Prima pagină » Actualitate » Care este secretul lui Edward Iordănescu, în lupta pentru calificarea în optimile Euro 2024

Care este secretul lui Edward Iordănescu, în lupta pentru calificarea în optimile Euro 2024

25 iun. 2024, 09:22,
BZI.ro, în Actualitate

S-a aflat care este secretul lui Edward Iordănescu, în lupta pentru calificarea în optimile Euro 2024. Anghel Iordănescu avea întotdeauna cu el icoanele de la Muntele Athos în timpul meciurilor echipei naționale, iar această tradiție este continuată de fiul lui, care l-a invitat pe părintele Ghelasie Păcurar la națională înaintea meciului decisiv cu Slovacia.

Părintele Ghelasie Păcurar de la Parohia Ortodoxă Română „Sfântul Apostol Andrei” din Würzburg va în această dimineața, (25 iunie n.red.), în cantonamentul echipei naționale pentru a oficia o mică slujbă înainte ca echipa să plece spre Frankfurt. El a fost alături de jucători și înaintea meciului câștigat cu Ucraina, scor 3-0, dar a lipsit înaintea înfrângerii cu Belgia, scor 0-2.

Secretul lui Edward Iordănescu, la Euro 2024

Tricolorii se mobilizează pentru meciul crucial cu Slovacia, programat miercuri seara la Frankfurt. Echipa va porni spre Frankfurt astăzi, 25 iunie, la prânz, cu autocarul, deplasarea urmând să dureze maxim o oră și jumătate.

Înainte de plecarea delegației, „tricolorii” vor primi binecuvântarea și li se va citi o scurtă rugăciune de către părintele Ghelasie Păcurar de la Parohia Ortodoxă Română „Sfântul Apostol Andrei” din Würzburg, chiar în hotelul Melchior Park.

Părintele va merge special în cantonament, aducând cu el apă sfințită și tămâie, pentru ca jucătorii să primească și ajutor divin în confruntarea decisivă pentru calificarea în optimile Euro 2024.

„O să fim și cu sufletul alături de echipa națională. O să-i sprijinim prin rugăciune și cu toată dragostea și prietenia îi așteptăm la biserică. Sper ca domnul Edi Iordănescu să vină spre noi sau vom face noi pasul spre dânsul. M-aș bucura să vină și să plecăm genunchii împreună în biserică pentru succesul lor”, spunea părintele, în aprilie, pentru GSP.RO.

Mesajul lui Edward Iordănescu pentru suporteri

Selecționerul echipei naționale a României, Edward Iordănescu, a transmis suporterilor, la o zi după înfrângerea cu Belgia, scor 2-0, în al doilea meci de la EURO 2024, că acest eșec nu marchează neapărat sfârșitul parcursului echipei la turneul final.

„Când imnul României răsună din zeci de mii de piepturi pe un stadion de la EURO, într-o ţară străină, pe finalul unui meci în care suntem conduşi, înseamnă că sacrificiul şi lupta jucătorilor din teren nu sunt doar apreciate de suporterii români, ci au unit într-o forţă copleşitoare toată munca noastră şi afecţiunea românilor de pretutindeni. Uneori iese perfect, alteori nu. Dar când ieşim de pe teren fără vreo urmă de îndoială că am dat totul pentru România şi pentru români, avem toate şansele ca în meciul următor să schimbăm lucrurile pe tabelă. Ne vom reface fizic atât de repede cât se poate, am strâns deja rândurile şi vom fi din nou pregătiţi, cu tot sufletul şi tot ce avem mai bun fiecare, să vă facem mândri iar. Capătul nu e aici, vă asigur. Iar noi, împreună, luptăm până la capăt”, a spus Iordănescu în mesajul publicat pe site-ul oficial al Federaţiei Române de Fotbal.

O Românie întreagă speră ca secretul lui Edward Iordănescu să ne aducă victoria ce ne poate duce, fară emoții, în optimile Euro 2024.

Hai România!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *