Prima pagină » Magazin » Care sunt pașii unui proiect de construcție piscină?
Care sunt pașii unui proiect de construcție piscină?

Care sunt pașii unui proiect de construcție piscină?

20 dec. 2022, 15:40,
în Magazin

Cei care dispun de spațiu pentru construirea unei piscine trebuie să cunoască în detaliu complexitatea unui astfel de proiect, astfel încât să aleagă apoi cele mai bune soluții pentru obiectivele avute în plan. În acest sens, colaborarea cu o firmă specializată pe astfel de lucrări poate simplifica foarte mult întregul proces de construcție și amenajare. 

Colaborarea cu profesioniștii asigură o mulțime de beneficii: adaptarea proiectului la spațiul disponibil, buget, gradul de ocupare și preferințele de natură estetică; alegerea unor echipamente ce asigură un raport calitate:preț excelent; garantarea unor servicii de calitate. Cât despre pașii esențiali a unui proiect de construcție piscina, iată care sunt aceștia: 

Pasul 1: Alegerea tipului de piscină

Principalele tipuri de piscină exterioară, utilizate pentru construirea unei astfel de zone în perimetrul rezidențial, sunt: 

Piscinele exterioare îngropate cu structură metalică 

Modelele cu structură metalică au o durată de viață extinsă, însă prezintă cel mai ridicat cost de achiziție, dintre cele prezentate în acest capitol. Poți opta pentru un kit prefabricat, cu un buget la care se vor mai adăuga doar costurile privind excavarea și instalarea propriu-zisă. 

Piscinele exterioare îngropate cu structură de polistiren 

Acestea au un cost de achiziție mai redus, deoarece nu conțin alte echipamente sau accesorii esențiale în etapele de construcție / amenajare. La planificarea bugetului, trebuie să ții cont de montarea circuitului hidraulic, precum și de instalarea sistemului de filtrare, elemente importante pentru orice tip de piscină. 

Piscinele exterioare îngropate din beton 

Există posibilitatea de a se putea personaliza după bunul plac (formă și dimensiuni). Bugetul pentru construirea propriu-zisa poate să difere în funcție de firma cu care se lucrează, dar și pe baza complexității proiectului. 

Pasul 2: Contractarea unor specialiști 

Colaborarea cu o firma de constructie piscina îți permite acces la expertiza specialiștilor, astfel încât toate costurile de implementare, dar și durata întreagă a proiectului, să se poată reduce semnificativ. În cadrul acestei etape, se vor realiza lucrări de: 

Excavare

Reducerea timpului pentru excavare este posibilă daca se utilizează utilaje mecanizate. Astfel, timpul pentru finalizarea acestei lucrări se poate încadra în 24 de ore. După realizarea excavării, pereții bazinului vor fi nivelați. Costurile pot varia în funcție de amplasarea terenului respectiv și dimensiunile / forma bazinului.

Ridicare / montare a structurii bazinului 

În această etapă, în bazinul proaspăt excavat, se va ridica structura de bază a piscinei, în funcție de tipul ales. Astfel, se pot monta elementele metalice, blocurile de polistiren, sau se poate cimenta acest spațiu, dacă s-a optat pentru structura de beton. Tratarea betonului în acest pas asigură rezistență pe termen lung.

Realizare a finisajelor

În ultima etapă a acestui pas se vor realiza finisajele piscinei. De regulă, se lucrează cu materiale antiderapante (împrejurul bazinului), plăci ceramice (liner, mozaic) și elemente metalice din inox, material rezistent sub acțiunea apei și a factorilor meteo. Montarea sistemului de iluminat se poate realiza tot în această etapă. 

Pasul 3: Implementarea unui sistem de filtrare

Buna funcționare a unui sistem de filtrare permite limpezirea apei și împiedica înmulțirea algelor. Se bazează pe un sistem de funcționare în circuit închis, determinat de utilizarea unei pompe speciale și a unui număr de echipamente cu rol în filtrare.

Sistemul de filtrare este indispensabil pentru funcționarea piscinei și se alege în funcție de buget, dar mai important, de dimensiunile bazinului. Există mai multe tipuri de sistem pentru filtrare a apei: filtrarea cu nisip, filtrare cu buzunare, filtrare pe bază de cartuș din poliester etc. Firma constructoare poate oferi suportul necesar în selectarea celei mai bune variante. 

Pasul 4: Adăugarea unui sistem de recirculare

Recircularea apei din piscină are un dublu rol foarte important, atât în etapele de întreținere, cât și în procesul de filtrare. Sistemul de recirculare este compus din pompă, skimmere, duză de refulare, duză de aspirație și sifon pentru pardoseală. 

Pompa este elementul-cheie al acestui ansamblu de elemente. Cel mai bun model de pompă pentru sistemul de recirculare a apei din piscină se alege în funcție de dimensiunile bazinului, astfel încât să se poată realiza valoarea optimă a debitului acestui element. 

Pasul 5: Implementarea soluțiilor pentru tratarea apei

Încă puțin și piscina poate fi utilizată în condiții normale. O apă curată și sigură pentru cei care utilizează bazinul respectiv trebuie tratată corespunzător. Principalele tipuri de tratare a apei sunt: tratarea cu electroliză prin sare, hidroliza, ionizarea sau sterilizarea UV. Echipa de specialiști îți poate oferi sprijinul necesar pentru identificarea soluției de tratare optime. 

Poți opta pentru montarea unui sistem automat de tratare, prevăzut cu un dozator de substanțe, astfel încât această etapă cu un caracter recurent să nu implice un efort fizic semnificativ. Cele mai apreciate substanțe pentru tratarea apei din piscină sunt: clorul, bromul și oxigenul activ, alături de alte substanțe complementare. 

Pasul 6: Achiziționarea elementelor pentru distracție / relaxare

Elementele pentru distracție ce pot fi montate în acest spațiu asigură distracția și relaxarea celor care utilizează piscina. În funcție de buget, sau de suprafața avută la dispoziție pentru montarea acestora, se poate opta pentru: sisteme de înot contracurent, sisteme pentru hidromasaj, cascade și tunuri de apă, dușuri cu acțiune solară etc 

Acesta este procesul împărțit pe pași pentru construirea de la zero a unei piscinei. Așa cum ai putut observa, un astfel de proiect este unul complex, de aceea, suportul tehnic oferit de specialiști este esențial. Apelează la serviciile unei firme ce realizează atât lucrări de proiectare, cât și procese de construcție piscine, la un raport calitate:preț foarte bun.   

Imaginea poate fi descărcată de aici

Bugetul.ro
Plecarea lui Dorinel Umbrărescu s-a produs în mod oficial. Drumarul din județul Bacău și-a luat la revedere de la oamenii din zona Buzăului
redactia.ro
Cine e primul director de la stat cu venituri uriașe care își reduce drastic salariul lunar
Bugetul.ro
Recalculare de urgență pentru 5 milioane de pensionari! Se întâmplă pe 15 iulie la CNPP, este ordin clar de la ministrul Muncii
a1.ro
Care este motivul pentru care Claudiu Gherguț a refuzat un salariu lunar de 12.000 de euro. Unde i s-a propus să gătească
Playtech.ro
Maria Mihalache, cea mai rapidă sportivă din România, dar şi cea mai frumoasă! Sacrificiile făcute pentru sport
observatornews.ro
16 judeţe intră de la ora 12.00 sub avertizare cod galben de furtuni. Ploi, grindină şi vijelii până la noapte
Playsport.ro
Interzicerea virajelor la stânga ar putea reduce accidentele și ambuteiajele. Măsura, testată deja în tot mai multe orașe...
Evz.ro
Un nou șoc meteo în România. Temperaturi alarmante
realitatea.net
Ce temperatură trebuie să setezi la frigider când afară e caniculă. Trucul prin care să scazi factura la curent
SportpeSurse
Înțelegerea făcută de Donald Trump aruncă lumea în aer
Playtech.ro
Distanța minimă între clădiri. Cui dă dreptate legea dacă sunt prea apropiate?
Dailybusiness.ro
Tupeul nu are limite! Se dă spor de gen la stat. Bărbații sunt plătiți în plus doar pentru că au o femeie în conducere
RomaniaTV
Casa de vacanță a lui Cristi Borcea, de la Sinaia, distrusă de furtuna APOCALIPTICĂ. Curtea arată ca după bombardamente: Șapte pomi ai pe casă, ca să știi
stiriromania.ro
Alex Marcu, sfâșiat de durere lângă sicriul Teodorei. Bărbatul își ia adio de la soție cu râuri de lacrimi
RomaniaTV
Vestea MOMENTULUI, dată de Dana Rogoz. Anunțul vine la o zi după ce Andreea Marin a anunțat despărțirea de iubit. Dana și soțul ei s-au căsătorit acum 13 ani
redactia.ro
Cine este Smărăndița, noua șefă de la Guvern. Tânăra a fost numită de Ilie Bolojan într-o funcție de conducere
ego.ro
I-a spus aceste cuvinte surorii ei mai mari, iar după câteva ore, s-a sinucis, din cauza examenului de evaluare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

`
`
BZI - Editia Digitală - pdf
11 iulie 2025
11 iulie 2025