Prima pagină » Actualitate » Care sunt primele simptome că suntem infectaţi cu Omicron! Medicul Adrian Streinu Cercel oferă noi explicații
Care sunt primele simptome că suntem infectaţi cu Omicron! Medicul Adrian Streinu Cercel oferă noi explicații

Care sunt primele simptome că suntem infectaţi cu Omicron! Medicul Adrian Streinu Cercel oferă noi explicații

07 dec. 2021, 09:14,
în Actualitate

Noua tulpină Omicron începe să-și facă simţită prezenţa în Europa şi în România. Tulpina a suferit mai multe mutaţii iar simptomele sunt uneori diferite față de precedentele versiuni COVID-19. Medicul Adrian Streinu Cercel a oferit noi explicaţii în legătură cu acest subiect.

Vă aducem aminte faptul că sunt deja persoane diagnosticate cu Omicron în România iar autorităţile au impus unele restricţii de călătorie. Așadar, toate persoanele non-UE trebuie să intre în carantină la intrarea în țară.

 

Care sunt simpromele infectării cu Omicron? Iată ce spune medicul Adrian Streinu Cercel

Într-o intervenţie la un post de televiziune, medicul Adrian Streinu Cercel a explicat care sunt simptomele Omicron. Vorbim despre durerile în gât dar şi faringitele. Medicul explică faptul că formele sunt la început asimptomatice sau un pic simptomatice:

 

„La nivelul studenților care s-au infectat cu această tulpină Omicron s-au plâns de dureri în gât, ca şi cum ar face o angină sau o faringită, acesta fiind principalul motiv pentru care s-au dus la doctor. Majoritatea formelor care sunt date de aceste infecții cu SARS-CoV-2 sunt forme asimptomatice sau ușor simptomatice. Şi un procent de 5% poate ajunge să fie un procent de boală severă respectiv critică care să ajungă la terapie intensivă”, spune prof. Adrian Streinu-Cercel la Antena 3.

Omicron se schimbă cu cu o viteză mare iar specialiştii sunt îngrijoraţi

Pe de altă parte, specialiştii lansează un semnal de alarmă spunând faptul că Omicron se schimbă cu o viteză foarte mare. Tulpina a suferit multe mutaţii într-un timp relativ scurt. Momentan, specialiştii nu au oferit date exacte şi au menţionat faptul că mai au nevoie de timp pentru a înţelege cum au apărut numărul extrem de mare de mutaţii:

„Încă încercăm să înțelegem cum au apărut atât de multe mutații într-un interval scurt de timp”, a spus el. „Dacă vă uitați la liniile anterioare, dacă vă uitați la alfa, dacă vă uitați la beta, puteți vedea că mutațiile s-au acumulat în timp.”

Cum s-a dezvoltat noua tulpină Omicron? Există o primă ipoteză

Conform directorului Botswana Harvard HIV Reference Laboratory, virusurile nu acumulează mutații doar într-o singură etapă. Din aceste considerente se pare că prima ipoteză este aceea că tulpină de Omicron s-a dezvoltat la o persoană cu o imunitate precară şi care a găzduit virusul pentru o perioadă mai lungă de timp decât este normal. De altfel, faptul că nu există la nivel global secvențieri adecvate a coronavirusului face extrem de greu apariţia unei concluzii referitoare la modul în care s-a dezvoltat tulpină.

O primă ipoteză a apariţiei mutaţiei Omicron ar fi aceea în care tulpina a stat o perioadă lungă de timp într-un organism care nu avea un sistem imunitar bun.  Belgia este prima ţară europeană care anunţă că a descoperit un caz de infectare cu noua variantă a noului coronavirus B.1.1.529. Între timp sunt zeci de state din Europa care au detectat această nouă tulpină de Omicron.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

`
`