Prima pagină » Informații utile » Care sunt cele 5 limbaje ale iubirii. Cum să-ți înțelegi mai bine partenerul

Care sunt cele 5 limbaje ale iubirii. Cum să-ți înțelegi mai bine partenerul

23 iul. 2024, 12:13,
BZI.ro, în Informații utile

Fiecare persoană percepe manifestarea dragostei diferit. Toată lumea deține cele 5 limbaje ale iubirii, însă fiecare le dozează diferit, în funcție de personalitatea fiecăruia. De asta e foarte bine să le cunoaștem pe cele predominante ale noastre, dar și pe ale partenerului, pentru o mai bună înțelegere.

Care sunt cele 5 limbaje ale iubirii

Primul limbaj este focalizat pe cuvinte. Persoanele care au acest limbaj predominant simt nevoia de exprimarea afecțiunii în mod verbal. Acest lucru le oferă siguranță . Acesta poate fi transmis prin complimente, încurajări sau vorbe rostite cu blândețe. Este valabil atât verbal, cât și scris.

Al doilea limbaj se bazează pe timpul acordat celuilalt. Este vorba de timpul de calitate pe care îl petreceți împreună și formarea de amintiri. Pentru aceste persoane, contează foarte mult să petreacă timp fizic cu partenerul, iar atenția să fie concentrată 100% în acele momente, fără distrageri.

Al treilea limbaj este bazat pe cadouri. Unele persoane se simt iubire când primesc cadouri, văzând dedicarea și atenția acordată de partener în alegerea darului. Însă este și reversul monedei. Unele persoane când iubesc, tind să-și arate afecțiunea prin cadouri, fiind plăcerea lor să le facă.

Al patrulea limbaj se focalizează pe servicii. Prin servicii înțelegem gesturi sau acțiuni pe care cineva le face pentru partenerul său, din dorința de a-i arăta că este acolo ca să-l ajute și să-l sprijine. Pot fi gesturi micuțe sau mai mari. Un exemplu ar fi sarcinile gospodărești, cum ar fi călcarea unei cămăși sau dusul gunoiului.

Al cincilea limbaj este afecțiunea fizică, atingerile. Unii oameni sunt foarte afectuoși fizic, fiind mult mai ușor să și-o arate așa decât verbal, de exemplu. Aceste persoane au tendința de a fi apropiați fizic permanent de partenerii lor, prin ținutul de mână, de exemplu.

De ce e important să știi care este limbajul tău

Cum fiecare este diferit, și perceperea iubirii sau manifestarea ei este diferită. Fiecare persoană are o predilecție naturală față de un anumit limbaj de iubire. Uneori coincide cu cel al partenerului, alteori nu. De asta este foarte bine să-l identificați și să-l comunicați pentru a evita adunarea frustrărilor.

Cunoscându-ți limbajul tău predilect de iubire, înțelegi să te cunoști cu adevărat și poți să-i comunici partenerul nevoile tale. Astfel înțelegându-te, relația poate merge foarte bine. Necunoscând aceste aspecte, putem să simțim, în mod fals, că suntem neînțeleși și nu suntem iubiți. De fapt, este doar o lipsă de comunicare a propriilor nevoi.

De exemplu, dacă unul preferă exprimarea verbală a afecțiunii, iar celălalt nu tinde să-și comunice sentimentele, primul poate simți că partenerul, neexprimându-și sentimentele, nu îl iubește sau sentimentele nu îi sunt validate. Astfel, dacă acesta ar comunica că preferă să vadă și afecțiunea din punct de vedere verbal, celălalt poate ține cont de asta și multe probleme și nesiguranțe se vor rezolva.

Pentru o mai bună înțelegere, ambii parteneri trebuie să facă compromisuri și să se muleze pe celălalt. Doi oameni care își cunosc limbajele de iubire ale fiecăruia pot să-și ajusteze comunicarea și să consolideze relația spre binele amândurora.

Deci, cunoașterea celor 5 limbaje ale iubirii este foarte importantă pentru construirea unei relații puternice, bazate pe sentimente reale și sincere.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *