Prima pagină » National » Care este starea copiilor refugiați din Gaza tratați în spitalele din România
Care este starea copiilor refugiați din Gaza tratați în spitalele din România

Care este starea copiilor refugiați din Gaza tratați în spitalele din România

01 oct. 2024, 18:20,
Redacția BZI în National

Ministrul Sănătăţii, Alexandru Rafila, a vizitat, marţi, doi copii palestinieni refugiaţi din Gaza care sunt internaţi la Spitalul „Marie Curie” şi s-a asigurat că aceştia sunt bine îngrijiți în această unitate medicală, a transmis instituția, în cadrul unui comunicat de presă.

În cursul serii de 30 septembrie 2024, au sosit în România mai mulți copii palestinieni refugiați din Gaza, împreună cu familiile lor, care vor fi tratați în spitalele românești. Solidaritatea umană și grija pentru copii fac parte din tradiția poporului român, iar ele se manifestă prin atenția acordată acestor copii refugiați din Gaza.

În cursul zilei, ministrul Sănătății, prof. univ. dr. Alexandru Rafila, a vizitat cei 2 copii internați la Spitalul Marie Curie și s-a asigurat că sunt bine îngrijiți de profesioniștii din această unitate medicală. Dintre cei 4 copii internați la Spitalul Grigore Alexandrescu, 2 au fost externați în cursul zilei de azi.

La Institutul Fundeni au fost înregistrați un copil și sora lui majoră, pentru tratament de hematologie, lor urmând să li se alăture unul dintre copiii externați de la Spitalul Grigore Alexandrescu.

Guvernul anunţa că opt copii din Fâşia Gaza, împreună cu familiile lor, au ajuns în România

Luni, Guvernul anunţa că opt copii din Fâşia Gaza, împreună cu familiile lor, au ajuns în România şi vor fi trataţi în unităţi medicale de specialitate, iar familiile lor vor fi plasate în grija Direcţiei de Asistenţă Socială a municipiului Bucureşti.

„Copiii şi populaţia civilă din zona de conflict au nevoie de solidaritate şi empatie pentru a depăşi dramele provocate de război. Încă din primele zile ale conflictului, România a oferit sprijin populaţiei civile, iar primii copii din Fâşia Gaza care vor primi îngrijiri medicale în spitalele din România au ajuns la Bucureşti. Eforturile noastre de sprijin sunt dublate de demersuri diplomatice pentru restabilirea securităţii, încheierea unui acord de încetare a focului şi eliberarea tuturor ostaticilor”, afirma premierul Marcel Ciolacu, citat într-un comunicat al Guvernului.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

`
`