Prima pagină » Local » Care este stare de sănătate a bărbatului din Iași căzut în fântână?

Care este stare de sănătate a bărbatului din Iași căzut în fântână?

03 oct. 2022, 07:42,
BZI.ro, în Local

Starea bărbatului din Iași care a căzut în fântână este una gravă, explică medicii. Prof. dr. Diana Cimpoeșu a explicat faptul că pacientul se află cu prognostic rezervat, fiind în comă.

Vă aducem aminte faptul că în cursul zilei de duminică, printr-un apel la numărul unic de urgență se anunța faptul că un tânăr în vârstă de 29 de ani a căzut într-o fântână.

În ce stare se află bărbatul care a căzut în fântână

Conform datelor existente, starea de sănătate a bărbatului căzut în fântână este una gravă. Pacientul în vârstă de 29 de ani a fost preluat de un echipaj de specialitate și transportat de urgență la spital unde a fost internat la secția de Terapie Intensivă:

Ieri echipaje SMURD și SAj au intervenit un bărbat blocat în fântână, 29 ani, a întrat ca i se blocase hidroforul. Fântâna este adâncă de 18 metri și se află în localitatea Berbești din Târgu Frumos. La fața locului am trimis un medic de la Târgu Frumos, dar și un echipaj de prim ajutor și o Terapie Intensivă Mobilă (TIM). Au fost trimiși la fața locului și pompierii specializate în extrageri din fântână. Pacientul era în stop prin hipoxica și înec. A fost resuscitat la locul intervenției. A fost adus la Unitatea de Primiri Urgențe (UPU) din cadrul Spitalului Sf. Spiridon din Iași în comă post resuscitare. A fost internat la secția de Terapie Intensivă cu un prognostic rezervat. ” a explicat prof. dr. Diana Cimpoeșu, medic coordonator UPU SMURD Iași.

Menționăm faptul că apelul către 112 a fost dat la ora 09.00, iar echipajele specializate au ajuns de urgență la fața locului. Pompierii l-au scos pe bărbat din fântână, iar medicii l-au resuscitat minute în șir. În jurul orei 10.00, pacientul prezenta semne vitale și a fost preluat și transferat la spital.

Nu este singurul care a căzut în fântână, în ultima lună, la Iași

Din nefericire astfel de incidente sunt destul de dese în județul Iași. În urmă cu aproximativ 7 zile o altă persoană a căzut într-o fântână. Femeia a fost declarată decedată după ce a fost scoasă din apa rece. În august, în localitatea Golăiești din județul Iași un bărbat în vârstă de 50 de ani a pățit același lucru. Pompierii au intervenit de urgență și au început manevrele de salvare. Personalul abilitat l-a scot pe bărbat, iar după zeci de minute de resuscitare, medicii au declarat decesul.

Pompierii explică faptul că trebuie să fim mai atenți în momentul în care încercăm să scoatem apă din fântână, sau încercăm să facem diverse reparații. Este esențial ca să lăsăm eventualele încercări de reparații la îndemnâna persoanelor specializate în acest domeniu, persoane care își iau toate măsurile de protecție. Probabilitatea de deces în aceste incidente este una foarte mare. Așadar, starea de sănătate a bărbatului care a căzut în fântână, la Iași, este una gravă, iar medicii fac tot ce le stă în putință să îi salveze viața.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *