Prima pagină » Stiri si curiozitati » Care sunt cele mai populare animale de companie din lume?

Care sunt cele mai populare animale de companie din lume?

02 sept. 2024, 12:40,
în Stiri si curiozitati

Animalele de companie oferă afecțiune, însă, în același timp, creșterea unui animal implică și un set de responsabilități, despre care trebuie să ne asigurăm că le putem îndeplini înainte de a lua decizia de a adopta unul.

Pentru că nu necesită eforturi sau costuri mari cu hrana și îngrijirea, animalele de companie mici sunt o alegere extrem de populară, mai ales în rândul familiilor cu copii.

Care sunt cele mai populare animale de companie din lume?

Cel mai popular animal de companie din lume în ceea ce privește populația este pisica casnică. De la domesticirea pisicii, în jurul anului 7.500 î.Hr., pisicile au câștigat popularitatea datorită capacității lor de colonizare a zonelor rurale. Sunt tovarăși iubitori care s-au răspândit în întreaga lume, întrucât toată umanitatea s-a împrăștiat în toată lumea.

Câinii ocupă locul doi în topul celor mai iubite animale de companie, variind de la poianele de jucărie care se pot încadra aproape în buzunar, până la un Saint Bernard „foarte mare”, care poate cântări aproximatic 80 de kg. Câinii sunt loiali, iubitori și au un fost un însoțitor constant al omului de milenii.

Al treilea cel mai popular animal de companie este peștele de apă dulce. Popular în întreaga lume, cea mai mare populație de pești de aur, guppi și alți locuitori ai acvariului este în SUA. Deși sunt mai puțin afectuoși decât omologii lor blăniți sau cu pene, pasionații de pește sunt foarte atașați de tovarășii lor acvatici.

Mamiferele mici, precum dihorii, iepurii, cobaii, gerbilii și multe alte creaturi mici și adorabile ocupă un loc special în inima iubitorilor de animale. Putem găsi nenămărate păsări pe care oamenii le păstrează ca animale de companie, acestea sunt una dintre cele mai populare alegeri.

Ca și ruda lor foarte îndepărtată, reptilele, păsările pot fi relativ mici și necesită puțină hrană și spațiu, ceea ce le face un animal de companie preferat de mulți.

De ce unii oameni preferă pisicile în detrimentul altor animale

În primul rând, pisicile sunt frumoase, jucăușe și drăgălașe, argumente valabile pentru orice felină. Pisica este un animal mic și de multe ori mult mai discret decât câinele. Ea nu miroase și are o igienă excelentă, de care se ocupă singură.

Pisica este mai independetă decât câinele, deși iubește compania umană, se poate descurca foarte bine și singură, câtă vreme are apă și mâncare la dispoziție. Mai mult, nu e nevoie să o scoți la plimbare, căci reușește să folosească cu succes litiera și, dacă e învățată, chiar și vasul de toaletă.

De unde interesul pentru pești ca animale de companie? Acvariul cu pești este o veritabilă sursă de delectare și relaxare. Fie că ai un singur pește sau un acvariu mare populat cu mai multe specii, este fascinant să îi observi cum înoată, agale sau ca niște săgeți, cum prind mâncarea din zbor, cum mișcă alene întotătoarele vaporoase ca să își mențină poziția sau să se deplaseze.

Un acvariu cu pești bine întreținut nu necesită mari eforturi de timp. Când pleci în concediu este suficient să treacă cineva din când în când să verifice dacă sistemele sunt funcționale și să dea ceva de mâncare acestora.

După cum am văzut, păsările sunt animale de companie frecvent alese de către oameni, unul dintre motive este legat de faptul că multe dintre ele stau cuminți în coliviile lor și nu fac mizerie în toată casa.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

`
`
BZI - Editia Digitală - pdf
06 octombrie 2024
06 octombrie 2024