Prima pagină » Razboi în Ucraina » Care sunt cele 6 condiții impuse de Rusia, pentru a opri războiul din Ucraina

Care sunt cele 6 condiții impuse de Rusia, pentru a opri războiul din Ucraina

11 mart. 2022, 20:00,
în Razboi în Ucraina

ZN, una dintre publicațiile ucrainene relevante, a dezvăluit ultimatumul dat de Rusia Ucrainei. Publicația a postat condițiile pe care Rusia le-a pus guvernului de la Kiev. Conform spuselor lor, sursa ziariștilor e cineva chiar din interiorul diplomației ucrainene.

Așadar, potrivit presei străine, Rusia a transmis Ucrainei un ultimatum, la mai bine de o săptămână de când trupele rusești au invadat țara vecină. În continuare, vă vom dezvălui cum arată condițiile, în formularea Moscovei.

Rusia a dat Ucrainei un ultimatum

Atunci când la punctul 1 din lista următoare veți citi „Stoparea intrării Ucrainei în NATO” asta nu înseamnă că existaseră pași pentru intrarea în NATO, ci faptul că așa denumește Rusia situația existentă și indică ce ar vrea să se întâmple, ca să oprească atacul împotriva țării vecine, Ucraina, scrie libertatea.ro.

„1. Stoparea intrării Ucrainei în NATO. Statutul neutru al Ucrainei. Unul dintre garanții neutralității să devină Rusia.

2. Rusa să fie a doua limbă de stat. Abolirea tuturor legilor care o încalcă.

3. Recunoașterea Crimeei de către Ucraina ca teritoriu al Rusiei.

4. Recunoașterea de către Ucraina a independenței RPD și LPR în limitele administrative ale regiunilor (inclusiv teritoriile controlate în prezent de Ucraina).

5. „Denazificare”. Interzicerea activităților partidelor ultranaționaliste, naziste și neonaziste și organizațiilor publice, abolirea legilor existente privind glorificarea naziștilor și neonaziștilor.

6. „Demilitarizarea Ucrainei”. Renunțarea completă la armele ofensive”.

Sursa menționată anterior mai notează că „arme ofensive” la care face referire Rusia pot însemna aproape orice tip de armă.

Volodimir Zelenski a cerut o întâlnire cu Vladimir Putin, pentru a pune capăt conflictului

În a 14-a zi de război, președintele Ucrainei Volodimir Zelenski a cerut, din nou, o întâlnire cu Vladimir Putin, din dorința de a pune capăt conflictului. Președintele ucrainean a menționat că este dispus să facă anumite compromisuri, dar așteaptă același lucru și de la omologul său.

În a doua săptămână de război dintre Rusia și Ucraina, Volodimir Zelenski a cerut din nou, indirect, o întâlnire cu liderul de la Kremlin, Vladimir Putin, într-un interviu acordat, miercuri, publicației germane Bild.

„Numai prin discuții directe între cei doi președinți putem pune capăt acestui conflict”, a spus atunci Zelenski.

La scurtă vreme după ce a transmis un averisment armatei ruse, în care spunea că ucrainenii vor lupta până ce își vor recâștiga pământul, președintele Ucrainei și-a reafirmat disponibilitatea de a purta o discuție cu Vladimir Putin, în încercarea de a pune capăt războiului.

„Pot face compromisuri, dar nu trebuie să fie o trădare a țării mele. Și cealaltă parte trebuie să fie dispusă la compromisuri”, a transmis Volodimir Zelenski pentru sursa citată.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

`
`