Prima pagină » Sanatate » Care sunt cele mai bune probiotice? Iată în ce alimente le găsești

Care sunt cele mai bune probiotice? Iată în ce alimente le găsești

14 apr. 2023, 08:27,
în Sanatate

Vrei să afli care sunt cele mai bune probiotice? Ei bine, ai ajuns în locul potrivit! Iată în ce alimente le găsești și cum să le deosebești.

Probioticele sunt bacterii vii care sunt deosebit de bune pentru sistemul digestiv. De cele mai multe ori, le considerăm bacterii care cauzează boli. Dar corpul tău este plin de bacterii bune și rele. Probioticele sunt denumite bacterii „bune” sau „folositoare” deoarece contribuie la păstrarea unui intestin sănătos. Probioticele se găsesc în suplimente și alimente precum iaurtul. Medicii le recomandă adesea să ajute cu problemele digestive și să susțină o floră intestinală echilibrată.

Care sunt cele mai bune probiotice? Alimente în care le poți întâlni

Cu cât sunt mai multe bacterii într-o doză de probiotic, cu atât este mai eficient. De obicei, dozele de alimente și suplimentele alimentare oferite variază de la milioane la miliarde de bacterii într-o singură doză. Variază, dar cu toate acestea, studiile clinice au arătat eficacitatea formulei care conține peste 1 miliard de bacterii vii într-o singură doză. Există formule speciale care conțin 10 miliarde de bacterii per doză, dar nu sunt recomandate persoanelor care abia încep să le ia.

Din fericire, probioticele se întâlnesc și în unele alimente. Iată care sunt acestea.

Varza murată

Varza murată este un fel de mâncare foarte popular în bucătăria tradițională românească și reprezintă o sursă nemaipomenită de probiotice, deoarece este obținută prin fermentare folosind ingrediente naturale. Varza murată este și o sursă bună de vitamine B, A, E și C, dar datorită conținutului ridicat de sare, se recomandă a fi consumată cu moderație.

Iaurtul

Poate cel mai cunoscut aliment asociat cu suplimentarea cu probiotice în organism este iaurtul, mai ales cel de casă făcut din maia bogată în culturi vii. În magazine, se găsesc iaurturi cu sirop bogat în fructoză, îndulcitori artificiali și arome, alimente ce trebuie evitate. În ciuda beneficiilor lor pentru sănătate, acestor iaurturi le lipsește conținutul de bacterii bune importante.

Chefirul

Asemenea iaurtului, chefirul este un produs lactat bogat în lactobacili și bifidobacterii care ajută la menținerea sănătății și echilibrului tractului digestiv. Același aliment este, de asemenea, o sursă bogată de antioxidanți, atât timp cât este consumat într-o formă organică, fără a utiliza îndulcitori artificiali sau alte arome artificiale.

Brânza de vaci fermentată

Datorită conținutului său de bacterii probiotice din lapte, brânza de vaci fermentată joacă un rol activ în menținerea bunăstării intestinului uman. Acest aliment conține culturi vii de L. acidophilus și B. bifidum, precum și alte tulpini de culturi lactice.

Ciocolata neagra

Ciocolata neagră se află de mult timp pe lista alimentelor sănătoase, deoarece are cea mai mare concentrație de cacao și cele mai scăzute niveluri posibile de zahăr și îndulcitori artificiali. Ciocolata neagră se remarcă și prin probioticele pe care le oferă organismului. Acest desert este foarte bun pentru sistemul digestiv.

Castraveții murați conțin cele mai bune probiotice

Castraveții murați sunt bogati în sare, care se adaugă în timpul procesului de fermentație, dar sunt sănătoși prin intermediul probioticelor care ajung în organism după consumare. Nu numai că adaugă, dar crește și bacteriile sănătoase.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

`
`
BZI - Editia Digitală - pdf
19 octombrie 2024
19 octombrie 2024