Prima pagină » Sanatate » Care sunt secretele unei intervenții estetice reușite? Răspunsul medicului Lucian Popa – VIDEO

Care sunt secretele unei intervenții estetice reușite? Răspunsul medicului Lucian Popa – VIDEO

15 mart. 2023, 10:20,
BZI.ro, în Sanatate

Dr. Lucian Popa, medic chirurgie plastică reconstructivă, a dezvăluit în emisiunea BZI LIVE care sunt secretele unei intervenții estetice reușite. Iată cum poate fi obținută naturalețea.

Intervențiile estetice au în vedere atât operațiile chirurgicale de înfrumusețare, cum sunt liftingul facial și liposucția, cât și procedurile nechirurgicale, cum sunt injecțiile cu toxină botulinică (botox) sau peeling chimic. Toate acestea se pot realiza cu finețe, fără ca cei din jur să știe că a fost folosită o astfel de procedură, dar să observe schimbarea și să o aprecieze.

În altă ordine de idei, rezultatul unei intervenții estetice trebuie să fie unul natural, fără exagerări. Pentru ca acest lucru să fie posibil este nevoie de înțelegere atât din partea pacientului, cât și a medicului care realizează procedura.

Care sunt secretele unei intervenții estetice reușite? Dr. Lucian Popa: „Calitatea unui act medical estetic este cu atât mai mare cu cât nu-ți dai seama”

Potrivit medicului Lucian Popa, calitatea unui act medical estetic este cu atât mai mare, cu cât cei din jur nu-și dau seama de schimbare. În cazul în care există o exagerare, aceasta se poate vedea, iar naturalețea dispare. Pentru ca rezultatul să fie unul reușit, este nevoie de multă finețe și de modificări în limita naturalului. Foarte importantă este și inteligența bilaterală a pacientului/ pacientei și a practicianului.

„Ideea este foarte simplă. Dacă există o exagerare, se poate vedea. Calitatea unui act medical estetic este cu atât mai mare cu cât nu-ți dai seama, cu cât persoana respectivă să vină și să spună: „Eu așa sunt”. Și atunic, evident, în asemenea contexte, lucrurile acestea au fost făcute cu finețe, în limita naturalului, fără exagerare. Și aici (n.r. la Angelina Jolie) a fost o inteligență bilaterală și a pacientei și a practicianului.”, a declarat medicul Lucian Popa, în cadrul emisiunii BZI LIVE.

Dr. Lucian Popa: „Orice agresiune asupra țesuturilor noastre va fi urmată de o reacție”

În ceea ce privește efectul imediat al unei intervenții estetice, medicul a precizat că cea mai simplă reacție a organismului uman este cea de edem. Locul injectat, locul tratat se inflamează, existând un edem consecutiv, care ar putea să dureze două – trei zile. Astfel, persoana care a apelat la o astfel de procedură, trebuie să fie pregătită să treacă peste acest efect inevitabil.

„În general vorbind, orice agresiune asupra țesuturilor noastre va fi urmată de o reacție. Cea mai simplă reacție pe care o are organismul nostru este cea de edem. Deci, inevitabil, chiar dacă ne lovim de colțul mesei, acolo o să se umfle. Se va umfla locul tratat, locul injectat va avea un edem consecutiv și care ar putea să dureze două – trei zile. Cu cât facem mai mult, cu atât edemul acesta va fi mai mare. Cu cât facem mai mult, cu atât avem șansa ca efectul general scontat să nu fie cel care trebuie. Și atunci, din punctul acesta de vedere, după ce facem o analiză a ceea ce vrem să facem, eu fac chiar și simulări, adică modific, într-un program din acesta de estetică, aspectul feței în funcție viziunea mea, de cum ar putea să fie îmbunătățit și chiar am recent satisfacția unei asemenea povești.”, a adăugat dr. Lucian Popa, medic chirurgie plastică reconstructivă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *