Prima pagină » Sanatate » Boli si tratamente » Care sunt semnele că ficatul este intoxicat
Care sunt semnele că ficatul este intoxicat

Care sunt semnele că ficatul este intoxicat

18 mart. 2021, 15:17,
BZI.ro, în Sanatate

O criza de ficat nu este un simptom hepatic real, ci se datorează atât indigestiei, cât și migrenei. Criza ficatului reunește asadar două probleme diferite care sunt: indigestia, senzația de stare generală de rău însoțită de semne digestive și dureri de cap, si rezultă dupa o masă prea copioasă și prea alcoolizată; cefaleea, de origine încă neclară și care apare de preferință la femei, mai ales atunci când sunt anxioase și stresate cronic. Se spune că aceste dureri de cap au o origine vasomotorie, adică controlată de artere. Care sunt semnele că ficatul este intoxicat?

Manifestările unui atac de ficat intoxicat sunt ușor de identificat, mai ales dacă apar, așa cum se întâmplă adesea, după o masă prea bogata, cu un conținut ridicat de grăsimi și prea alcoolizată. Combinația de alcool și aportul redus de apă crește riscurile.

Dacă există semne digestive, apare durerea de cap. Această durere de cap poate fi globală sau poate afecta doar o parte a craniului. Dă impresia că pacientul este lovit în cap cu o frecvență care amintește de bătăile inimii. Aceste dureri de cap palpitante pot fi, de asemenea, însoțite de dificultăți de a face față luminii de zi și de a căuta întunericul.

Semnele digestive coexistă cel mai adesea. Vărsăturile sunt în primul rând de mâncare și apoi de bila. Se intersectează cu greață aproape permanentă și cresc durerea de cap doar atunci când apar.

Durerea de pe partea ficatului și a vezicii biliare (hipocondrul drept) nu se datorează ficatului, ci vezicii biliare care, din cauza supraîncărcării alimentelor, se extinde brusc pentru a oferi intestinului sărurile biliare necesare digestiei.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *