Prima pagină » Local » Care este starea de sănătate a celor trei copii arşi în incendiul de la Vladomira, județul Iași
Care este starea de sănătate a celor trei copii arşi în incendiul de la Vladomira, județul Iași

Care este starea de sănătate a celor trei copii arşi în incendiul de la Vladomira, județul Iași

09 feb. 2022, 13:41,
BZI.ro, în Local

Alina Belu, managerul Spitalului Clinic de Urgenţă de Copii „Sf. Maria” din Iaşi, a făcut declaraţii de presă astăzi, 9 februarie 2022, după ce trei copii au suferit arsuri. Minorii au fost surprinşi de un incendiu izbucnit la o casă din localitatea Vladomira, comuna Trifeşti, judeţul Iaşi.

Managerul unităţii medicale susţine că micuţii sunt în stare gravă şi vor fi supuşi mai multor intervenţii chirurgicale.

Starea de sănătate a copiilor arşi în incendiul de la Vladomira, Iași. Pacienţii, operaţi de urgenţă

Managerul Alina Belu susţine că astăzi au ajuns la Spitalul de Copii „Sf. Maria” din Iaşi trei copii cu arsuri. Un copil de 3 ani are arsuri pe 60 la sută din suprafaţa corpului, un altul de 4 ani cu arsuri pe 45 la sută din suprafaţa şi o fetiţă de 11 ani cu arsuri pe circa 2 %.

Cei doi copii mai mici sunt în stare gravă şi în momentul de faţă se afla internaţi în secţia AŢI, după ce au fost supuşi de urgenţă unor intervenţii chirurgicale .

„Au fost admişi în Unitatea de Primiri Urgente a Spitalului Clinic de Uregenta de Copii „Sf. Maria” din Iaşi doi pacienţi de 3 ani, respectiv 4 ani, cu arsuri prin flacără. La o primă evaluare, primul pacient cel cu o suprafaţă de 60 la sută se afla în sala de operaţie. Celălalt are estimat o suprafaţă de 45 la sută din suprafaţa corpului. Pacienţii sunt gravi, cu prognostic rezervat având în vedere suprafaţă şi vârsta mică. Arsurile sunt de gradul 3”, a transmis managerul Alina Belu.

Alina Belu: „Copiii au fost înconjuraţi de flăcări”

Managerul unităţii medicale pediatrice a transmis că potrivit declaraţiilor făcute de sora mai mare, pătuţul în care se aflau cei doi copii a fost cuprins de flăcări. Micuţii de 3, respectiv 4 ani au fost înconjuraţi de flăcări.

„Sunt arsuri şi de căi aeriene, se explorează căile aeriene în timpul intervenţiei chirurgicale pentru a se face o evaluare, având în vedere că au fost prin flacără. Din câte a spus surioară, care şi ea este la noi, dar cu o arsură pe o suprafaţă de 2 la sută, a luat foc pătuţul şi a fost flacără în jurul copiilor. Ambii pacienţi sunt gravi”, a mai spus Alina Belu.

Mama copiilor arşi a venit la Spitalul „Sf. Maria” din Iaşi

Potrivit declaraţiilor făcute de managerul Alina Belu, mama celor trei copii a venit la Spitalul „Sf. Maria” din Iaşi şi s-a internat ca să poată fi alături de micuţi.

„Mama a venit, am înţeles că nu era acasă. S-a internat pe ATI tampon şi urmează să fie testată pentru a fi alături de copii. Vor urma şi alte intervenţii. Sperăm că mâine, după ce se termină o primă evaluare şi intervenţia celor doi copii, dr. Susanu va da o declaraţie cu privire la starea copiilor şi procedurile care se aplică în cazul asurilor mari şi foarte mari. Copiii au arsuri pe faţă, torace şi membre superioare”, a conchis Alina Belu, managerul Spitalului „Sf. Maria” din Iaşi.

Reamintim faptul că astăzi, 9 februarie 2022, pompierii ieșeni s-au deplasat la o casă incendiată din Vladomira. Trei copii au fost blocați, iar un vecin a intrat pentru a-i salva.

Medicii ieșeni au un prognostic rezervat în ceea ce privește evoluția stării de sănătate a copiilor arși în incendiul de la Vladomira.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *