Dacă îți plac rețetele cremoase, poți încerca o prăjitură simplă de negresă cu glazură de ciocolată. Este un desert pentru care ai nevoie de doar câteva ingrediente, cu care nu vei da greș.
Negresa a fost și va rămâne cel mai gustos, dar și cel mai simplu desert al tuturor timpurilor. Prăjitura pe care cândva o făcea bunica acum o poți face și tu, doar că te vei folosi de câteva trucuri pentru un rezultat mult mai delicios.
Care sunt cele mai bune rețete de prăjitură negresă simplă
Atuni când vorbim despre o negresă, ne imaginăm imediat o prăjitură tentantă, cu o textură pufoasă, o umiditate delicată și un gust delicios însoțit de o aromă îmbietoare. Această rețetă, pe lângă faptul că este delicioasă, este și surprinzătoare, datorită adăugării de gem în compoziție.
Rețeta în sine nu este neobișnuită, însă adăugarea a două linguri de gem în compoziție o face cu adevărat interesantă. Poți opta pentru gem de caise pentru un gust acrișor, lăsând magiunul pentru alte preparate, ca de exemplu cornulețele.
Rezultatul va fi exact ceea ce îți dorești, o prăjitură excelentă, echilibrată în dulceață și completată de o glazură fină de ciocolată. Această negresă cu hem este un desert salvator pentru momentele în care simți nevoia unei doze de dulce.
Ingredientele simple, ușor de găsit și un proces simplu de preparare fac din această prăjitură o opțiune perfectă pentru orice ocazie. Nu trebuie decât să amesteci ingredientele, să torni compoziția în tavă și să o coci în cuptor.
Dacă dorești să adaugi un plus de savoare sau textură, poți încorpora în compoziție nuci măcinate, stafide sau chiar bucăți de ciocolată. Aceste mici ajustări aduc mereu un plus de savoare și suprind cu fiecare mușcătură.
Vei avea nevoie de 2 ouă; 170g zahăr; 300g făină albă 000: 1 plic praf de copt; 2 linguri cu vârf de cacao; 100ml ulei; 200ml apă; 2 linguri de gem mai acrișor (caise, prune, vișine); 1 linguriță esență de rom. Glazura se va face din 100g ciocolată; 2 linguri ulei; nucă măcinată; nucă de cocos.
Mod de preparare
Prima dată se preîncălzește cuptorul la 170 de grade Celsius. Apoi într-un bol se mixează ouăle cu un praf de sare și zahăr până obții o compoziție omogenă, aerată și care va crește în volum. Se adaugă apa, uleiul, făina amestecată cu praful de copt și cacao, apoi amestecă până obții un aluat omogen.
La final se adaugă gemul și se amestecă bine, Apoi se toarnă compoziția într-o tavă tapetat cu hârtie de copt și se coace timp de aproximativ 35 de minute sau până când trece testul scobitorii.
Lasă prăjitura să se răcească în tavă și dacă dorești, topește ciocolata cu uleiul și toarn-o peste prăjitură. Poți decora prăjitura cu nucă măcinată sau cocos, în funcție de preferințe.
Această rețetă simplă și delicioasă de negresă cu gem va încânta cu siguranță toate gusturile și va aduce un plus de savoare oricărei mese sau evenimente speciale. Este potrivită pentru orice ocazie, nu vei da greș cu un asemenea preparat.
Ca truc pentru acest desert, folosește ngrediente proaspete și de înaltă calitate pentru a obține cel mai bun rezultat. Alege cacao de bună calitate, unt de calitate superioară, ouă proaspete și celelalte ingrediente necesare.
Asigură-te că toate ingredientele sunt la temperatura camerei înainte de a începe să prepari aluatul. Acest lucru ajută la omogenizarea ingredientelor și la obținerea unei texturi uniforme a aluatului. Sunt multe rețete de prăjitură negresă simplă, trebuie doar să o alegi pe cea pe placul tău.