Prima pagină » Informații utile » Care este rugăciunea ce trebuie spusă înainte de Spovedanie și Împărtășanie? Spune-o de fiecare dată înainte să primești Tainele Sfinte

Care este rugăciunea ce trebuie spusă înainte de Spovedanie și Împărtășanie? Spune-o de fiecare dată înainte să primești Tainele Sfinte

28 iun. 2024, 10:44,
BZI.ro, în Informații utile

Rugăciunea înainte de spovedanie și împărtășanie reprezintă acea rugă către Dumnezeu pentru a ne pregăti sufletește pentru primirea tainelor sfinte ale Bisericii.

Această rugăciune are un rol crucial în pregătirea sufletului pentru primirea tainelor sfinte ale Bisericii, spovedania și împărtășania, care sunt pilonii esențiali ai vieții creștine. Află în rândurile următoare care este rugăciunea înainte de spovedanie și împărtășanie, dar și de câte ori trebuie spusă.

De ce este bine să ne rugăm înainte să primim Tainele Sfinte

Orice creștin trebuie să știe că aceste taine sfinte sunt unele dintre cele mai sacre ritualuri din biserica ortodoxă. De aceea, rugăciunea aceasta trebuie spusă de fiecare dată înainte să ne împărtășim. Rugăciunea ajută credinciosul să devină conștient de păcatele sale. Prin rugăciune, el își cercetează conștiința și reflectează asupra faptelor sale, identificând greșelile și păcatele comise. Acest proces de auto-evaluare este esențial pentru o spovedanie sinceră și completă. Rugăciunea îi oferă credinciosului ocazia să-și exprime regretul pentru păcatele comise și să-și propună schimbarea. Este un moment de sinceritate și smerenie, în care sufletul își recunoaște greșelile și caută iertarea lui Dumnezeu.

Astfel, credinciosul își întărește legătura cu Dumnezeu și își reînnoiește angajamentul de a trăi o viață conform învățăturilor creștine. Rugăciunea înainte de spovedanie și împărtășanie este un act de devotament și iubire față de Dumnezeu.

Rugăciunea înainte de spovedanie și împărtășanie

După ce ne-am scris toate păcatele făcute, de care vom fi întrebați la vămi, și le-am învățat, dacă se poate, pe de rost, ne rugăm lui Dumnezeu să ne ajute a face o adevărată spovedanie și apoi roadele vrednice de pocăință, rostind:

Rugăciunile începătoare:

În numele Tatălui și al Fiului și al Sfântului Duh, Amin.

Slavă Ție, Dumnezeul nostru, slavă Ție!

Slavă Ție, Dumnezeul nostru, slavă Ție!

Slavă Ție, Dumnezeul nostru, slavă Ție!

Împărate Ceresc, Mângâietorule, Duhul adevărului, care pretutindeni ești și toate le împlinești, Vistierul bunătăților și Dătătorule de viață, vino și Te sălășluiește întru noi și ne curățește pe noi de toată necurăția și mântuiește, Bunule, sufletele noastre.

Sfinte Dumnezeule, Sfinte tare, Sfinte fără de moarte, miluiește-ne pe noi!

Sfinte Dumnezeule, Sfinte tare, Sfinte fără de moarte, miluiește-ne pe noi!

Sfinte Dumnezeule, Sfinte tare, Sfinte fără de moarte, miluiește-ne pe noi!

Slavă Tatălui și Fiului și Sfântului Duh și acum și pururea și în vecii vecilor. Amin!

Prea Sfântă Treime, miluiește-ne pe noi. Doamne, curățește păcatele noastre. Stăpâne, iartă fărădelegile noastre. Sfinte, cercetează și vindecă neputințele noastre pentru Numele Tău.

Doamne miluiește, Doamne miluiește, Doamne miluiește. Slavă Tatălui și Fiului și Sfântului Duh și acum și pururea și în vecii vecilor. Amin.

Tatăl nostru, care ești în ceruri sfințească-se Numele Tău, vie împărăția Ta, fie voia Ta precum în cer și pe pământ. Pâinea noastră cea spre ființă dă-ne-o nouă astăzi și ne iartă nouă greșelile noastre, precum și noi iertăm greșiților noștri. Și nu ne duce pe noi în ispită, ci ne izbăvește de cel rău.

Pentru rugăciunile Sfinților Părinților noștri, Doamne Iisuse Hristoase, Fiul lui Dumnezeu, miluiește-ne pe noi. Amin!

Veniți să ne închinăm Împăratului nostru Dumnezeu!

Veniți să ne închinăm și să cădem la Hristos, Împăratul nostru Dumnezeu!

Veniți să ne închinăm și să cădem la însuși Hristos, Împăratul și Dumnezeul nostru!

După aceasta poți să citești Psalmul 50.

Rugăciunea înainte de spovedanie și împărtășanie reprezintă acea rugă către Dumnezeu pentru a ne pregăti sufletește pentru primirea tainelor sfinte ale Bisericii.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *