Prima pagină » Actualitate » Care este starea de sănătate a ÎPS Pimen, arhiepiscopului Sucevei și Rădăuților, diagnosticat cu noul coronavirus
Care este starea de sănătate a ÎPS Pimen, arhiepiscopului Sucevei și Rădăuților, diagnosticat cu noul coronavirus

Care este starea de sănătate a ÎPS Pimen, arhiepiscopului Sucevei și Rădăuților, diagnosticat cu noul coronavirus

30 apr. 2020, 15:27,
Elena Nicoleta BUJOR în Actualitate

Starea de sănătate a ÎPS Pimen, arhiepiscopul Sucevei şi Rădăuților s-a ameliorat. ÎPS Pimen, arhiepiscopul Sucevei şi Rădăuților, în vârstă de 90 de ani, a fost diagnosticat cu noul coronavirus. Înaltpreasfinţitul Pimen se află internat în spital din data de 20 aprilie 2020.

Arhiepiscopul Sucevei şi Rădăuților, ÎPS Pimen Zainea, a fost diagnosticat cu virusul Covid-19 pe data de 20 aprilie. ÎPS Pimen acuza stări de rău încă din data de 23 martie. Astfel, a fost transportat la Institutul „Matei Balş” din Bucureşti cu un elicopter al Ministerului Apărării Interne. ÎPS Pimen a intrat în contact cu trei persoane din cadrul mănăstirii. Aceşti trei oameni au fost confirmați mai apoi cu Covid-19.

Starea de sănătate a ÎPS Pimen Zainea

În aceste momente, ÎPS Pimen nu se simte încă foarte bine, dar starea sa de sănătate s-a ameliorat vizibil. Evoluţia este una favorabilă, însă Arhiepiscopul va rămâne în continuare sub supravegherea cadrelor medicale, susține purtătorul de cuvânt al Patriarhiei Române.

”Conform informării transmise de echipa medicală sub îngrijirea căreia se află ÎPS Pimen, starea sa generală de sănătate s-a ameliorat simțitor. Spitalizarea și tratamentul adecvat se impun în continuare pentru o perioadă care depinde de ritmul și evoluția vindecării”, a transmis Vasile Bănescu, purtător de cuvânt al Patriarhiei Române.

Ministrul Sănătății, Nelu Tătaru, a transmin de asemenea că ÎPS se află într-o stare stabilă, însă se face tot posibilul ca rezultatul final să fie unul de vindecare.

„Din informaţiile pe care le avem, era o stare stabilă. Rămân cu nişte precauţii, având în vedere că există o vârstă şi există nişte comorbidităţi. Tratăm fiecare caz după patologie, după vârstă, după comorbidităţi, facem tot posibilul ca rezultatul final să fie unul de vindecare”, a declarat Nelu Tătaru.

A fost demarată o anchetă epidemiologică

Manuela Tifan, şefa Direcţiei de Sănătate Publică Suceava a transmis că a fost demarată o anchetă epidemiologică marţi, 21 aprilie 2020.

În urma anchetei epidemiologie demarată în cazul ÎPS Pimen, s-a constatat că nicio persoană intrată în contact cu arhiepiscopul nu s-a îmbolnăvit cu coronavirus.

Direcţia de Sănătate Publică Suceava a încheiat ancheta epidemiologică şi a anunţat că cei 25 de preoţi, din toate parohiile, care au intrat în contact cu IPS Pimen au rezultate negative la Covid-19.

DSP Suceava a ţinut să mai adauge că în afară de cei 25 de preoţi s-au mai recoltat probe pentru COVID-19 de la peste 30 de persoane de la Mănăstirea „Sf. Ioan din Suceava”, locaş unde locuieşte Arhiepiscopul. Doar şase au avut rezultate pozitive la test, dintre care doi preoţi şi patru persoane din sectorul administrativ.

Reamintim că focarul de COVID-19 de la Mănăstirea Dragormirna a fost stins. Cele două măicuţe testate pozitiv cu coronavirus s-au vindecat. Lăcaşul de cult a fost redeschis, după ce a stat închis timp de două săptămâni.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

`
`