Prima pagină » Stiri si curiozitati » Care este termenul de valabilitate pentru ouăle de țară. Iată în cât timp trebuie consumate

Care este termenul de valabilitate pentru ouăle de țară. Iată în cât timp trebuie consumate

15 aug. 2024, 09:56,
în Stiri si curiozitati

Multă lume se întreabă care este termenul de valabilitate pentru ouăle de țară, deoarece acestea nu au o dată aplicată pe coajă. În ceea ce privește păstrarea lor, aceasta se face în aceleași condiții ca și în cazul ouălor achiziționate din supermarket. În plus, este foarte important să nu speli ouăle de țară decât atunci înainte de a le consuma.

Nu este o noutate ca ouăle de ţară sunt recunoscute pentru beneficiile lor pentru sănătate. Această caracteristică se aplică şi ouălor din comerţ, care sunt la fel de bogate în minerale, vitamine şi alte substanţe nutritive esenţiale pentru organismul nostru. Cu toate acestea, o parte crucială este reprezentată de momentul şi modul de depozitare.

Care este termenul de valabilitate pentru ouăle de țară

Durata de păstrare a ouălor de ţară în frigider este un aspect crucial. S-ar putea să fii surprins de informaţia că specialiştii recomandă ca acestea să fie menţinute în condiţii ideale. Respectând aceste reguli, ouăle de ţară pot fi păstrate în frigider timp decel mult 20 de zile şi niciun pic mai mult.

În ceea ce priveşte condiţiile optime de păstrare, ouăle de ţară trebuie să fie ţinute la o temperatură de aproximativ 4 grade Celsius. De regulă, în funcţie de momentul achiziţionării, ouăle pot fi păstrate în intervalul de 10-20 de zile, cu condiţia ca temperatura să fie menţinută constant.

De asemenea, nivelul de umiditate joacă un rol important şi ar trebui să nu depăşească 85%. În plus, trebuie să acorzi atenţie aspectului ouălor atunci când le cumperi, fie din magazine, fie de la piață, pentru a te asigura că nu au coaja crăpată.

De asemenea, este foarte important să nu speli niciodată ouăle de ţară. În caz contrar, exista riscul de contaminare, ceea ce ar putea duce la probleme grave de sănătate, lucru pe care cu siguranţă nu ţi-l doreşti. De asemenea, prospeţimea este un alt aspect esenţial. Vechimea oului nu este atât de importantă pentru a asigura prospeţimea, cât este modul în care sunt păstrate.

Pentru a menţine ouăle proaspete, este esenţial să acorzi atenţie modului în care sunt depozitate, deoarece un ou depozitat în mod necorespunzător poate deveni dăunător organismului. De asemenea, evita expunerea ouălor la razele directe ale soarelui. În ceea ce priveşte vitaminele din ouă, acestea sunt destul de stabile şi nu sunt afectate atunci când ouăle sunt păstrate în frigider.

Cum ne dăm seama de prospeţimea ouălor fără a le sparge coaja

Există câteva metode pentru a verifica prospeţimea ouălor fără a le sparge coajă. Evaluarea se face în funcţie de următoarele caracteristici externe: integritatea şi curăţenia cojii, dimensiunea şi poziţia camerei de aer, transparenta şi consistenţa albuşului, mobilitatea şi aspectul gălbenuşului.

Camera de aer este iniţial mică, cu un diametru de 3-4 mm, dar creşte gradual pe măsură ce lichidul din ou se evaporă, ajungând la aproximativ 2 cm după câteva zile. De menţionat că imediat după ce a fost ouat, acesta nu prezintă camera de aer; ea apare de obicei la un interval de 1-10 ore de la ouat.

Coaja trebuie să fie curată şi fără crăpături. Culoarea cojii poate varia de la alb la galben-deschis, galben-închis sau chiar maro în cazul ouălor de găină şi trebuie să fie mată la ouăle proaspete. Ouăle de raţă au coaja albă, verde-deschis sau verde-albăstruie; ouăle de gâsca au o culoare alb-mată, fără luciu. În ceea ce privește ouăle vechi, acestea prezintă o coajă lucioasă, unsuroasa, uneori cu pete.

Alătură-te pe WHATSAPP canalului BZI, pentru a fi la curent cu cele mai noi știri

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

`
`
BZI - Editia Digitală - pdf
18 octombrie 2024
18 octombrie 2024