Prima pagină » Local » Care sunt farmaciile din Iași deschise non-stop în perioada sărbătorilor? Alte șapte spitale funcționează fără oprire. Dr. Diana Cimpoeșu: „Funcționează permanent și cabinetul de urgențe stomatologice al UPU din ambulatoriul OMF”
Care sunt farmaciile din Iași deschise non-stop în perioada sărbătorilor? Alte șapte spitale funcționează fără oprire. Dr. Diana Cimpoeșu:

Care sunt farmaciile din Iași deschise non-stop în perioada sărbătorilor? Alte șapte spitale funcționează fără oprire. Dr. Diana Cimpoeșu: „Funcționează permanent și cabinetul de urgențe stomatologice al UPU din ambulatoriul OMF”

01 ian. 2022, 02:00,
Andreea Pădurescu, în Local

Iată la ce farmacii pot merge ieșenii de Anul Nou! În perioada Sărbătorilor de iarnă, situațiile care apar după mesele de Crăciun și Anul Nou reprezintă deja o obișnuință printre români

Ieșenii care au nevoie urgentă de medicamente astăzi găsesc deschise 3 farmacii din municipiul Iași. Acestea funcționează non-stop pe tot parcursul anului. Una dintre ele este Ropharma, pe strada Piața Unirii, nr. 3. Cea de-a doua este Rosmarin, farmacie de pe bulevardul Tudor Vladimirescu, nr. 44, iar cea de-a treia este farmacia DONA, de pe strada Vasile Lupu, nr. 82A.

În cazul unor urgențe, spitalele ieșene care vor lucra non-stop sunt: Spitalul de Boli Infecțioase, Spitalul „Sfântul Spiridon”, Spitalul de Neurochirurgie, Spitalul Clinic „Dr. C. I. Parhon”, Maternitățile „Cuza Voda” și „Elena Doamna”, iar, în ceea ce îi privește pe minori, Spitalul Clinic pentru Copii „Sfânta Maria”.

„Invităm pacienții să meargă la medicul de familie sau în cabinete de ambulatoriu în aceste zile și să nu aștepte ca problemele de sănătate existente să se acutizeze și să dorească să le rezolve la urgență. Vor evita astfel să creeze aglomerație și vor dovedi că, într-adevăr, au grijă de sănătatea lor și a familiilor lor. Funcționează permanent și cabinetul de urgențe stomatologice al UPU din ambulatoriul Oro-Maximo-Facial, dar tot pentru urgențe!”, a declarat prof.dr. Diana Cimpoeșu, șefa UPU-SMURD Iași.

Programul centrelor de vaccinare de sărbători

Unsprezece centre de imunizare împotriva Covid-19 din Iași rămân deschise pe 1 și 2 ianuarie 2022. Programul centrelor de vaccinare este modificat în perioada Sărbătorilor de iarnă, doar la Căminul Cultural din Mircești programul rămâne nemodificat. Lista punctelor de imunizare din Iași care vor fi deschise în primele două zile ale anului 2022 este următoarea: Centrul Moderna AstraZeneca și Pfizer de la USV Iași, Centrul Palas, Cinema „Victoria”, Aeroportul Iași, Liceul Teoretic „Waldorf”, Cabinete Medicale Tomești, Spitalul „Elytis” Iași, Elytis Hope Iași, Sala Sport Școala Gimnazială „B.P. Hașdeu” și cele două centre Pfizer și Johnson&Johnson de la Căminul Cultural Mircești.

Centrele de imunizare închise în perioada Sărbătorilor de iarnă sunt: Centrul Cultural din Ciurea, Complex Studențesc „Tudor Vladimirescu”, Policlinica „Regina Maria”, Medlife SA, UMF, Centrul de Asistență Socială Multifuncțională, Cabinete Medicale Vlădeni, Colegiul Național „C. Negruzzi”, Casa de Cultură a Studenților, Școala Gimnazială „G. Călinescu”, Primăria Pașcani, Spitalul Clinic Militar de Urgență „Dr. Iacob Czihac”, Spitalul Clinic de Obstetrică Ginecologie „Elena Doamna”, Casa de Cultură Târgu Frumos, Cămin Cultural Popricani, Antibiotice SA, Unitatea Medico-Socială Răducăneni, Silva Clinic SRL, Centrul Carrefour Era și Centrul Gară Iași.

Șapte puncte de imunizare au activitatea suspendată din cauza numărului mic de solicitări. Tabelul cu programul centrelor de vaccinare poate fi consultat și pe site-ul Direcției de Sănătate Publică Iași.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *