Prima pagină » Stiri si curiozitati » Care este termenul de valabilitate pentru ouăle de țară. Iată în cât timp trebuie consumate

Care este termenul de valabilitate pentru ouăle de țară. Iată în cât timp trebuie consumate

15 aug. 2024, 09:56,
în Stiri si curiozitati

Multă lume se întreabă care este termenul de valabilitate pentru ouăle de țară, deoarece acestea nu au o dată aplicată pe coajă. În ceea ce privește păstrarea lor, aceasta se face în aceleași condiții ca și în cazul ouălor achiziționate din supermarket. În plus, este foarte important să nu speli ouăle de țară decât atunci înainte de a le consuma.

Nu este o noutate ca ouăle de ţară sunt recunoscute pentru beneficiile lor pentru sănătate. Această caracteristică se aplică şi ouălor din comerţ, care sunt la fel de bogate în minerale, vitamine şi alte substanţe nutritive esenţiale pentru organismul nostru. Cu toate acestea, o parte crucială este reprezentată de momentul şi modul de depozitare.

Care este termenul de valabilitate pentru ouăle de țară

Durata de păstrare a ouălor de ţară în frigider este un aspect crucial. S-ar putea să fii surprins de informaţia că specialiştii recomandă ca acestea să fie menţinute în condiţii ideale. Respectând aceste reguli, ouăle de ţară pot fi păstrate în frigider timp decel mult 20 de zile şi niciun pic mai mult.

În ceea ce priveşte condiţiile optime de păstrare, ouăle de ţară trebuie să fie ţinute la o temperatură de aproximativ 4 grade Celsius. De regulă, în funcţie de momentul achiziţionării, ouăle pot fi păstrate în intervalul de 10-20 de zile, cu condiţia ca temperatura să fie menţinută constant.

De asemenea, nivelul de umiditate joacă un rol important şi ar trebui să nu depăşească 85%. În plus, trebuie să acorzi atenţie aspectului ouălor atunci când le cumperi, fie din magazine, fie de la piață, pentru a te asigura că nu au coaja crăpată.

De asemenea, este foarte important să nu speli niciodată ouăle de ţară. În caz contrar, exista riscul de contaminare, ceea ce ar putea duce la probleme grave de sănătate, lucru pe care cu siguranţă nu ţi-l doreşti. De asemenea, prospeţimea este un alt aspect esenţial. Vechimea oului nu este atât de importantă pentru a asigura prospeţimea, cât este modul în care sunt păstrate.

Pentru a menţine ouăle proaspete, este esenţial să acorzi atenţie modului în care sunt depozitate, deoarece un ou depozitat în mod necorespunzător poate deveni dăunător organismului. De asemenea, evita expunerea ouălor la razele directe ale soarelui. În ceea ce priveşte vitaminele din ouă, acestea sunt destul de stabile şi nu sunt afectate atunci când ouăle sunt păstrate în frigider.

Cum ne dăm seama de prospeţimea ouălor fără a le sparge coaja

Există câteva metode pentru a verifica prospeţimea ouălor fără a le sparge coajă. Evaluarea se face în funcţie de următoarele caracteristici externe: integritatea şi curăţenia cojii, dimensiunea şi poziţia camerei de aer, transparenta şi consistenţa albuşului, mobilitatea şi aspectul gălbenuşului.

Camera de aer este iniţial mică, cu un diametru de 3-4 mm, dar creşte gradual pe măsură ce lichidul din ou se evaporă, ajungând la aproximativ 2 cm după câteva zile. De menţionat că imediat după ce a fost ouat, acesta nu prezintă camera de aer; ea apare de obicei la un interval de 1-10 ore de la ouat.

Coaja trebuie să fie curată şi fără crăpături. Culoarea cojii poate varia de la alb la galben-deschis, galben-închis sau chiar maro în cazul ouălor de găină şi trebuie să fie mată la ouăle proaspete. Ouăle de raţă au coaja albă, verde-deschis sau verde-albăstruie; ouăle de gâsca au o culoare alb-mată, fără luciu. În ceea ce privește ouăle vechi, acestea prezintă o coajă lucioasă, unsuroasa, uneori cu pete.

Bugetul.ro
Recalculare de urgență pentru 5 milioane de pensionari! Se întâmplă pe 15 iulie la CNPP, este ordin clar de la ministrul Muncii
redactia.ro
Medicul care l-a resuscitat pe Felix Baumgartner face dezvăluiri cutremurătoare. De ce nu a putut să fie salvat, de fapt, iubitul Mihaelei Rădulescu
Bugetul.ro
Omul lui Klaus Iohannis a devenit noul președinte CCR. Cine este judecătoarea Simina Tănăsescu, succesoarea controversatului Marian Enache
a1.ro
S-a pozat fără sutien, în baie! Imaginea provocatoare cu ispita Naba Salem de la Insula Iubirii 2025
Playtech.ro
Raed Arafat îndeamnă românii să aibă pregătită o „trusă” de supravieţuire pentru 10 zile
observatornews.ro
22 de judeţe intră de la 17.00 sub avertizări cod galben şi portocaliu de ploi torențiale, grindină și vijelii
Playsport.ro
FOTO Noua Dacia C-Neo, dezvăluită fără camuflaj în prima imagine. Când va...
Evz.ro
Nu face asta în avion. Creezi mari probleme
realitatea.net
Creșterile salariale de la începutul anului, anulate de austeritatea lui Bolojan. Câți bani pierd 1,8 milioane de angajați: calcule BNS - VIDEO
SportpeSurse
Misterul din jurul lui Putin a fost dezvăluit de o poză care face înconjurul lumii. E pentru prima oară când scapă o asemenea imagine
Playtech.ro
Ce salariu trebuie să ai în 2025 ca să poți lua un credit de 100.000 de euro
Dailybusiness.ro
Controale ANPC pe litoral. Produse expirate, camere murdare și echipamente uzate în hoteluri și restaurante
RomaniaTV
Se schimbă banii luni, 28 iulie 2025! BNR a făcut anunțul despre cea mai nouă monedă a României
stiriromania.ro
S-a emis RO-Alert: Cod galben și portocaliu de ploi torențiale în jumătate de ţară
RomaniaTV
RĂSTURNARE DE SITUAȚIE! Felix Baumgartner ar urma să fie înmormântat în curtea casei din Elveția, nu în Austria, așa cum s-a crezut inițial. Detalii de ULTIMĂ ORĂ despre funeralii!
redactia.ro
Mihaela Rădulescu a luat trupul neînsuflețit al lui Felix Baumgartner din Italia. Unde ar putea fi înmormântat austriacul. Schimbare de ultim moment
ego.ro
Știați că Alin Gălățescu are o fiică? Iată ce relație are cu ea și cu mama ei

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

`
`
BZI - Editia Digitală - pdf
26 iulie 2025
26 iulie 2025