Prima pagină » Sanatate » Care este tratamentul rapid pentru un herpes la buză? Poți scăpa de el în câteva ore!

Care este tratamentul rapid pentru un herpes la buză? Poți scăpa de el în câteva ore!

07 oct. 2024, 11:43,
Redacția BZI în Sanatate

Fără tratament, herpesul de la buză dispare de la sine în 10 – 14 zile, dar există câteva soluții prin care poți grăbi vindecarea lui. Dacă vrei să dispară cât mai repede, condiția este să le aplici de la primele simptome.

Herpesul la buză nu are un tratament vindecabil, dar este tratabil cu anumite remedii naturale sau medicamente pentru a ajuta la ameliorarea simptomelor și la scurtarea timpului de vindecare, fiind utilizate și pentru a preveni recidivele.

Care este tratamentul rapid pentru un herpes la buză

Veziculele dureroase și pline cu lichid care apar pe buze sau în jurul gurii sunt cauzate de un virus foarte contagios, numit herpes simplex. Există două variante ale virusului și anume herpes simple 1, HSV-1 și HSV-2. În cele mai multe cazuri, herpesul bucal este cauzat de HSV-1, de asemenea mai există și tulpini de herpes care se manifestă în zona genitală.

Majoritatea oamenilor intră în contact cu virusul la un moment dat, însă circa două treimi dintre ei rămân purtători asimptomatici. Ceilalți dezvoltă leziuni periodic, pentru că virusul rămâne în corp și se reactivează ori de câte ori scade imunitatea organismului.

Atunci când se manifestă pentur prima dată, infecția herpetică are simptome mai intense. Leziunile sunt mai extinse, iar vindecarea lor durează mai mult. La unele persoane, pot să apară și manifestări sistematice, cum ar fi febra, oboseala și durerile de cap. La următoarele episoade, numite recurențe, simptomele sunt mai ușoare și herpesul se vindecă mai ușor.

Nu există tratamente care să elimine virusul herpetic din organism, dar sunt disponibile mai multe tratamente și remedii care accelerează vindecarea și reduc disconfortul cauzat de herpes. Astfel că, propolisul este unul dintre remediile naturale care poate atenua simptomele infecției active cu vindecarea leziunilor herpetice.

Un alt produs apicol este mierea de Kanuka care s-a dovedit eficient ca tratament rapid pentru herpesul la gură. Miere, în general, este cunoscută pentru proprietățile sale de vindecare a rănilor, dar mierea de Kanuka, în mod deosebit, este eficientă în tratamentul herpesului.

Alte remedii pentru tratarea acestei afecțiuni

Zincul, un alt tratament rapid pentru herpesul la buză, de aceea, cremele care conțin oxid de zinc aplicat local pot grăbi vindecarea herpesului oral. Leziunile herpetice tratate cu oxid de zinc se pot vindeca, în medie, cu o zi și jumătate mai devreme decât cele tratate cu placebo. De asemenea, s-a observat că dioxidul de zinc a redus formarea de vezicule, durerea, mâncărimea și furnicăturile.

Extractul de roniță are proprietăți antivirale ceea ce poate reduce timpul de vindecare și poate atenua simptomele neplăcute, putând fi utilizat și ca ceai pentru zona intimă.
În magazinele cu produse naturiste sunt disponibile creme și unguente cu roiniță.

Ele se aplică pe herpes de mai multe ori pe zi, până la vindecare. Dacă nu găsești cremă de roniță, poți folosi frunzele uscate alte plantei pentru a prepara un remdiu cu aplicare locală.  Pune două lingurițe de frunze zdrobite într-o ceașcă cu apă clocotită, lasă-le la infuzat pentru câteva minute, strecoară și lasă la răcit. Folosind un bețișor de urechi, aplică ceaiul pe leziuni de mai multe ori pe zi.

Pe lângă aceste tratamente pentru herpesul la buză, este important să eviți să te scarpini și să spargi vezulele cu lichid, deoarece poți agrava leziunile astfel.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

`
`