Prima pagină » International » Care sunt simptomele Gripei tomatelor. Noua boală foarte contagioasă din India

Care sunt simptomele Gripei tomatelor. Noua boală foarte contagioasă din India

24 aug. 2022, 13:44,
BZI.ro, în International

Gripa tomatelor, noua boală foarte contagioasă în statul Kerala din India, s-a depistat în alte două state. Primele focare ale infecţiei virale au fost depistate în luna mai. Începând din 26 iulie, 82 de copii cu vârsta sub cinci ani au fost diagnosticați cu virusul gripei tomate în Kerala.

Acum însă, au fost raportate cazuri în statul vecin, respectiv Tamil Nadu și în Odisha din est, unde copii cu vârsta de până în nouă ani au fost infectați, chiar dacă acest virus afectează de obicei copiii sub cinci ani.

gripa tomatelor vazuta la microscop

Noua boală contagioasă din India le dă mult de furcă oamenilor de ştiinţă, care încearcă să identifice exact ce este acest virus

Gripa tomatelor, noua boală contagioasă din India

Noua boală contagioasă din India le dă mult de furcă oamenilor de ştiinţă, care încearcă să identifice exact ce este acest virus. A fost denumită de specialişti „gripa tomatelor” din cauza veziculelor roșii dureroase care apar pe corp. Copiii au o preponderentă mai mare de vulnerabilitate, deoarece se răspândește cu ușurință prin contactul apropiat, cum ar fi prin scutece, atingerea suprafețelor murdare sau introducerea lucrurilor în gură.

„Infecția virală rară se află într-o stare endemică și se consideră că nu pune viața în pericol. Totuși, din cauza experienței îngrozitoare a pandemiei de Covid-19, este de dorit un management vigilent pentru a preveni alte focare”, spun cercetătorii.

Medicii precizează că diagnosticarea „gripei tomatelor” este dificilă, deoarece simptomele acesteia sunt foarte asemănătoare cu cele ale Covid-19, chikungunya și febra dengue. Menţionăm că ultimele două sunt comune în India în timpul sezonului ploios și sunt răspândite de țânțari, iar chikungunya este deosebit de răspândită în Kerala.

Un înalt oficial în domeniul sănătății din guvernul Delhi. doctorul Suneela Garg, a declarat: „Sunt de acord că chikingunya și dengue pot face copiii vulnerabili la , deoarece sistemul lor imunitar este mai slab. Nu avem încă niciun caz în Delhi și sunt încrezător că nu va deveni o problemă.”

Răspândirea acestui nou virus contagios, vine pe măsură ce India a înregistrat o creștere constantă a cazurilor de Covid în ultimele câteva săptămâni, împreună cu cazurile de gripă porcină.

În această privinţă, profesorul Dileep Mavalankar, de la Institutul de Sănătate Publică din Gandhinagar, a declarat că în timpul pandemiei au scăzut cazurile de gripă porcină, dar acum au apărut iar în orașele mari. Din cauză că testul pentru această boală este scump, puțini oameni și-l permit și sunt testați, așa că nu se știe excat despre câte îmbolnăviri este vorba.

De asemenea, într-o altă ordine de idei, amintim că ministrul Sănătății, Alexandru Rafila, a anunțat măsurile pe care le ia în considerare pentru valul șase al pandemiei de COVID-19.

mana infectata cu noul virus al gripei tomatelor

Răspândirea acestui nou virus contagios, vine pe măsură ce India a înregistrat o creștere constantă a cazurilor de Covid

Medicii din India sunt în alertă din cauza gripei tomatelor

Gripa tomatelor a pus autoritățile din India într-o mare încurcătură. Conform rapoartelor locale, gripa poate provoca oboseală, dureri articulare, crampe stomacale, greață, vărsături, diaree, tuse, strănut, curgere a nasului, febră mare și dureri de corp. Cu toate acestea, în unele cazuri, se pare că virusul a schimbat și culoarea picioarelor și a mâinilor. Pe lângă simptomele enumerate, această boală provoacă deshidratare la copii, ceea ce duce apoi la apariția iritațiilor în apropierea gurii.

Virusologii menţionează faptul că gripa tomatelor ar putea fi o nouă variantă a infecției virale picior-mână-gură, foarte frecventă la copiii mici.

În acest sens, dr. Subhash Chandra, profesor asistent de medicină internă la Spitalul Amrita din Kochi, a declarat media locală:

„Nu este o boală mortală, dar este contagioasă și se poate răspândi de la o persoană la alta, deși modalitățile reale de răspândire a infecției sunt încă în curs de studiu. Pacienții care fac febra tomatelor ar trebui să bea multe lichide și să se odihnească la pat, așa cum se recomandă și în cazul altor febre virale, pentru a menține organismul hidratat și bine odihnit.”

Acum însă, gripa tomatelor, noua boală foarte contagioasă depistată pentru prima dată în statul Kerala din India, s-a răspțndit în alte două state.

piele afectata de noul virus al gripei tomatelor

Virusul gripei tomatelor a schimbat în unele cazuri și culoarea picioarelor și a mâinilor

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *