Prima pagină » Local » Care sunt cele trei mari semne ce se vor vedea pe cer la sfârșitul veacurilor? Părintele Calistrat Chifan: „Cele trei mărturii vor sta pe cer la judecata Fiului lui Dumnezeu” – VIDEO

Care sunt cele trei mari semne ce se vor vedea pe cer la sfârșitul veacurilor? Părintele Calistrat Chifan: „Cele trei mărturii vor sta pe cer la judecata Fiului lui Dumnezeu” – VIDEO

24 nov. 2022, 10:38, 28 ,
BZI.ro, în Local

Părintele Calistrat Chifan a dezvăluit, în emisiunea BZI LIVE, care sunt cele trei mari semne ce se vor vedea pe cer la sfârșitul veacurilor. Cine va sta pe cer înaintea tuturor popoarelor?

Sfârșitul lumii este un subiect îndelung discutat. Multe dintre cărţile profetice ale Vechiului Testament vorbesc despre acest lucru (de la Isaia la Maleahi). De pildă, în Noul Testament, cele mai importante pasaje care tratează acest subiect sunt: Matei 24:4-44, Marcu 13:5-33, Luca 17:20-37, Luca 21:8-36, 1 Tesaloniceni 4:14-5:3, 2 Tesaloniceni 1:6-2:12, 2 Petru 3:3-12 şi, poate cel mai căutat dintre toate, Apocalipsa.

Potrivit cuvintelor rostite de Iisus în Matei 24, se arată că sfârșitul lumii va cuprinde războaie şi veşti de războaie, o naţiune se va ridica împotriva altei naţiuni şi o împărăţie împotriva altei împărăţii, foamete şi cutremure, adevăraţii creştini vor fi persecutaţi, dragostea oamenilor pentru Dumnezeu va scădea, mari nenorociri, modificări ale soarelui, lunii, stelelor, întoarecerea lui Iisus și judecarea oamenilor.

Care sunt cele trei mari semne ce se vor vedea pe cer la sfârșitul veacurilor?

Potrivit părintelui de la Mănăstirea Vlădiceni, din județul Iași, cele trei mari semne sunt: crucea, chivotul legii și Fecioara Maria. Sfânta Cruce se va vedea pe cer de la răsărit la apus, chivotul legii, care a fost luat la cer de Dumnezeu pe la anul 600, se va întoarce, ca mărturie la Judecata de Apoi și Fecioara Maria, care va sta pe cer înaintea tuturor popoarelor.

„Așa se face încreștinarea lumii. Și, ce este interesant, nu o spun eu, o spune Apocalipsa și o povestește și părintele Cleopa când vorbește de parusie, spune așa: „Cele trei mari semne care se vor vedea pe cer la sfârșitul veacurilor, când va fi venirea fiului omului: crucea se va vedea pe cer de la răsărit la apus , de la amiază-zi la amiază-noapte, chivotul legii, care pe la anul 600 a dispărut, pentru că a venit Dumnezeu și l-a luat la cer, pentru că poporul s-a stricat – au făcut ei un altul, dar nu a mai avut efect, era o copie, n-are nicio treabă, ăla e răpit la cer și-l aduce Dumnezeu la Judecată, ca măsură și mărturia celei vechi a Judecății până la Moise, care-s sub legea lui Moise și cel de-al treilea lucru care va sta pe cer înaintea tuturor popoarelor este Fecioara Maria, prin care a venit Hristos pe lume.”, a declarat părintele Calistrat Chifan.

Îndrăgitul duhovnic ne spune că cele trei mărturii vor sta pe cer la judecata Fiului lui Dumnezeu, că Tatăl i-a oferit toată judecata Lui.

„Cele trei mărturii vor sta pe cer la judecata Fiului lui Dumnezeu, că Tatăl i-a dat toată judeca Lui. Și ce spune brațul stâng și brațul drept? „Veniți binecuvântații Tatălui Meu și moșteniți Împărăția cea gătită vouă de la întemeierea lumii sau mai înainte de întemeierea lumii (este și această variantă în Biblia din 14; depinde de traducere, că ebraica e destul de bine secretizată, adică trebuie să știi foarte bine să o interepretezi)”, a adăugat părintele.

Părintele Calistrat Chifan: „Vor tremura toate popoarele”

Părintele Calistrat a precizat că, atunci când Fiul omului se va afla pe cer, toate popoarele se vor cutremura, fiindcă au necinstit crucea și au batjocorit-o.

„În momentul în care va fi pe cer Fiului omului se spune că vor tremura toate popoarele. Dar dacă au necinstit crucea și au batjocorit-o, cine e vinovat? Și plus de aceasta, asta e marea taină, nu o să vedem niciodată crucea de capul ei, singură, ci numai cu Hristos răstignit pe ea.”, a mai spus părintele Calistrat Chifan, în cadrul emisiunii BZI LIVE.

Comentarii
  • Părinte,când faci daruri pt Crăciun,întreabă enoriașii,că un bun creștin,spune ne ,când?

  • cretin ortodox

    da-te-n mortii ma-ti de boschetar poponar cu teoriile tale de fumator de floci din cur
    ghiolbanu e beat de dimineata

  • Rușine să vă fie ,pt că vă bateți joc de părinte,e mare păcat să faci asa

  • Așea zaci tudi sfinților părinți mabaieti facipacati

  • Părinților ești omului dumnizau băieti ceriile erați luparintili cai pacatmari

  • Dai și vorbiți tu așa ai diparintili dați nu-ți rusini

  • Credincioasa

    Părintele ar trebui sa vă de-a pe toți în judecată,dar va lăsa în judecată Domnului.

  • In postul Crăciunului,nu aveți frica de Dumnezeu?

  • Aiștia îs venetigi divorghesc in haluista

  • motanul Săndel (inspector-şef Grădiniţa Iris)

    Părintele Calistrat are un puternic ricoşeu de dreapta. Să fiu în locul lui, m-as băga în cuşcă să le arăt agaricilor tineri de la cluburile K1 şi kick box cum stă treaba. Cred că 1 vs 1, părintele Calistrat e peste Anderson Silva, Khabib Nurmagomedov sau Connor McGregor.

  • Io zic căaistias vinitici

  • Și tuglughesti diparintili,tibati palmă lui dumnizau

  • Va povestesc,o întâmplare:anul trecut,înainte de Crăciun,am mers la Mitropolia Iașilor,curtea plină de persoane,încă se pastra distanta,din cauza pandemiei de Covid,dintr o mașină de marfa,parcată în curte,chiar aprobe de intrarea în Sfântul lăcaș,s a descărcat ocantita uriașă de vin,alb,roze,negru,îmbuteliat in bidoane de apa de 5litri,au apărut din chiliile din spate,mai mulți preoți,călugări,bracați în haine preoțești,cu niste cărucioare,platforma,m amsperiat,erau la fel cu cele care căraseră morții ,in sacii aceia negri,pe per pandemiei,au încărcat sute de kg,se împiedicau unul în altul,glumeau și erau veseli,semn că făcuseră degustarea,preoții din provincie,își asigurau susținerea ,pe mai departe,așa că sa va mai mirați ,de ce toți nebunii sunt lăsați să slujească,și nici de ce oamenii își pierd credință.Poate că,un punct de vedere,ar fii binevenit și din partea Ministerului Educației,așa cum s a solicitat introducerea religiei în școli,micuții învață și religie,nimic greșit.

  • Călugăr Sihăstrie

    Bă pppo pe tine o să te judece animalele care leai schingiuit și leai omorît cu parul !, calul omorît de tine cu parul la Sihăstrie o să fie martor și o să te pună capră si o să tî-o dea in urletele tale 10.000 de ani

  • Daciagețî cy parintuli boschetarilor tuvănrasa n cor de useriști pedofili ? Parintili ieasti pinia lu mniezo pe pamînt , mai grșaști și el cai varbat , ari koai si el , videtivă di coliva vostrî oilor !, cacamsi io pe pomenili voastri , ie drept ca parintili mai bati pi unu
    Mai fiuti pi altu da nuie trbirli voastri , mie imi placi di el cari pola tari sii barbat

  • Adrian Telemeaua

    Fa enoriașa pwlii luațiași colivanpwlă, dăte dreacu de zdreanță mwistă

  • Părinte Calistrat,când împărți daruri ,cu ocazia Nașterii Mântuitorului,arata d ta ,că ești un bun creștin,pt iertarea păcatelor,mai mult sau mai puțin adevărate?

  • Părinților mia facti Nini eo m-am samtit Nini că știi cum și face fimea si sa samteasca binare tăt cetrebe ați o poole bună și mari am fost fi mai mulți ori și maft cu dansuparintili și o fost tari bini

  • Părinte,daca crezi în viața de Apoi,donează o parte din avere ,unor nevoiași,și așa vei ajunge in rândul sfinților din calendarul ortodox,toți creștinii ortodocși,te vor pomeni.Doamne ajuta,ajuta și d ta,părinte,un gest de milostenie,așa numai vorbe,toată ziua.

  • Pe asta,potopul lui Noe,îl mai scapă!

  • Potopul lui Noe,te spala de pacare

  • Părinte,când faci cadouri de Crăciun?

  • Hai părinte,când împărți cadourile de sărbători,copiii așteaptă,de ce te smintești,atât?

  • De Crăciun,fii mai bun,părinte așteptăm daruri de la d ta

  • Unde te putem găsi părinte,că sa primim darurile,doar nu iei averea cu d ta,ajuta nevoiașii,că un milostiv ce ești,hai părinte,unde te găsim?

  • La ospiciu

  • Părinților ne futipinoi nu piivoii ci avitii voicuparintilo

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *