Prima pagină » Local » Care sunt semnificațiile viselor? Iată o întâmplare povestită de părintele Calistrat Chifan – VIDEO

Care sunt semnificațiile viselor? Iată o întâmplare povestită de părintele Calistrat Chifan – VIDEO

09 nov. 2022, 15:02,
BZI.ro, în Local

Visele pot avea numeroase semnificații, mai ales cele în care apar rude decedate. Iată o întâmplare povestită de părintele Calistrat Chifan de la Mănăstirea Vlădiceni din Iași.

Visele sunt pline de semnificații pentru majoritatea oamenilor. Ele sunt utile pentru a înțelege cât mai multe despre sentimentele, gândurile, comportamentul și valorile noastre. Mai mult decât atât, semnificația viselor sau tălmăcirea acestora ne poate ajuta în rezolvarea problemelor pe care le avem.

Potrivit mitropolitului Hierotheos Vlachos, însușirile viselor arată starea în care ne găsim, dacă suntem robi ai patimilor, robi ai diavolului sau robi ai lui Dumnezeu. Visele dezvăluie sănătatea sau boala noastră și ar trebui să fim atenți la ele.

Părintele Calistrat: „Dacă un om visează un vis de trei ori la fel, poate fi premonițial”

Părintele Calistrat a dezvăluit că visele pot fi premonițiale, în special dacă își fac apariția de trei ori la fel. Acestea trebuie povestite preotului sau episcopului, fiindcă unele pot aduce o veste și pot avea o semnificație aparte. Însă, dacă cel credincios alege să ignore visul, acesta nu va fi pedepsit de Dumnezeu, deoarece Solomon spune așa: „Cela ce tuturor viselor nu crede, filosof duhovnicesc e”.

„Dacă un om visează un vis de trei ori la fel, el trebuie să-l vorbească cu preotul lui sau cu episcopul lui, că poate fi premonițial. Poate să-i aducă o veste, poate să însemne ceva. Deși învățătura dreptului și înțeleptului Solomon ne spune: „Cela ce tuturor viselor nu crede, filosof duhovnicesc e”. Adică n-ai să fii pedepsit de Dumnezeu că n-ai luat o înștiințare. Dar aici e vorba de altă treabă.”, a explicat părintele Calistrat Chifan pentru BZI LIVE.

Îndrăgitul duhovnic a mai precizat că dacă un vis se arată de două-trei ori la mai multe persoane, iarăși poate fi considerat premonițial.

„Dacă un vis se arată de două-trei ori la mai multe persoane și e același vis, iarăși e premonițial. Deci sunt niște semne. Poate ați auzit deodată spunându-se în popor: „De câte ori visez o rudă moartă, îmi merge bine”. Acela e semn că acea persoană este la bine și la liniște, e ca o prevestire. Sau de câte ori visezi pe cineva drag mort și îți vestește anumite semne și tu spui: „Vai, iar am visat pe cineva din cei adormiți și îmi merge rău”, înseamnă că tu nu ești în armonie cu mortul care te-a avertizat, cu cel adormit. Trebuie să îți pui ceva la punct, în ordine.”, a mai spus părintele.

Visul unei femei din Mogoșești, povestit de părintele Calistrat Chifan

Părintele Calistrat a povestit că o bătrână din satul Mogoșești l-a visat pe fratele său mort în război. Aceasta nu l-a cunoscut, dar într-una dintre nopți i s-a arătat în vis și i-a cerut socoteală pentru faptul că nu dă de pomană pentru el și că îi este mereu foame. Din momentul în care l-a trecut în pomelnic și a făcut toate cele cuvenite, bătrâna nu și-a mai visat fratele decedat.

„Era o bunică din satul Mogoșești și avea un frate, Gheorghe, mort pe front la Cotu Donului. Ea nu l-a știut, era o copilă. Și ea îl visează pe fratele ei în una din nopți și îi zice așa: „Ileană, tu de ce nu-mi dai și mie vreo două sarmale de pomană, cum îi dă Pădurărița lui frate-său? Uite el mănâncă și e sătul și mie îmi e mereu foame?” Doaman respectivă îl pomenea pe fratele mort în război, ea nu știa. Și l-a trecut de atunci în pomelnic la biserică și nu l-a mai visat”, a povestit părintele Calistrat Chifan, în cadrul emisiunii BZI LIVE.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *