Prima pagină » Sanatate » Care sunt primele simptome de sarcină înainte de întârzierea menstruației? Modificările ce anunță că ai putea fi gravidă

Care sunt primele simptome de sarcină înainte de întârzierea menstruației? Modificările ce anunță că ai putea fi gravidă

16 aug. 2022, 15:30,
Alexandru Poloboc, în Sanatate

Primele simptome de sarcină înainte de întârzierea menstruației pot să îți indice faptul că ești pe cale să devii mamă. Deseori acestea pot fi confundate cu semnele premenstruale. Printre cele mai frecvente se numără sensibilitatea la nivelul sânilor, oboseala și sângerarea de implementare.

De asemenea, înainte de a face un test de sarcină poți observa și modificările ce anunță că ai putea fi gravidă. Pentru a fi sută la sută sigură de faptul că vei aștepta un copil, cea mai sigură metodă sunt analizele. 

Primele simptome de sarcină înainte de întârzierea menstruației

Simptomele sarcinii pot apărea chiar mai devreme de întârzierea menstruației. Din cauza faptului că fătul deja poate avea două săptămâni la momentul când ciclul trebuie să vină, corpul deja transmite primele semne că ai putea fi gravidă. Sensibilitatea la nivelul sânilor, durerea sau umflarea acestora pot fi simptome premenstruale, dar pot anunța și o sarcină. De aceea multe femei nici nu bagă în seamă astfel de modificări. De asemenea, vei putea observa că areola se poate închide la culoare. Grețurile pot apărea din a doua săptămână, până în a opta săptămână. Acestea sunt determinate de nivelul estrogenului din corp ce suferă modificări. Un alt semn ce nu trebuie ignorat este pofta de un anumit aliment. 

Oboseala, lipsa de energie și apariția balonării sunt alte simptome ce te pot anunța că este posibil să aștepți un copil. Modificările apar în organism din cauza excesului de progesteron din corp. Totodată, sângerarea de implementare este un alt semn ce nu trebuie ignorat. Aceasta este mult mai deschisă la culoare față de menstruație și mai puțină ca și cantitate. De obicei apare la 10-14 zile de la fertilizare. În momentul sângerării, femeile pot avea dureri abdominale ce pot fi confundate cu crampele menstruale. Printre ale simptome se numără durerile de cap, urinări frecvente și schimbările bruște de dispoziție. 

Cinci semne ce te anunță că ești gravidă, înainte de a face testul 

Înainte de a face un test de sarcină, puteți fi atente la unele semne pe care corpul le transmite. Acestea vă pot spune că este posibil să fiți însărcinată. Desigur, pentru a fi 100 la sută sigură, va trebui să faceți și analizele la medicul specialist pentru a înlătura orice dubiu. Un simptom frecvent este viroza intestinală. Când observi că nu îți mai trece și ai în continuare grețuri, este posibil să fie din cauza faptului că ai rămas gravidă. Cel mai evident semn este lipsa menstruației. Dacă aceasta întârzie să apară poate ar fi cazul să faci un test de sarcină. Un alt semn sunt emoțiile ce te copleșesc. 

Devii mult mai sensibilă din cauza hormonilor și până și cele mai mici probleme te pot face să îți pierzi cumpătul. Dacă observi că secrețiile și-au schimbat textura este posibil să fie din cauza nivelului de progesteron. Acestea pot apărea încă din prima lună. Sensibilitatea la mirosuri este este un alt semn pe care organismul încearcă să vi-l transmită. Dacă până acum nu erai deranjată de anumite parfumuri sau de mirosul unor mâncăruri, este posibil ca acum unele dintre ele să îți provoace greață. 

Multe femei s-au întrebat măcar o dată care sunt primele simptome de sarcină înainte de întârzierea menstruației. Dacă observi mai multe modificări ale corpului și ai dubii, poate este momentul să faci un test de sarcină. Dacă dorești să știi data exactă când ai rămas însărcinată trebuie să știi că este destul de dificil deoarece depinde de mai mulți factori. 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *