Prima pagină » Sanatate » Care este schema tratament streptococ beta hemolitic
Care este schema tratament streptococ beta hemolitic

Care este schema tratament streptococ beta hemolitic

24 oct. 2023, 13:37,
în Sanatate

Schema tratament streptococ beta hemolitic se tratează cu penicilină. Pacienților care prezintă alergie la penicilină, medicul curant poate sugera administrarea de eritromicină sau clindamicină ca alternative.

Acest articol are un caracter informativ și educațional și nu ar trebui să fie considerat un substitut pentru sfatul, diagnosticul sau tratamentul medical oferit de un profesionist calificat în domeniul sănătății. Informațiile furnizate în acest articol au scopul de a oferi cunoștințe generale și nu ar trebui să fie folosite pentru a lua decizii cu privire la sănătatea personală.

Care este schema tratament streptococ beta hemolitic

Schema tratament streptococ beta hemolitic, în situația pacienților diagnosticați cu faringită streptococică grup A care, după 72 de ore de la începerea tratamentului cu antibiotice, nu înregistrează ameliorări ale simptomelor, se impune o reevaluare a stării pacientului.

Eșecul terapeutic poate fi cauzat de mai multe aspecte, precum apariția complicațiilor acute ale faringitei poststreptococice (cum ar fi abcesul periamigdalian), infecțiile virale, nerespectarea modului de administrare al tratamentului sau administrarea neadecvată repetată a antibioticului, eradicarea florei faringiene de protecție de către antibiotic sau suprimarea imunității indusă de antibiotic.

Cu toate că streptococul beta-hemolitic rămâne sensibil la penicilină, tratamentul poate să nu fie eficient în cazul în care flora orală anaerobă produce betalactamaze.

În cazul pacienților care nu prezintă ameliorări ale stării clinice în termen de 2 până la 7 zile de la începerea terapiei cu antibiotice, se recomandă recoltarea unui nou exsudat faringian pentru efectuarea unui examen microbiologic.

În situația în care rezultatul acestui examen este pozitiv pentru streptococul beta-hemolitic grup A, medicul poate prescrie un antibiotic non-betalactam, cum ar fi clindamicina sau eritromicina.

Care este calea de transmitere a infectiilor streptococice?

Infecția cu streptococ beta-hemolitic grup A reprezintă adesea principala cauză bacteriană a faringitei acute, mai exact, conform datelor medicale recente, între 15% și 30% din cazurile de faringită la copii sunt cauzate de acest tip de infecție. Înțelegerea adecvată a varietății bolilor infecțioase asociate cu streptococul beta-hemolitic reprezintă un pilon esențial al medicinei pediatrice.

În timpul iernii și primăverii, în climatul temperat, până la 20% dintre copiii asimptomatici de vârstă școlară pot fi purtători ai streptococului beta-hemolitic grup A, fără a prezenta simptome.

Infecția cu streptococ beta-hemolitic grup A se transmite în principal prin picături respiratorii eliberate când o persoană strănută sau tușește și, de asemenea, prin contact direct cu persoanele sau purtătorii infectați. Rar, poate fi transmisă prin contact cu obiecte contaminate. De asemenea, există cazuri rare de infecție cu streptococ beta-hemolitic ca urmare a consumului de alimente contaminate, precum laptele, produsele lactate și ouăle.Perioada de incubație pentru infecția cu streptococ beta-hemolitic este, de obicei, de 1-3 zile.

Pentru a preveni răspândirea infecției, copiii infectați nu ar trebui să meargă la grădiniță, școală sau să interacționeze cu alți copii până când au primit cel puțin 24 de ore de tratament cu antibiotice și se simt semnificativ mai bine. Așadar, această afecțiune trebuie tratată cu multă atenție. Prezentul articol trebuie tratat ca o informație generală. Dacă aveți simptome trebuie să apelați de urgență la ajutor de specialitate.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

`
`