Prima pagină » International » Care sunt efectele secundare a celei de-a treia doze de vaccin împotriva COVID-19! Iată ce spune un studiu făcut în America
Care sunt efectele secundare a celei de-a treia doze de vaccin împotriva COVID-19! Iată ce spune un studiu făcut în America

Care sunt efectele secundare a celei de-a treia doze de vaccin împotriva COVID-19! Iată ce spune un studiu făcut în America

29 sept. 2021, 13:34,
BZI.ro, în International

Efectele secundare experimentate de americani de la a treia doză de vaccin COVID-19 sunt similare cu cele de la a doua doză, potrivit unui studiu publicat marți de la Centers for Disease Control and Prevention. Cercetarea oferă o perspectivă asupra siguranței vaccinurilor suplimentare de vaccin pe măsură ce Statele Unite lansează un program de regim de rapel pentru adulții în vârstă și pentru lucrătorii cu locuri de muncă cu risc ridicat.

Pe de altă parte, în România a început deja campania de vaccinare cu a treia doză de vaccin împotriva COVID-19, iar coordonatorul campaniei de vaccinare, Valeriu Gheorghiță a vorbit despre acest subiect.

Efectele secundare a celei de-a treia doză de vaccin sunt similare cu a doua doză

Datele de la aproape 12.600 de persoane care au primit o a treia doză de vaccin coronavirus de către Pfizer-BioNTech sau Modernă au arătat că efectele secundare – care au fost descrise ca fiind în mare parte ușoare până la moderate și care au apărut a doua zi după vaccinare – au fost predominante la raţe similare cu cele din o a doua doză de vaccin în cursul obișnuit.

Aproximativ 3,4 milioane de persoane au primit a treia doză de vaccin coronavirus începând cu 13 august, potrivit CDC. În perioada de studiu, datele studiului au fost extrase, 12 august – 19 septembrie, au fost recomandate a treia doză pentru persoanele imunodeprimate, deși autorii au menționat că probabil au fost incluse și persoanele care nu au fost imunodeprimate.

Se așteaptă ca consumul de rapel să fie puternic, 1 milion de americani având deja programate programări pentru a primi a treia doză de vaccin Pfizer-BioNTech, acum că a fost autorizată și pentru persoanele în vârstă, lucrătorii cu locuri de muncă cu risc ridicat și persoanele cu asistență medicală subiacentă. condiții, potrivit unui briefing de la Casa Albă, marți.

Valeriu Gheorghiță a vorbim despre campania de vaccinare împotriva COVID-19

Valeriu Gheorghiță, coordonatorul campaniei de vaccinare din România a vorbit despre campania de vaccinare cu a treia doză. Acesta a explicat faptul că este de neacceptat ca in acest moment in țară să existe mii de cazuri noi de COVID-19 din momentul in care există vaccin si este si gratuit:

“Este momentul să conştientizăm realitatea cu care astăzi ne confruntăm. Am avut ieri peste 11.000 de cazuri confirmate, peste 200 de decese din cauza COVID-19. Cred că este o situaţie de neacceptat în momentul de faţă în condiţiile în care avem la dispoziţie soluţia prin care putem să reducem consecinţele negative ale acestei pandemii şi anume pierderea de vieţi omeneşti”, a declarat Valeriu Gheorghiță.

„Este cât se poate de evident rolul benefic al vaccinului împotriva COVID-19, vaccinarea reduce substanţial riscul de deces, reduce riscul de a face o formă gravă de boală, reduce riscul de transmitere chiar dacă acest risc nu este redus la maxim”, a afirmat Gheorghiţă.

Pe de altă parte, România a început campania de vaccinare cu a treia doză. Vaccinarea este la liber, fără programare, dar prioritate au persoanele cu risc crescut și care lucrează în domenii cu risc crescut de infectare. De altfel, vaccinarea cu a treia doză este recomandată persoanelor care au minim 6 luni de la rapel și nu este recomandată persoanelor care s-au vaccinat cu Johnson&Johnson. Vaccinarea se va face, indiferent cu care vaccin ți-ai făcut rapelul, cu Pfizer sau Moderna.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *