Prima pagină » Stiri si curiozitati » Care este rugăciunea începătoare pentru psaltire? De ce este important să o spunem

Care este rugăciunea începătoare pentru psaltire? De ce este important să o spunem

25 iun. 2024, 15:02,
BZI.ro, în Stiri si curiozitati

Rugăciunea începătoare pentru psaltire are un rol esențial pentru a putea ajunge cât mai aproape de Dumnezeu atunci când ne rugăm.

Rugăciunile începătoare din Psaltire au un rol esențial în viața creștinului, oferindu-i un cadru de comunicare cu Dumnezeu care îl ajută să-și exprime recunoștința, păcatele, nevoile și dorințele sale spirituale. Ele servesc ca un mijloc de conexiune profundă între om și Divinitate, încurajând contemplarea, meditația și introspecția.

De ce este bine să ne rugăm

Psaltirea este una dintre cele mai venerabile și folosite cărți de rugăciuni în tradiția creștină, fiind alcătuită dintr-o colecție de psalmi, imnuri și rugăciuni, destinată să îndrume credincioșii în viața lor de rugăciune. Este cunoscută și sub numele de Psaltirea lui David, deoarece majoritatea psalmilor sunt atribuiți regelui David din Vechiul Testament. Acești psalmi au fost scrise în diferite contexte: de la rugăciuni de mulțumire și laude, până la implorări de iertare și cereri de ajutor divin în momente de necaz.

Textele de rugăciuni începătoare din Psaltire sunt formate din formule și invocații care recunosc suveranitatea și bunătatea lui Dumnezeu, adresându-se direct Persoanelor Sfintei Treimi și cerând milă și iertare pentru păcatele credincioșilor. Rugăciunea trebuie să fie sinceră și adâncă, să vină din inimă, fiind o expresie a credinței noastre și a dorinței noastre de a trăi după voia lui Dumnezeu. Este important să ne rugăm cu încredere, știind că Dumnezeu ne ascultă și răspunde rugăciunilor noastre într-un mod care este cel mai bine pentru noi.

 Care este rugăciunea începătoare pentru psaltire

Importanța acestor rugăciuni constă în faptul că ele nu sunt doar formule rostite mecanic, ci exprimă dorința sinceră de a intra în comuniune cu Dumnezeu și de a-L primi în inimile noastre. Ele ne învață să ne depășim egoismul și să ne concentrăm pe relația noastră cu Dumnezeu și cu ceilalți oameni.

„Pentru rugăciunile Sfinților Părinților noștri, Doamne Iisuse Hristoase, Fiul lui Dumnezeu, miluiește-ne pe noi. Amin.

Slavă Ție, Dumnezeul nostru, slavă Ție!

Împărate ceresc, Mângâietorule, Duhul adevărului, Care pretutindenea ești și toate le plinești, Vistierul bunătăților și Dătătorule de viață, vino și Te sălășluiește întru noi, și ne curățește pe noi de toată întinăciunea și mântuiește, Bunule, sufletele noastre. Sfinte Dumnezeule, Sfinte tare, Sfinte fără de moarte, miluiește-ne pe noi! (de 3 ori).

Slavă Tatălui și Fiului și Sfântului Duh. Și acum și pururea și în vecii vecilor. Amin.

Preasfântă Treime, miluiește-ne pe noi. Doamne, curățește păcatele noastre. Stăpâne, iartă fărădelegile noastre. Sfinte, cercetează și vindecă neputințele noastre, pentru numele Tău. Doamne miluiește (de 3 ori), Slavă… Și acum…

Tatăl nostru, Care ești în Ceruri, sfințească-Se numele Tău, vie Împărăția Ta, facă-se voia Ta, precum în Cer așa și pe pământ. Pâinea noastră cea spre ființă, dă-ne-o nouă astăzi, și ne iartă nouă greșalele noastre, precum și noi iertăm greșiților noștri. Și nu ne duce pe noi în ispită, ci ne izbăvește de cel viclean.”

Rugăciunea începătoare pentru psaltire are un rol esențial pentru a putea ajunge cât mai aproape de Dumnezeu atunci când ne rugăm.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *