Prima pagină » Eveniment-Social » Care sunt destinațiile preferate de ieșeni pentru această vară? Turcia a sărit din top
Care sunt destinațiile preferate de ieșeni pentru această vară? Turcia a sărit din top

Care sunt destinațiile preferate de ieșeni pentru această vară? Turcia a sărit din top

25 iul. 2024, 02:00, 1 ,
Gabriela Rusu, în Eveniment-Social

Care sunt destinațiile preferate de ieșeni pentru vara aceasta? Potrivit agențiilor de turism, Turcia a sărit din topul preferințelor după ce, ani de zile, mii de persoane au optat pentru vacanțe all inclusive în această locație. Din cauza prețurilor piperate, ieșenii au găsit alte țări care să se plieze pe nevoile și bugetul pus la dispoziție pentru concediu.

Turcia a sărit din topul preferințelor ieșenilor, ca destinație de concediu

Ieșenii iubesc să călătorească. Asta se observă mai ales după rezervările realizate de aceștia la agențiile de turism. Deși în calendar mai este o lună de vară, agențiile de turism din Iași nu mai găsesc niciun loc liber la all inclusive pentru destinațiile de top din acest an.

Vorbim de țări care se află în afara Uniunii Europene, acolo unde prețurile sunt mai mici decât cele de pe litoralul românesc. Principalele destinații preferate de români în acest an sunt Tunisia, Egipt și Bulgaria. Până de curând, ieșenii iubeau și Turcia, ca destinație de vacanță, însă, potrivit agenților de turism, o excursie a ajuns să coste cât o vacanță pe litoralul românesc.

„Din cauza prețurilor din ce în ce mai mari din Turcia, ieșenii au schimbat și preferă să meargă pe Tunisia și Egipt. Sunt variante mult mai ieftine și conțin aceleași facilități, tobogane, piscine, mâncare all inclusive. Dacă ai doi adulți și un copil, să spunem, un hotel mai bun în Turcia, prețurile ajung undeva la 2.000 – 2.500 de euro, în Tunisia găsești cu 1.500 de euro. Pentru luna august, în momentul de față, nu se mai găsesc bilete de avion pentru Tunisia, ieșenii sunt încântați de această destinație”, a declarat Larisa Chirilă, agent de turism Travel 4 You.

Ieșenii încearcă să dea uitării vacanțele de pe litoral din cauza prețurilor, însă mai sunt care aleg să meargă la Marea Neagră, pentru a fi mai aproape de casă.

Ieșenii dau uitării vacanțele pe litoralul românesc

Un sejur la mare poate însemna vacanța la care mulți ieșeni visează luni întregi. Destinația nu este pe pământ românesc și asta pentru că prețurile piperate îi sperie și îi fac să aleagă locații exotice, mult mai ieftine decât la noi.

Chiar și așa, sunt și ieșeni care aleg să meargă la mare. Ei bine, în trecut, cele mai căutate stațiuni erau Mamaia, Costinești și Vama Veche, iar acum ieșenii optează pentru stațiunile „bătrânilor”, și anume, Neptun, Venus sau Saturn. Motivul este unul simplu, liniștea, verdeața și prețurile mai scăzute.

„Sunt ieșeni care merg pe litoral, însă aleg varianta mai economică. Fără masă, doar cazare, un hotel cu două sau trei stele și ajung undeva la 500 de euro, 2.000-2.500 de lei pentru două persoane, fără masă. Anul acesta, ieșenii tind să nu mai meargă în Mamaia, din cauza că este aglomerat și este și plaja care a fost mărită și nu este pe placul lor. Acum, ei preferă să meargă în Saturn, Venus, Neptun pentru că este mai multă liniște, verdeață și hoteluri mai ieftine”, a mai declarat Larisa Chirilă, agent de turism Travel 4 You.

Potrivit agenților de turism, în septembrie, după ce copiii vor începe școala, prețurile la destinațiile de vacanță vor scădea atât pe litoralul românesc, cât și în străinătate. Preferințele de top pentru vacanțe rămân în continuare Tunisia, Egipt și Bulgaria.

Comentarii
  • Ciudat.
    In timp ce bastinasii ieseni sustin ca au un oras turistic pentru ca ar fi mule biserici de vizitat, ei se duc in vacanta la mare. Pai e frumos asa, bre? La vizitat biserici, acolo va e locul. Hai, curaj!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *