Prima pagină » Sanatate » Boli si tratamente » Coronavirus: care sunt cele mai frecvente simptome
Coronavirus: care sunt cele mai frecvente simptome

Coronavirus: care sunt cele mai frecvente simptome

15 mai 2020, 07:43,
în Sanatate

Care sunt cele mai frecvente simptome de coronavirus? Datorită unui studiu epidemiologic european realizat pe pacienți non-severi cu Covid-19, se știe mai multe despre cele mai frecvente simptome ale coronavirusului.

În fiecare zi, aflăm un pic mai multe despre noul coronavirus. Un studiu epidemiologic european aruncă o lumină nouă asupra simptomelor coronavirusului. Acest studiu a fost realizat pe 1.420 de pacienți cu o formă ușoară până la moderată a infecției cu Covid-19. Dintre acești pacienți, aproape 70% sunt femei, iar vârsta medie este cuprinsă între 40 și 50 de ani. La studiu au participat peste cincizeci de medici ORL și cercetători din optsprezece spitale europene.

Care sunt cele mai frecvente simptome de coronavirus?

Care sunt rezultatele? Au fost capabili să enumere cele mai frecvente simptome observate la acești 1.420 de pacienți. Cele mai frecvente două simptome sunt durerea de cap și pierderea mirosului.

dureri de cap au fost raportate la 70,3% dintre pacienți
pierderea mirosului (70,2%)
obstrucție nazală sau senzație de nas îndesat (67,8%)
tuse (63,2%)
astenie sau oboseală severă (63,3%)
mialgie sau dureri musculare (62,5%)
nas care curge (60,1%)
pierderea gustului (54,2%)
dureri în gât (52,9%)
febră (45,4%)

Aceste simptome variază în funcție de vârstă și sex, subliniază autorii studiului. Pacienții tineri au mai des tulburări ORL (la ureche, nas și gât), în timp ce pacienții mai în vârstă au mai des febră, oboseală și pierderea poftei de mâncare”. În plus, „bărbații suferă mai mult de tuse și febră, iar pierderea mirosului, durerile de cap, obstrucția nazală și oboseala sunt mai frecvente la femei. In plus, durata medie a simptomelor a fost de 6 până la 16 zile.

În cele din urmă, nu uitați că multe forme de coronavirus nu dau naștere la simptome. Potrivit British Medical Journal, care a folosit date de la autoritățile chineze, 4 din 5 infecții sunt asimptomatice.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *