Prima pagină » International » Care este starea de sănătate a Papei Francisc, după ce a fost operat la colon
Care este starea de sănătate a Papei Francisc, după ce a fost operat la colon

Care este starea de sănătate a Papei Francisc, după ce a fost operat la colon

05 iul. 2021, 09:43,
Elena Nicoleta BUJOR în International

Vaticanul a transmis astăzi, 5 iulie 2021, printr-un comunicat de presă, faptul că Papa Francisc se simte bine după ce a fost supus unei intervenții chirurgicale ieri.

Purtătorul de cuvânt Matteo Bruni spune că operația de stenoză la colon a fost efectuată sub anestezie generală. Însă, acesta a preferat să nu ofere mai multe informații despre cât a durat sau despre perioada de convalescenţă în care Papa va rămâne internat la spitalul Gemelli din Roma.

Papa Francisc a fost operat la colon, într-un spital din Roma

Reamintim faptul că internarea Papei a venit la doar câteva ore după ce acesta a salutat mulțimile din Piața Sfântul Petru și a rostit liturghia, potrivit tradiției sale obișnuite duminicale, și le-a transmis celor adunați că va vizita Ungaria și Slovacia în luna septembrie a acestui an.

Mai mult decât atât, în comunicatul de presă se specifică faptul că Papa a fost diagnosticat cu stenoză a colonului, o îngustare a intestinului gros.

Starea de sănătate a acestuia este una bună, însă suferă de sciatică, având adesea dureri de spate. În copilărie, unul dintre plămâni i-a fost îndepărtat în urma unor probleme de sănătate, scrie news.sky.com.

Cu o duminică înainte, Papa Francisc a rugat credincioşii să se roage pentru el

Cu o săptămână mai devreme, Papa Francisc, în vârstă de 84 de ani, folosise aceeași ocazie pentru a sugera publicului să se roage pentru el însuși, ceea ce, în retrospectivă, ar putea sugera intervenția chirurgicală planificată la policlinica Gemelli din Roma.

Medicii de la Gemelli au mai efectuat o intervenție chirurgicală pe pacienți papali, inclusiv pe Papa Ioan Paul al II-lea, căruia i s-a îndepărtat o tumoare benignă la colon în 1992.

Primul papamobil electric va fi primit de Papa Francisc

Constructorul american Fisker îi va livra Papei Francisc, cel mai probabil anul viitor, primul papamobil pur electric, informează Reuters.

Pentru a obține modelul special, Fisker va modifica un exemplar din SUV-ul sau Ocean. Modelul rezultat va avea o cupolă retractabilă de sticlă, iar la interior vor fi folosite materiale reciclate. Spre exemplu, covorașele vor fi realizate din plastic obținut din sticle adunate din ocean. Mai mult decât atât, noul papamobil va avea panouri solare pe acoperiș.

Conform companiei, co-fondatorii Fisker, Herik Fisker, un fost designer al producătorului britanic Aston Martin, și soția sa, doctorul Geeta Gupta-Fisker, s-au întâlnit cu Papa Francisc la Vatican.

„Ideea mi-a venit citind că Papa Francisc este foarte interesat de mediul înconjurător și impactul schimbărilor climatice asupra generațiilor viitoare”, a declarat Henrik Fisker.

Producția SUV-ului electric Ocean urmează să înceapă în luna noiembrie a anului 2022, iar modelul va fi produs în Europa de Magna International.

Fisker nu a transmis la cât se va ridica costul vehiculului modificat pentru Papă, dar un model Fisker Ocean începe de la 32.000 de euro în Germania.

În anul 2020, Papa Francisc a primit o mașină Toyota Mirai, alimentată cu hidrogen, modificată special pentru el.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

`
`