Prima pagină » Local » Care este starea de sănătate a poliţiştilor răniţi în accidentul rutier din Războieni – EXCLUSIV

Care este starea de sănătate a poliţiştilor răniţi în accidentul rutier din Războieni – EXCLUSIV

22 sept. 2022, 09:14, 7 ,
în Local

Medicii Unităţii de Primiri Urgenţe din cadrul Spitalului Sf. Spiridon din Iaşi au transmis astăzi, 22 septembrie 2022, care este starea de sănătate a poliţiştilor răniţi în accidentul rutier produs în localitatea Războieni, comuna Ion Neculce, judeţul Iaşi.

Vă aducem aminte că miercuri, cei doi se aflau în misiune şi au intrat în coliziune cu un alt autoturism, maşina MAI fiind proiectată în afara părţii carosabile.

Starea de sănătate a poliţiştilor răniţi în accidentul rutier din Războieni nu este una favorabilă

Dr. Ovidiu Popa, medic UPU, a menţionat că şoferul maşinii de Poliţie prezintă o fractură de bazin. A fost internat pe secţia de Ortopedie, zona ATI.

„Şoferul a suferit o fractură de bazin cu hematoame cu sângerare activă. A fost internat în final pe secţia de Ortopedie. A mers în secţia de Anestezie şi Terapie Intensivă (ATI)”, a transmis medicul Ovidiu Popa.

De asemenea, poliţistul care se afla în scaunul din dreaptă faţă a suferit mai multe contuzii.

„Celălalt rănit, pasagerul dreaptă faţă este policontuzionat. Prezintă plaga parietale dreapta, contuzie torace abdominală, contuzie genunchi stâng, contuzie mâna dreaptă, hematom submandibular drept. Trebuie să mai facă o radiografie de craniu, o reevaluare secţia Buco-Maxilo-Facială și consult la secţia plastică”, a mai menţionat medicul UPU.

Accident rutier grav comuna Ion Neculce, județul Iași

Ieri, 21 septembrie 2022, o autospecială MAI care se afla în misiune a intrat în coliziune cu un autoturism marca Seat, la volanul căruia se afla o asistentă. Cei doi polițiști au fost răniți grav, iar până la sosirea echipajelor medicale au primit primul ajutor de la conducătoarea auto. Inspectoratul de Poliție Județean Iați a transmis că în momentul de față cercetările continuă.

„Astăzi, 21 septembrie a.c., în jurul orei 15.30, pe raza localității Războieni, comuna Ion Neculce, din județul Iași a avut loc un accident rutier soldat cu victime omenești.

Din verificările efectuate la fața locului a rezultat faptul că între un autoturism și o autospecială de poliție ce avea semnalele luminoase în funcțiune a avut loc o coliziune.

În urma accidentului rutier a rezultat rănirea celor doi colegi aflați în autospecială, aceștia fiind transportați la spital.

Cercetările continuă în vederea stabilirii întregii situații de fapt.

Polițiștii sunt din cadrul Secției nr. 7 Poliție Rurală Tg. Frumos și se deplasau la un eveniment sesizat prin apel 112”, a transmis IPJ Iași.

Recomandările polițiștilor rutieri pentru prevenirea accidentelor

Polițiștii rutieri au transmis o serie de recomandări care trebuie să fie luate în calcul de șoferi pentru a preveni producerea accidentelor rutiere.

„Adoptați o manieră prudentă de conducere, fără bruscarea comenzilor vehiculelor, efectuati fiecare manevră doar după o temeinică asigurare şi evitati efectuarea depăşirilor care, în condiţiile unui trafic rutier aglomerat, se dovedesc a fi extrem de periculoase.

Respectați regimul legal de viteză, întrucât viteza excesivă şi cea neadaptată la condiţiile meteo, de drum sau trafic, reprezintă una din principalele cauze generatoare de accidente rutiere în România.

Nu urcaţi la volan, dacă aţi consumat băuturi alcoolice!

Pietonilor le recomandăm  să sporească atenţia, să evite pe cât posibil folosirea părţii carosabile, mai ales după lăsarea întunericului şi în condiţii de vizibilitate redusă, să se asigure temeinic înaintea traversării drumurilor şi să procedeze la efectuarea acestora numai după ce sunt siguri că se poate face în condiţii de siguranţă”, au transmis polițiștii rutieri.

Tot mai multe accidente rutiere se produc în România. Cele mai frecvente incidente auto se produc din cauza neacordării de prioritate, neatenției, neasigurării și excesul de viteză. Astfel, în urma accidentului rutier din localitatea Războieni, comuna Ion Neculce, județul Iași, starea de sănătate a polițiștilor răniți nu este una extrem de bună.

Comentarii
  • Asa e cand te plimbi cu Seat-ul neinscriptionat prin Razboieni si stai la panda….auzi la el: cica o sa-mi dea amenda si o sa-mi retina permisul si certificatul de inmatriculare….bai chisatule, te-ai uitat azi in oglinda?

  • Pe toti astia din militie sa va vedem cu matele pe afara si cu creierii intinsi pe asfalt. Bagami-as toata poala in voi de nenorociti. Niste lingai ai sistemului, speram sa crapati toti plini de rahat la gura de la cat ati pupat in c#r sistemul.
    Multa UE la toti militienii!

  • @ pt interpol
    Sigur ești pârnăiaș și ți-ai luat-o!
    La mai multă, înainte și cu spor!🤣

  • Domnule reporteras, mimic despre militianul care nu purta centura? Purta centura și a fost aruncat din mașina ? In alte cazuri, remarcați imediat, nu purta centura.

  • Ce sa mai zicem? Daca ar fi avut pusa centura de siguranta sigur nu sufereau atatea contuzii si traumatisme, dar na, pentru ei nu e obligatoriu, ca sunt militieni si erau in mision!!! Si cu supercarul Golan de la Dacia!! Sa se faca bine si sa aiba mai multa grija pe viitor!

  • Popa de treflă

    Sa-i piș de răpănosi!!! M##e la toti!!!!

  • ai grija sa fie scoasa borna la baterie

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

`
`
BZI - Editia Digitală - pdf
10 octombrie 2024
10 octombrie 2024