Prima pagină » WoW! » Sanatate si frumusete » Care sunt cauzele emoţionale ale durerilor
Care sunt cauzele emoţionale ale durerilor

Care sunt cauzele emoţionale ale durerilor

26 dec. 2019, 12:49,
BZI.ro, în WoW!

Probabil că cei mai mulţi dintre voi nu au auzit despre psihosomatica, dar nu este grav pentru că ceea ce este important veţi afla abia acum. Psihosomatică este o disciplină medicală care se ocupa cu studiul unor boli şi originea lor psihică. Concluzia medicilor este ca atunci când psihicul suferă tot corpul reacţionează pentru că este o întreagă maşinărie în care toate componentele sunt interconectate.

Cefaleea (durerea de cap)
Dacă suntem mereu stresaţi şi epuizaţi fizic – să nu ne mirăm că ne doare capul. Cea mai bună metodă de a scăpa de durerea de cap este practicarea exerciţiilor relaxante cum ar fi meditaţia. Doctorul Christian Peterson insista asupra faptului că trebuie să avem grijă de echilibrul stării noastre emoţionale şi atunci durerea de cap va dispare.

Care sunt cauzele emoţionale ale durerilor

Gâtul
Omul care se crede mereu vinovat pentru acţiunile sale, va suferi de dureri în zona cervicală. Sentimentul de vinovăţie paralizează această zonă, deci trebuie să scăpăm cât mai repede posibil de remuşcări şi de acest sentiment de vinovăţie. Că durerea de gât să dispară este nevoie să acceptăm lumea aşa cum este ea şi în toate formele sale. Doctorul Lori D’Ascenzo, chiropractor şi kinesiologist, recomanda să fim mai indulgenţi cu noi înşine şi să iertăm şi pe alţii – aceasta va îmbunătăţi starea sănătăţii noastre.

Umerii
Chiropractorul Kitson Ross explica faptul că umerii sunt zona pe care apasa responsabilitatea şi grijile ce-l însoţesc pe om. Cel mai bun leac împotriva durerii de umeri – împărţirea poverii grijilor cu cei apropiaţi, încetarea de a ne forţa pe noi înşine să facem totul de sine stătător.

Care sunt cauzele emoţionale ale durerilor

Durerile în partea superioară a spatelui
Această zonă este responsabilă pentru dragoste, acceptul sau refuzul acesteia. Antrenorul şi practicianul în autodezvoltare, Ronda Degaust, considera că odată cu apariţia durerilor în această zonă trebuie să ne preocupăm de relaţia noastră cu cei din jur, să echilibrăm schimbul de energie cu persoanele ce ne înconjoară. Adică, dăruirea şi primirea dragostei trebuie să fie echilibrată.

Genunchii
Genunchii reflecta problemele stimei de sine. Extremele stimei de sine: înălţarea sau micşorarea propriului ego faţă de ego-ul celor din jur, duc inevitabil la dureri în zona articulaţiei genunchilor. Lorence Mitchel, specialist în medicina orientală netradiţionala, sugerează să avem o abordare umoristică faţă de noi înşine şi să ne iubim ego-ul.

Muşchiul gambei
Supărarea şi ura se concentrează în această zonă. Medicul Laura Parry ne sfătuieşte să ocolim aceste emoţii negative şi să trăim cu pace în suflet şi atunci crampele musculare nu ne vor provoca disconfort.

Care sunt cauzele emoţionale ale durerilor

Gleznele
Plăcerile înving durerea, iar gleznele reflecta acest fapt cel mai bine. Durerile în această parte a corpului indica asupra faptului că nu ne putem relaxa şi savură clipa de plăcere. Julie Douglas, autoarea multor cărţi despre cunoaşterea de sine, recomanda să nu ne lipsim de recompensele binemeritate şi să ne bucurăm de viaţă la maxim.

Tălpile picioarelor
Durerea tălpilor este un semnal de start pentru descărcarea emoţiilor negative şi ieşirea din cercul vicios al negativităţii. Doctorul psiholog Adaobi Anyeji considera că orice lucru mărunt pozitiv trebuieşte preţuit. Iar problemelor serioase trebuie să le acordăm mai puţină atenţie, acestea se vor rezolva uşor de la sine.

O suferinţă emoţională este însoţită întotdeauna şi de o durere fizică. De ce să ne facem rău nouă înşine? Doar de noi depinde cum reacţionăm la o situaţie sau alta din viaţa noastră. Iar ca viaţa să ne fie confortabilă este destul doar să nu acumulăm răul în noi înşine ci să ne concentrăm asupra lucrurilor pozitive. Corpul şi mintea ne vor fi mai sănătoase, şi asta e cel mai important lucru… Să transmitem şi prietenilor această informaţie. Si ei trebuie să ştie care sunt consecinţele resentimentelor faţă de cei ce ne înconjoară şi faţă de noi înşine!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *