Breaking News
Medicina a evoluat spectaculos în ultimii zeci de ani, astfel încât astăzi este posibilă diagnosticarea și tratarea cu ușurință a unor probleme care în trecut provocau multă suferință și pentru care nu există alinare.
În același ritm s-a dezvoltat și omenirea și din păcate, putem spune că stilul de viață modern nu este întotdeauna ideal pentru sănătate. Programul de muncă prelungit, sedentarismul, alimentația dezechilibrată, mâncatul pe fugă, postura incorectă și stresul își pun amprenta asupra sănătații noastre.
Dintre toate problemele de sănătate existente, cele care se ignoră foarte des sunt legate de aparatul locomotor. Probabil ai avut și tu de câteva ori în viață dureri de spate, dureri de picioare sau de mâini, dureri în zona cervicală și le-ai ignorant, mai ales dacă au trecut destul de repede. Ce-i drept, unele dureri pot fi trecătoare și nu au un anumit substrat medical. Poate ai dormit într-o poziție incomodă sau ai stat prea mult în picioare într-o zi. Aceste dureri nu trebuie să te alarmeze dacă se întâmplă foarte rar, o dată pe an sau la câțiva ani. În schimb, ar trebui să mergi la medic dacă durerile sunt constante. Spre exemplu, dacă te doare mijlocul destul de des sau poate chiar în fiecare zi și dacă durerea se acutizează când stai în șezut sau când faci anumite activități și nu prea cedează la antiinflamatorii, ar putea fi un semn al unei discopatii lombare.
Trebuie să știi că indiferent de problemele pe care le poți întâmpina în legătură cu aparatul locomotor, toate acestea se pot trata eficient dacă soliciți ajutor specializat încă de la primele simptome. Și mai important, ar trebui să previi, nu să ajung în situația în care durerile nu îți dau pace.
Ce este kinetoterapia?
În momentul în care întâmpini anumite dureri și probleme ale aparatului locomotor, trebuie să te adresezi medicului ortoped. În urma analizelor specifice și a unui consult amănunțit, ți se va recomanda un tratament eficient. De regulă, dacă afecțiunea este abia descoperită sau dacă nu este foarte avansată, ți se va prescrie un anumit număr de ședințe de kinetoterapie.
Kinetoterapia este terapia prin mișcare, cunoscută și sub numele de gimnastică medicală. Această terapie se efectuează inițial de către medicul ortoped, iar mai apoi este preluată de către un specialiștii de la o clinica kinetoterapie Bucuresti. Kinetoterapia vizează atât mobilitatea articulară, dar și tonifierea musculaturii, care va oferi stabilitate tuturor articulațiilor și care va preveni foarte multe afecțiuni.
Care sunt indicațiile kinetoterapiei?
Kinetoterapia este indicată atât pentru prevenție, dar și pentru tratarea anumitor afecțiuni și este bine de știut că se folosește și pentru recuperarea după intervenții chirurgicale. Astfel, indicațiile kinetoterapiei sunt următoarele:
– Scolioză, cifoză, lordoză
– Discopatie lombară și hernie de disc
– Leziuni ale ligamentelor
– Rupturi de mușchi
– Fracturi diverse
– Ruptură de menisc și altele.
De asemenea, kinetoterapia este indicată și ca terapie complementară în caz de:
– Afecțiuni metabolice
– Tulburări ortopedico-traumatice
– Afecțiuni reumatologice
– Afecțiuni neurologice
– Probleme musculare și altele.
Așadar, dacă te confrunți cu dureri sau probleme de mobilitate, cel mai bine este să te prezinți cât mai curând la medic pentru a afla care este cel mai bun tratament pentru tine.
Sursa foto: kineticperformance.ro