Prima pagină » Titlurile zilei » Care sunt medicii de familie din Iași ce au cele mai mari venituri! Cum reușesc aceștia să obțină lunar în jur de 10.000 de euro

Care sunt medicii de familie din Iași ce au cele mai mari venituri! Cum reușesc aceștia să obțină lunar în jur de 10.000 de euro

31 ian. 2023, 02:00, 19 ,
Codruța ȘOROAGĂ în Titlurile zilei

Unii dintre medicii de familie din Iași care încasează lunar cele mai mari venituri sunt dr. Gina Geanina Vornicu, dr. Elena Mercas Chiriac, dr. Camelia Racilă și dr. Vasile-Silviu Blașcu. Aceștia decontează lunar peste 40.000 de lei pentru pacienții pe care îi au în evidență și pentru consultațiile oferite

Orice medic de familie trebuie să aibă în evidență un număr minim de pacienți, 800 în mediul urban și 450 în mediul rural, însă nu există un maximum de pacienți. Venitul unui medic de familie se compune din încasările de la Casa Județeană de Asigurări de Sănătate per capita și venitul per serviciu. Astfel, jumătate din veniturile unui medic de familie vin din încasările per capita, iar circa jumătate din venituri sunt obținute din încasările per serviciu.

Aceștia sunt medicii de familie din Iași care obțin cele mai mari venituri

o imagine cu Camelia Racilă

Unii dintre medicii de familie din Iași care încasează lunar cele mai mare venituri sunt Dr. Gina Geanina Vornicu, dr. Elena Mercas Chiriac, dr. Camelia Racilă și dr. Vasile-Silviu Blașcu

În topul medicilor de familie din Iași cu cele mai mari venituri se numără medicul Vasile-Silviu Blașcu. Acesta a decontat, în luna noiembrie 2022, suma de 46.511,30 lei, din care 21.599,30 lei – venituri per capita, iar 24.912 lei – servicii medicale oferite în decursul lunii noiembrie. În luna octombrie 2022, medicul a decontat suma de 47.386,60 lei de la Casa de Asigurări de Sănătate. Reporterii BZI Iași au vrut să afle câți pacienți are în evidență medicul, însă dr. Vasile-Silviu Blașcu nu a dorit să comenteze: „Aceste informații sunt confidențiale”.

Dr. Gina Geanina Vornicu, care activează în Lungani, județul Iași, a decontat, în luna noiembrie 2022, suma de 46.244,30 lei, dintre care 23.594,30 lei – venituri per capita, 22.650 de lei fiind valoarea serviciilor prestate pe durata lunii noiembrie. Medicul a avut aproximativ aceleași venituri și în luna octombrie 2022, când a decontat suma de 44.438 de lei de la Casa de Asigurări de Sănătate.

Întrebată de către reporterii BZI despre numărul de pacienți și serviciile oferite, dr. Gina Vornicu a declarat: „Nu știu dacă asta este treaba dumneavoastră”.

o imagine cu cabinetul doctorului Silviu Blascu

Aceștia decontează lunar, pentru pacienții pe care îi au în evidență și pentru consultațiile oferite, peste 40.000 lei

Cum obține venituri un medic de familie

o imagine cu un medic de familie

Orice medic de familie trebuie să aibă în evidență un număr minim de pacienți, 800 în mediul urban și 450 în mediul urban

Venituri destul de frumoase obține și dr. Camelia Racilă, care a încasat, în luna noiembrie 2022, suma de 43.903,60 lei de la Casa de Asigurări Iași, din care 22.213,60 lei – venituri per capita, suma de 21.690 de lei fiind încasată pentru serviciile medicale oferite pe parcursul lunii noiembrie 2022. În luna octombrie  anului 2022, medicul de familie a decontat suma de 48.140,30 lei de la Casa de Asigurări de Sănătate. O sumă destul de mare a decontat de la Casa de Asigurări de Sănătate și dr. Elena Mercas Chiriac, ce are cabinet în Iași.

Pentru luna noiembrie 2022, medicul de familie a încasat suma de 40.788,90 de lei, dintre care 22.733,70 – valoare per capita, dar și 18.055,22 – prestări de servicii medicale.  Reporterii BZI au contactat-o pe dr. Elena Mercas Chiriac, dar aceasta se afla la volan și nu a putut oferi mai multe detalii. Trebuie precizat că, în luna octombrie 2022, dr. Elena Mercas Chiriac a decontat suma 49.764,60 lei.

Venitul unui medic de familie se compune din încasările de la Casa Județeană de Asigurări de Sănătate per capita și venitul per serviciu. Trebuie specificat că, pentru pacienții neasigurați, medicul de familie nu primește plată per capita. Veniturile provenite din plata per capita au scopul de a asigura buna desfășurare a activității în cabinetul medicului de familie. Din această sumă, medicul de familie plătește salariul asistentului medical, utilitățile, toate consumabile necesare în cabinet și suportă modificările sau dotările necesare cabinetului.

Plata per serviciu este limitată de numărul maxim de consultații, zilnic putându-se deconta 24 de consultații. Fiecare consultație valorează 5,5 lei, iar un punct de consultație are o valoare de 4 lei. Astfel, un medic ce oferă 24 de consultații pe zi obține un venit de 528 de lei. Consultațiilor li se adaugă și maximum două vizite la domiciliu, zilnic, care sunt cotate cu 15 puncte, astfel că medici mai pot obține zilnic câte 60 de lei.

Medicii de familie care obțin cele mai mari venituri au un număr mare de pacienți în evidență, iar important în acest sens este ca pacienții să fie asigurați.

Comentarii
  • Cum … se ,,orienteaza ” …

  • Care este relevanta articolului ?

  • Relevanta articolului este urmatoarea: acesti medici au ajuns sa aiba mii de pacienti cu care s-au trezit deodata in lista, nu a fost cumparata de la nimeni, iar ulterior vand listele de pacienti, asa numitele praxis-uri cu zeci de mii de euro. Nu inteleg de ce autoritatile nu intervin sa opreasca aceasta practica. Vedem peste tot ca este criza de medici de familie insa in realitate sunt zeci de medici de familie tineri care nu pot profesa din cauza acestor practici. Casa de Asigurari, Colegiile Medicilor stiu de aceste practici si nu se face nimic

  • au venituri mari toti

  • Acesti bani sunt ”BARA/BARA” cu institutia CNAS !!! Restul amănunte fără relevantă !

  • O mare DEZINFORMARE. Acela e venitul CABINETULUI, nu al medicului. Din acele sume se platesc: salariul sistentei/ registratorului/ personalului auxiliar, chirie, utilitati, contabil, impozite hartie,toner, tipizate, telefoane fixe si mobile, cotizatii la asociatiile profesionale, si multe altele. Socoti voi cat ramane MEDICULUI… Sunteti de toata jena!!!

  • Gina, sa-ti lasi cabinetul fiului tau. Si magazinul din centrul comunei si postul de consilier local psd. si apartamentele. Toate-s trecatoare pe acest pamant.

  • Bani aruncati degeaba,oricum cand ajungi la medicul de familie nu iti face nimic decat sa te trimita mai departe,multi dintre ei habar nu au meserie…

  • cat o fi costand hartia? 15 lei – 100 de file , tonerul? ???? tipizatele??? sute de file – 10 lei ……….

  • Persoana din Lungani probabil face 80 de km naveta zilnic. Este greu.

    Suntem într-o democrație și trebuie să ne obișnuim că unii câștigă mai mult decât alții.

    Banii sunt munciți așa că nu văd o problema in asta.

  • medicii de familie iau cei mai multi bani 99% nefacand nimc pacientului; doar daca i da trimitere; sa dea bani la medici specialisti ca sa nu mai ia spaga; si munca de GP s o faca unul care stie excel sau word; adica hartogaraie;

  • @Asd – Taci de gură ca vorbești fără sa gândești.

  • @Asd – Taci de gură ca vorbești fără sa gândești. Nu te crede nimeni

  • Numai atit ????

  • Traim intr-o tara bolnava… sumele de care vorbiti sunt alocate pe cabinet nu sunt veniturile medicilor… este 9,5 lei plata pentru o consultatie … multi comenteaza si nu stiu ce spun… medicii de familie sunt baza medicinei in orice societate pentru ca altfel ambulatoriile spitalelor ar fi pline… ei fac si trimiterile catre sectiile specializate… alfel savantii care comenteaza pentru au auzit de BANI pe care ei nu ii au deloc ar trebui sa se consulte in privat, pe specialitati la nimereala, iar o singura consultatie in privat este 200-500 de lei… CAS deconteaza 20 de consultatii pe zi dar o zi normala la multi medici de familie inseamna 30-50 de consultatii… ce este peste 20 este munca, consumabile, gratis… voi ati munci gratis?! … pacientul este liber sa migreze de la un medic la altul… medicii care au un numar mare de pacienti sunt apreciati de acestia, motiv pentru care raman in lista respectiva… medicii tineri au unde sa lucreze dar nu vor… pot incepe cu cabinete la tara asa cum au inceput toti… per total un text de dezinformare si de instigare la ura… tipic romanesc

  • Cei mai imbecili asa zisi medici de familie ,slabi pregatiti care nu fac mai mult ca si o infermiera .Trimit pacientii la medici adevarati profesionisti si numai in cazul cand spui tu ca pacient ce vrei si ce te doare .Niste aroganti care nu se apropie de pacienti macar o tensiune sa ia ….in concluzie niste paraziti ……..uffff .Felicit si stimez medicii dedicati din toate disciplinile medicale si spun jos palaria.

  • Desigur ca medicului trebuie sa-i spui ce te doare… ca in orice meserie, desigur ca sunt medici si medici… de aceea gasesc corect sa plecam de la idei preconcepute si sa-i „bagam pe toti in o aceeasi oala”… invatamantul medical iesean este aproape in colaps… Medicina generala este specialitatea care se ocupa cu diagnosticarea si tratamentul conditiilor acute sau cronice si furnizarea de ingrijiri preventive de sanatate. Specialistii de medicina generala / medicina de familie furnizeza ingrijiri medicale pentru pacientii de toate varstele, de la nou-nascuti la varstnici, barbati si femei, cu probleme medicale diverse.
    Medicul generalist oferă consiliere cu privire la stilul de viață, deficiențe psihice și fizice, având rolul de a integra toate aceste informații în contextul social, familial și al complianței pacientului.
    Tratează o gamă largă de afecțiuni medicale și probleme de sănătate, și sunt adesea primul punct de contact pentru cineva, de orice vârstă, care se simte rău sau are probleme de sănătate.
    O consultație de medicină generală poate fi efectuată și cu scopul de a obține o trimitere către un medic specialist, de cele mai multe ori pentru că domeniul de pregătire, experiența și competențele medicului generalist nu sunt suficiente pentru a satisface nevoile medicale ale pacientului pe baza diagnosticului inițial sau a rezultatelor testelor.Consultația de medicină generală este o întâlnire între un medic și un pacient care are ca obiectiv luarea de măsuri preventive pentru a opri dezvoltarea diferitelor boli, în special pentru pacienții care au factori de risc, obținerea unui diagnostic pentru simptomele pe care le experimentează pacientul sau, în cazul unui control anual, reevaluarea riscului pacientului de apariție a diferitelor afecțiuni medicale.In timpul unei consultații generale, medicul efectuează o analiză medicală amănunțită, punând diverse întrebări pacientului. Întrebările pot acoperi simptomele, starea generală, orice probleme de sănătate, precum și rezultatele testelor medicale anterioare. Medicul efectuează apoi un examen fizic. Părțile corpului care vor fi verificate vor depinde de obiectivul consultației. Dacă este necesar, medicul va recomanda apoi mai multe teste, care pot include investigații imagistice, cum ar fi RMN, PET sau CT. Rezultatele acestor examene vor fi discutate în următoarea consultație…

  • Strungăreața

    Cei mai slabi, repetenți și nepregătiți studenți devin medici de familie. pe cei mai capabili îi găsim în spitale, eventual în sălile de operații. Verificați listele de note de la rezidențiat și veți constata. Cât despre listele de asigurați, DA, așa este, ele se vând între diverși medici, odată cu spațiile/cabinetele.

  • Cei mai „slabi” absolventi ii gasim peste tot. In spitale majoritatea sunt cei mai pilosi sau mai copiii unora sau altora, cu posturi bine platite mostenite. Strungareata dvs. ce note ati avut la rezidentiat si unde si ce profesati? distributi medicamente? reprezentat al carei firme? La rezidentiat nu se mai bate nimeni pe specialitati cu raspundere. Chirurgia este de mai multi ani pe ultimul loc in preferinte.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

`
`