Prima pagină » Actualitate » Care sunt cele mai periculoase şosele din România. Unde şi-au pierdut viaţa cele mai multe persoane, în accidente rutiere

Care sunt cele mai periculoase şosele din România. Unde şi-au pierdut viaţa cele mai multe persoane, în accidente rutiere

29 iun. 2021, 12:02,
Elena Nicoleta BUJOR în Actualitate

Statul român a înregistrat nu mai puţin de 96 de decese la milionul de locuitori, în condiţiile în care spre exemplu în Suedia au murit doar 26 de persoane.

Cele mai recente statistici publicate de Eurostat afirma faptul că deși la nivel european numărul de persoane care au murit în urma unor accidente rutiere a scăzut, România este pe un trend crescător.

DN1, DN2 şi DN6 sunt cele mai periculoase şosele din România

Cele mai periculoase artere din România sunt drumurile naţionale DN1, DN2 și DN6, unde, în anul 2020, nu mai puţin de 170 de oameni și-au pierdut viață. DN1 a fost anul trecut cel mai periculos drum de la noi. Nu este, însă, singurul.

De menţionat faptul că 54 de persoane și-au pierdut viață în cele 160 de evenimente rutiere petrecute pe traseul București – Brașov – Oradea – Borș.

Un alt drum foarte periculos este DN2 București – Suceava – Siret.

Anul trecut, pe drumul care leagă Capitală de Moldova, au fost 147 de accidente, soldate cu 67 de morți. Pe locul trei în topul șoselelor mortale este Drumul Naţional 6, București – Craiova – Timișoara. În 2020 acolo au fost 110 accidente extrem de grave, unde 49 de oameni și-au pierdut viață, conform Poliţiei Rutiere.

În topul european, România este urmată de Bulgaria, unde anul trecut au fost 90 de decese la milionul de locuitori. Conform cifrelor publicate de Comisia Europeană, dacă situația din România este dezastruoasă, discrepantele intre statele europene privind infrastructura și siguranță rutieră sunt majore, media europeană fiind de 51 de morți la milionul de locuitori.

Cel mai grav accident din România, soldat cu 48 de morţi şi 35 de răniţi

Cel mai grav accident din România s-a produs în dată de 7 octombrie 2019, în Ialomiţa. Incidentul auto a îndoliat întreaga ţară şi a fost considerat cel mai grav eveniment înregistrat în ultimii cinci ani în ţara noastră.

Din nefericire, cea mai mare tragedie produsă pe un drum a fost în urmă cu aproape 40 de ani. Atunci 48 de oameni au murit, iar alţi 35 au fost răniţi, după ce un autobuz s-a prăbuşit într-o mlaştină din judeţul Botoşani.

Conform informaţiilor deţinute de oamenii legii, cea mai mare catastrofă rutieră din istoria României a avut loc pe 29 iunie 1980, pe un drum din judeţul Botoşani, la graniţa cu Suceava. Conducătorul unui autobuz în care se aflau mai mulţi oameni nu a mai putut stăpâni mastodontul din cauza unei defecţiuni tehnice şi s-a prăbuşit într-o mlaştină adâncă de la marginea şoselei.

Supravieţuitorii accidentului au relatat faptul că, după trecerea raului Şiret, pe un segment de drum înălţat denumit “La 7 poduri”, s-a auzit un zgomot puternic, autobuzul a scăpat de sub control, a părăsit şoseaua prin dreapta, de pe un pod, şi s-a prăbuşit într-o mlaştină. 48 de persoane şi-au pierdut viaţa, iar alte 35 au fost rănite.

Recomandările poliţiştilor pentru conducătorii auto

Pentru a ajunge în siguranță la destinație, polițiștii rutieri recomandă:

* Interesați-vă înainte să porniți la drum cu privire la traseul pe care urmează să-l parcurgeți.

* Circulaţi cu viteză adaptată condiţiilor din trafic, în special când se circulă în coloană, şi țineți cont de politeţea rutieră. De asemenea, pentru un plus de siguranţă, în mers, măriţi distanţa dintre vehicule. Respectaţi regimul legal de viteză, în interiorul localităților.

* Conduceţi prudent, fără bruscarea comenzilor autoturismului, asiguraţi-vă temeinic înainte de efectuarea fiecărei manevre şi evitaţi depăşirile care, în condiţii de vizibilitate redusă şi carosabil umed, se dovedesc extrem de periculoase.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

`
`