s-a retras din gimnastică. Imaginile au scăpat pe net
Evz.ro
Lucrezi în ture? Ce e important ca să nu te îmbolnăvești
Playtech.ro
Cum recuperezi permisul suspendat de poliție în 2025. Ce faci dacă ai rămas fără carnet de șoferi pentru viteză, din cauza radarelor fixe
Dailybusiness.ro
România evită recesiunea în 2025, dar stă pe un butoi cu pulbere economic. Adrian Vasilescu (BNR): Trebuie să stăpânim inflația!
RomaniaTV
Vestea tristă a zilei! După o suferință foarte grea, copila cea jucăușă, ai cărei ochi verzi râdeau mereu fericiți, ne-a părăsit!
stiriromania.ro
La 57 de ani, Carmen a devenit cea mai în vârstă mamă de gemeni din România. Partenerul, cu 22 de ani mai tânăr
RomaniaTV
Preşedintele Bolojan şi premierul Ciolacu, anunţ în tandem despre banii românilor: Este prioritate absolută!
redactia.ro
Doliu în lumea artistică din România. A murit unul dintre cei mai cunoscuți dansatori din țară
ego.ro
Donald Trump, înșelat de a doua soție chiar cu garda lui de corp! Detalii halucinante

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

`
`