Prima pagină » Sanatate » Care sunt beneficiile unui duș bucal pentru igiena dentară. Cum să alegi un irigator potrivit pentru dantura ta

Care sunt beneficiile unui duș bucal pentru igiena dentară. Cum să alegi un irigator potrivit pentru dantura ta

25 apr. 2023, 10:44,
BZI.ro, în Sanatate

Din păcate, foarte puțini pacienți știu ce este un duș bucal și la ce folosește. Iar mulți dintre ei, atunci când sunt întrebați despre produsele de igienă orală pe care le folosesc, numesc doar periuța de dinți și pasta de dinți. Aceste produse reprezintă cu siguranță minimul necesar, dar, din păcate, nu garantează o igienă orală perfectă.

Cele mai problematice zone pentru curățare sunt spațiile interdentare și sulcusul gingival (zona dintre dinte și gingie). Partea interioară a dinților și dinții din spate sunt de obicei neglijate. Și astăzi, din păcate, niciuna dintre periuțele disponibile nu poate curăța în mod adecvat aceste zone. Din această cauză placa se acumulează în gură. Gura este populată cu peste 20 de tipuri diferite de agenți patogeni, iar cea mai mare parte a plăcii se acumulează în gingii.

Instrucțiuni pentru a folosi un duș bucal. Cum funcționează un irigator?

Duza umidificatorului de apă produce un jet presurizat (0,7-4,8 bar) de lichid care este turnat într-un rezervor. Pulverizarea poate fi concentrată (modul de pulverizare barometrică) sau atomizată (modul duș) și poate fi constantă sau pulsatorie.

Funcționând în modul de pulverizare, presiunea ridicată spală resturile alimentare și placa moale de pe suprafețele dinților, spațiile interdentare, gingiile, limba și membranele mucoase ale gurii. Atunci când irigatorul este în modul duș, acesta masează gingiile și membranele mucoase ale gurii și limbii.

Acest lucru ajută la stimularea fluxului de sânge prin gingii, membranele mucoase și limbă. Astfel se curăță nu numai suprafețele dinților, ci și spațiile dintre dinți, pliurile mucoaselor și limba, se obține un efect distinct de împrospătare.

Nu se recomandă utilizarea unui irigator în cazul gingivitei acute, parodontitei sau în cazul celor care au suferit recent o intervenție chirurgicală orală, cum ar fi extracția dinților sau implanturile. Acestea pot fi utilizate doar atunci când mucoasa s-a vindecat. De asemenea, periați-vă gura cu un irigator nu mai mult de două ori pe zi.

Cine are nevoie de un irigator și de ce? Ce tip de duș să alegi?

Un irigator dentar poate fi utilizat din mai multe motive. Ca măsură profilactică împotriva cariilor și a bolii parodontale. Pentru tratarea halitozei, respirația urât mirositoare. Acest instrument pentru igiena orală poate fi folosit de persoanele cu coroane, aparate dentare fixe sau implanturi. De asemenea, dacă trebuie să alegeți între un irigator și o periuță de dinți electrică, alegeți irigatorul.

Mamele însărcinate sau care alăptează, persoanele cu un sistem imunitar general redus, fumătorii și persoanele cu pericoronită cronică, dificultăți în erupția măselelor de minte, ar trebui să folosească un irigator.

Irigatoarele pot fi împărțite în două grupe. Irigatoare staționare care sunt conectate la rețeaua electrică. Avantajele acestuia constau în putere mare pentru a produce presiunea de pulverizare dorită. O gamă largă de presiune de lucru reglabilă. Singurele dezavantaje sunt vibrațiile crescute inerente la unele modele de irigatoare.

Un duș bucal mobil funcționează de la o sursă de energie încorporată. Principalele lor avantaje sunt mobilitatea și greutatea redusă. Trebuie să știți că o sursă de curent slabă nu permite, de obicei, dezvoltarea presiunii de lucru necesare, din această cauză acest tip de irigator nu este atât de eficient.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

BZI - Editia Digitală
27 iulie 2024
27 iulie 2024