Prima pagină » Local » Care este stadiul lucrărilor de la podul din Bucium! Primăria Iași a anunțat când va fi finalizat proiectul

Care este stadiul lucrărilor de la podul din Bucium! Primăria Iași a anunțat când va fi finalizat proiectul

10 aug. 2024, 02:00, 4 ,
Alexandra MAISNER în Local

Lucrările de la podul din Bucium ar putea fi finalizate în maxim 2 ani de zile. Edilul Mihai Chirica a anunțat care este stadiul lucrărilor

Proiectul presupune modernizarea pasarelei Socola și are ca obiectiv reabilitarea pasajului și lărgirea carosabilului la cinci benzi de circulație. Două benzi de 3,5 metri lățime pe sensul Bucium – Socola și două trotuare pietonale de 2 metri lățime, însă vor crește gabaritul și clasa de încărcare.

Lucrările de la podul din Bucium vor fi finalizate în maxim 2 ani

Mihai Chirica a transmis faptul că în prezent se lucrează la podul din Bucium în zona de infrastructură. Recent, au fost comandate și grinzile din beton.

„Sunt începute lucrările, se lucrează pe partea din intrados, pe partea de infrastructură. S-au făcut sondaje, expertize, s-au luat măsurile pentru grinzi, s-au contractat grinzile parțial, grinzile din beton care vor fi schimbate. Ne țin într-un fel pe loc măsurile impuse de calea ferată ca să putem da drumul la utilaje și deasupra, astfel încât, după ce vom construi drumul peste calea ferată, tot din banii municipiului Iași, vom putea să ducem și acest proiect la bun sfârșit. Este un nod foarte important, din punctul meu de vedere, atât pentru legătura dintre cartierul Bucium și restul orașului, dar și din punct de vedere al transportului de mărfuri, încât abordarea acestui proiect trebuie să fie foarte atentă. În maxim 2 ani, vor fi finalizate lucrările, dar fără deranjarea substanțială a traficului rutier. Motiv pentru care construim un drum peste calea ferată tangent cu pasajul Socola, astfel încât să suplinim deficitul de trafic prin scoaterea completă a structurii podului. Practic, dispare orice grindă de acolo, vor fi puse grinzi noi și se va reface în totalitate infrastructura podului”, a declarat Mihai Chirica.

Lucrările de la pasajul Bucium au primit finanțarea în luna august 2023

La sfârşitul lunii iulie 2023, la Bucureşti, a fost semnat contractul de finanţare pentru pasajul Bucium sau, după cum este cunoscut de ieşeni, pasajul Socola. Iașul a primit, prin Programul Naţional de Investiţii „Anghel Saligny”, nu mai puţin de 51.798.000 de lei, bani ce sunt folosiţi pentru proiectele de infrastructură.

În acest sens, modernizarea pasajului suprateran Socola va fi realizată de Conest SA în asociere cu Arcada Company SA, iar lucrările vor include reabilitarea pasajului, lărgirea carosabilului, astfel că pasajul va avea 5 benzi de circulaţie, două benzi de 3,5 metri lăţime pe sensul Centru – Socola şi două trotuare pietonale de 2 metri lăţime.

În prezent, proiectul este în prima fază a lucrărilor, traficul nu este afectat datorită faptului că se execută lucrări la elementele de rezistență. În etapa finală, când se va asfalta podul, se va pune problema gestionării acestuia. Pe lângă renovarea pasarelei Socola, în planurile concrete ale Primăriei Iași se află bulevardul Poitiers și șoseaua Bucium.

Lucrările de la podul din Bucium ar putea fi finalizate în maxim 2 ani de zile. Edilul Mihai Chirica a anunțat faptul că proiectul va fi realizat fără deranjarea substanțială a traficului rutier.

Comentarii
  • Eu nu mai pot cu acest primar penibil…2 ani un pod

  • o cirpeala made Chirica,fa ma golane un pod cu 3-4 benzi pe sens, si intrun termen rezonabil daca tot faci benzi adiacente pt. trafic. ce te impiedica sa-l faci cu 4 benzi ? bai primare judeca un pic , peste 2 ani podul va fi si mai sufocat de trafic, gindeste in perspectiva ca doar esti inginer !

    • Cu ce să gândească, cu jumătatea de neuron pe care o are? N-a fost în stare să facă măcar o stradă nouă în Iași.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *