Prima pagină » Sanatate » Care este tratamentul care te vindecă de candidoză în 3 zile. Cea mai frecventă infecție fungică!

Care este tratamentul care te vindecă de candidoză în 3 zile. Cea mai frecventă infecție fungică!

19 sept. 2024, 14:21,
Redacția BZI în Sanatate

Tratamentul pentru candidoză durează, de obicei, între 3 zile și o săptămână, în funcție de recomandarea medicului sau a farmacistului. Dacă simptomele nu trec după încheierea acestuia sau dacă revin într-un interval de două luni, o programare la medicul ginecolog este obligatorie.

Un plan de tratament pentru candidoza în 3 zile este puțin probabil dat fiind faptul că administrarea vaginală este recomandată pentru o perioadă de 7 până la 14 zile. Acesta este de regulă alcătuit din creme vaginale, unguente locale, tablete vaginale sau supozitoare, eliminând cu succes o infecție fungică precume este aceasta.

Care este tratamentul de 3 zile pentru candidoza

Infecțiile vaginale cauzate de candidoza sunt ușor de depistat, existând și forme ale infecției cu caracter asimptomatic, mai ales în stadiile incipientem când cea mai bună variantă pentru diagnosticare este un test de urină, pentru a exclude posibilitatea unei infecții de tract urinar, apoi o analiză a secrețiilor vaginale.

Tratamentul candidozei depinde de mai multe aspecte, precum severitatea infecției, dacă este vorba despre o infecție recurentă, precum și de tipul de candidoză. Există tratamente care se administrează oral, vaginal sau local, prin aplicarea unor soluții specifice.

Medicul fiind singurul care poate prescrie tratamentul optim pentru candidoza, iar în cazurile ușoare vă poate recomanda chiar și un tratament naturist, care să stimuleze producția de bacterii bune, care să ajute la contracararea infecției. De asemenea, urmarea unei terapii pentru îmbunătățirea imunității, asigurarea unei igiene zilnice optime și adoptarea unui stil de viață echilibrat contribuie major la prevenția recidivei infecției.

Candidoza inghinală, mamară, chiar și vaginală pot cuprinde și tratamente locale cu unguente antifungice, care ajută la distrugerea coloniilor de candida și la ameliorarea simptomelor. Unguentul pentru candidoză trebuie aplicat la intervale regulate, iar tratamentul durează între 7 și 14 zile, în funcție de severitatea infecției.

Ovulele antifungice au forma unor supozitoare și se introduc în vagin pentru a trata candidoza și a reechilibra flora bacteriană. Ovulele sunt o clasă importantă în tratamentul candidozei vaginale.

Acestea conțin substanțe antifungice care contracarează infecția și ameliorează simptomele. Rețineti însă că este recomandat întotdeauna să vă consultați cu ginecologul înainte, pentru a vă asigura că nu este vorba despre un alt tip de infecție, cu simptome similare, acestea fiind doar câteva exemple și metode de prevenție.

Remedii naturale pentru această infecție fungică

O dietă bogată în fibre și proteine, săracă în zahăr, este un prim pas în prevenirea candidozei. Usturoiul are proprietăți antimicrobiene, antifungice și de întărire a sistemului imunitar, așa că îl puteți lua în diete.

De asemenea, lactatele, în special cele cu fermentație, precum iaurtul, susțin flora organismului și pot fi eficiente în ameliorarea simptomelor candidozei. Pe lângă dietă, nu trebuie neglijată nici importanța unei toalete adecvate a zonei intime.

Spălările repetate cu săpunuri dure nu fac decât să dezechilibreze și mai mult pH-ul zonei genitale. De aceea, este recomandat să alegeți un săpun cu pH neutru și să vă spălați din față în spate iar dușurile vaginale sunt de evitat pentru că pot agrava situația.

Uleiul de cocos poate ajuta la combaterea unor ciuperci, prin proprietățile sale antibacteriene și antifungice, la fel de utile fiind și ceaiurile naturiste. Astfel că, în cazul infecțiilor vaginale sau inghinale, uleiul de cocos trebuie aplicat cu ajutorul unui tampon și lăsat să acționeze cel puțin 30 de minute.

Tratamentul poate fi aplicat de mai multe ori pe zi, iar singurul lucru de care trebuie să țineți cont este ca uleiul să fie fabricat 100% din cocs, fără să conțină aditivi sau conservanți.

Așadar, tratamentul unei infecții precum candidoza durează, între 3 și 7 zile, infecția ale cărei simptome nu se ameliorează în primele zile de tratament poate indica o problemă mai gravă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

`
`