Prima pagină » Stiri si curiozitati » Care este rugăciunea părinților pentru copii care să îi ajute la examene. De ce este bine să se citească

Care este rugăciunea părinților pentru copii care să îi ajute la examene. De ce este bine să se citească

18 apr. 2024, 13:06,
BZI.ro, în Stiri si curiozitati

Există diferite rugăciuni care se pot citi în vremuri de boală, tristețe, supărări, însă există și rugăciuni care se pot citi de către părinți pentru copii care să îi ocrotească, să îi apere de rele și să îi ajute în vreme de cumpănă. În cele ce urmează vom vedea ce rugăciune pot citi părinții pentru copii lor ca să ia note bune în examene.

Care este rugăciunea părinților pentru copii care să îi ajute la examene

Oricât de bine ar învăța copiii, întotdeauna și inevitabil ne zboară gândul la Divinitate pentru ca aceștia să aibă rezultate bune la examene. Cele mai indicate rugăciuni pe care să le citească părinții atunci când copiii lor au un examen sunt: rugăciune către Sfinții Trei Ierarhi, către Maica Domnului, către Sfântul Anton, dar și rugăciunile obișnuite, cum ar fi: Tatăl Nostru, Crezul, Psalmul 50, Preasfântă Născătoare de Dumnezeu și alte rugăciuni, după rânduiala fiecăruia.

 Rugăciune către Sfinții Trei Ierarhi

Preoții recomandă citirea rugăciunii în timpul examenului copilului de trei ori urmată de Tatăl Nostru, care este indicat să se citească de 7 ori.

„Ne rugam Ție, mult milostive și îndurate Doamne, trimite asupra robilor tăi care sunt în examene, duhul înțelepciunii, al înțelegerii și al bunei științe. Deschide-le, Doamne, mintea și cugetul spre reușită și spor în toate. Îndepărtează de la ei toată necunoștința și le dăruiește liniște și stăpânire de sine, putere și ajutor minții. Întărește-i Doamne cu minte trează și luminată, așa cum i-ai întărit pe Sfinții Tăi Ucenici și Apostoli în ziua Rusaliilor. Așa, Doamne, ne rugam Ție cu umilință și, precum odinioară ai venit în mijlocul ucenicilor Tăi, pace și lumină dăruindu-le lor, așa și acum, vino și la robii Tăi care sunt în examene și întărește-i cu lumina cunoștinței spre reușita în viață și spre mângâierea părinților lor care acum se roagă împreună cu noi pentru reușita lor. Pentru rugăciunile Preacuratei Maicii Tale, cu puterea cinstitei și de viață făcătoarei Cruci, cu rugăciunile sfinților mari dascăli și ierarhi, Vasile cel Mare, Grigore de Dumnezeu cuvântătorul și Ioan Gură de Aur, a sfinților Ierarhi Nicolae, Spiridon, făcătorii de minuni și Atanasie cel Mare, apărătorii dreptei credințe și cu ale tuturor sfinților Tăi, miluiește-ne și ne mântuiește. Amin!”

Rugăciune către Maica Domnului

Rugăciunea către Maica Domnului este indicată să se citească înainte cu o seară de examen și de 5 ori în ziua examenului alături de citirea de 3 ori a Crezului.

”Preasfântă Stăpână Născătoare de Dumnezeu, Casa pe care Înțelepciunea lui Dumnezeu Sieși Și-a zidit-o, Dătătoarea darurilor duhovnicești, ceea ce de la cele lumești la cele mai presus de lume mintea noastră o înalți și pe toți la cunoștința Adevărului îi ridici, primește puțina rugăciune a nevrednicului/nevrednicei robului/roabei tău/tale, care cu credință și smerenie mă închin în fața Preacinstitei Tale icoane și cu umilință te rog: Dăruiește buna sporire minții mele, luminează-mă cu lumina cunoștințelor, întărește-mi memoria. Dă-mi priceperea cuvenită și pune în gura mea cuvânt spre răspuns bun, ca înstrăinat fiind de deșertăciunea pământească și slava deșartă să mă înalț cu mintea și cu inima spre cele nepieritoare și veșnice. Amin!”

Rugăciunea către Sfântul Anton

”Preasfinte Anton, tu ai căutat cu mare sârguință adevărul și ai știut să unești credința cu știința dobândind înțelepciunea prin muncă și rugăciune. Îndemnat de exemplul tău, vreau și eu să progresez în viața creștină și în știință. Mă adresez ție mai ales cu ocazia examenului pe care trebuie sa-l dau. M-am pregătit conștiincios, nu lăsa ca neștiința să lipsească munca mea de roadele cuvinte, luminează-mi mintea, întărește-mi memoria și dă-mi priceperea necesară să răspund corect și cuviincios spre edificarea examenelor mele. Acesta va fi un pas înainte pe drumul vieții mele și o răsplată binemeritată pentru truda și grija părinților mei. Preasfinte Anton, ajuta-mă ca să adâncesc cunoștințele mele, ca ele să nu se oprească la suprafață. Ci să ajungă la izvorul înțelepciunii și al științei care este Dumnezeu. Așa Doamne ascultă rugăciunea noastră ce o adresam ție și miluiește-ne pe noi păcătoșii robii tăi și îndrumă-ne spre bine. Fii binecuvântat în vecii vecilor. Amin!”

Preoții ortodocși recomandă ca cele din urmă două rugăciuni să fie citite de copii împreună cu părinții lor pentru a avea reușită la examene și să își aducă aminte tot ceea ce au învățat.

Ce rugăciuni sunt indicate să se citească de către părinți pentru copii

Acum că ai aflat rugăciunea părinților pentru copii ca să aibă succes la examene, trebuie să știi și ce rugăciuni recomandă preoții din bisericile ortodoxe să fie citite de către părinți pentru copiii lor, în diferite situații din viața lor.

Astfel, cele mai indicate rugăciuni pe care să le citească părinții pentru copiii lor sunt: Acatistul părinților pentru copii,  Rugăciunea părinților pentru binecuvântarea copiilor, Rugăciune de încredințare a copiilor lui Dumnezeu, Rugăciune de pocăință a părinților căci pentru păcatele lor suferă și copii, Rugăciune de mulțumire lui Dumnezeu pentru darul de prunci, Rugăciunea părinților pentru copilul aflat departe, Rugăciunea părinților pentru copilul bolnav, Rugăciune pentru miluirea și înțelepțirea copiilor.

Rugăciunea părinților pentru copii ca aceștia să reușească la examene este foarte importantă. Astfel, cu ajutorul acestor rugăciuni școlarii vor avea mintea mult mai luminată în timpul examenelor și vor reuși să-și amintească toate cunoștințele acumulate.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *