Prima pagină » Sanatate » Care sunt cele mai bune pastile de tuse? Iată ce spun medicii

Care sunt cele mai bune pastile de tuse? Iată ce spun medicii

20 apr. 2023, 09:17,
BZI.ro, în Sanatate

Dacă nu știi care sunt cele mai bune pastile de tuse, ai ajuns în locul potrivit. În articolul de astăzi, îți prezentăm cele mai eficiente tratamente medicamentoase și naturiste, pentru a scăpa de simptomul supărător.

Tusea constituie un act reflex, provocat de o iritație prezentă la nivelul căilor respiratorii. Aceasta este caracterizată de un expir forțat, care are o viteză de 50 m/s și de un inspir adânc, ce are rolul de a îndepărta mucusul sau corpii străinii din căile aeriene.

Tusea poate fi de două tipuri, și anume: tuse seacă și tuse productivă. Cea seacă, sau neproductivă, își face apariția prin acționarea receptorilor tusigeni de către stimulii inflamatori, mecanici ori chimici. Acest tip de tuse este întâlnit în cadrul faringitelor, laringitelor, bronșitei acute sau tuberculozei. În ceea ce privește tusea productivă, aceasta se realizează prin eliminare de spută. Apare, de regulă, dimineața ori la schimbarea poziției bolnavului în momentul în care are loc așa-numita „toaletă bronșică.”

Care sunt cele mai bune pastile de tuse? Iată ce conțin și care este opinia medicilor

Cele mai bune pastile de tuse au în compoziție ingrediente naturale. Printre acestea se regăsesc pulberile de părți aeriene de cimbru de cultură, frunze de coacăz negru, frunze de patlagină, flori de soc și ulei esențial de mentă. Sunt eficiente și cele care conțin vitamina C, deoarece ajută sistemul imunitar la refacerea căilor aeriene degradate în urma tusei.

Aceste medicamente au efect rapid și eficient, mențin starea de sănătate a aparatului respirator și favorizează eliminarea secrețiilor bronșice. Cu alte cuvinte, pastilele realizate din ingrediente naturale ajută la fluidizarea secrețiilor mucoasei și favorizează expectorația. Mai mult decât atât, contribuie la funcționarea normală a sistemului imunitar și la păstrarea stării de sănătate a căilor respiratorii. Plantele din compoziția acestor medicamente au fost special selecționate, pentru a conferi o acțiune complexă, emolientă, balsamică și protectoare a tractului respirator.

Foarte bune sunt și medicamentele care conțin propolis. Acestea reprezintă soluția ideală pentru stimularea imunității. Au efect imunostimulator potențat și acțiune antioxidantă.

Leacuri băbești pentru tuse

Cel mai eficient remediu natural pentru tuse este de departe gargara cu apă cu sare. Aceasta calmează inflamația din gât și menține sănătatea cavității bucale. Cele mai multe rețete recomandă un sfert sau jumătate de lingură de sare la o ceașcă de apă caldă. Gargara se face timp de aproximativ 3 minute sau ori de câte ori este necesar. În ceașcă se mai poate adăuga și o linguriță de bicarbonat de sodiu, dar și o picătură de albastru de metilen.

Un alt remediu des folosit de bunici este cel în care se dă prin răzătoare un cartof, se formează două grămăjoare și se pun pe un batic sau un fular subțire. Cartofii pot fi stropiți cu spirt sau oțet și pot fi presărați cu puțină sare, pentru „a trage răceala din gât.” Baticul sau fularul cu cele două grămăjoare se pune la gât și se prinde, în așa fel încât să stea mai mult. Atenție! Nu se înndoadă, pentru că, în acest mod, se zice că se „înnoadă și ganglionii.”

Folositor este și ceaiul de ceapă. Când te confrunți cu o tuse sâcâitoare, este suficient să tai o ceapă în patru, să o lași la infuzat cu puțină apă caldă și să bei ceaiul îndulcit cu miere. Poți să pui și o felie de lămâie, pentru un plus de vitamina C. Ei bine, acestea erau cele mai bune pastile de tuse de pe vremea bunicilor noștri, nu medicamentele de care beneficiem astăzi.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *