Prima pagină » National » Care este rezultatul autopsiei Mariei Diana! Tânăra nu a murit din cauza rănilor provocate de urs

Care este rezultatul autopsiei Mariei Diana! Tânăra nu a murit din cauza rănilor provocate de urs

11 iul. 2024, 13:23,
în National

Au apărut informații cu privire la rezultatul autosiei Mariei Diana, tânăra ieșeancă atacată de urs în munții Bucegi. În urmă cu două zile, fata se afla cu iubitul ei pe un traseu care pornește din Bușteni. La un moment dat, în timp ce se aflau pe o cărare, au fost atacați de un urs, Maria Diana sfârșind groaznic.

Se schimbă datele problemei în cazul tinerei de 19 ani, atacată de urs în zona Jepilor Mici din Bucegi. Au apărut rezultatele autopsiei, iar potrivit medicilor legiști, Maria Diana ar fi decedat din altă cauză. Astfel, se schimbă tot ce se știa despre moartea ei, deoarece nu animalul sălbatic i-ar fi luat viața, potrivit Cancan.

Care este rezultatul autopsiei Mariei Diana

Tragedia care a avut loc marți, 9 iulie, a șocat o țară întreagă. Maria Diana și iubitul ei se aflau pe un traseu din Munții Bucegi. Din primele informații, tânăra și-a dorit să urmeze poteca spre cascada Urlătoarea, situată lângă Valea Spumoasă. Din nefericire, un urs le-a ieșit în cale și a prins-o pe tânără de picior, târând-o în tufișuri și căzând în prăpastie. Iubitul ei a sunat imediat la 112, dar fata nu a mai putut fi salvată. Atunci când salvamontiștii au ajuns, victima decedase deja.

Maria Diana a fost atacată de urs pe poteca din apropierea cascadei Urlătoarea. Animalul a luat-o de pun picior și a târât-o chiar sub privirile neputincioase ale iubitului ei. Tânărul a povestit că la un moment dat nu și-a mai văzut prietena. Maria Diana s-a prăbușit, împreună cu ursul, într-o râpă adâncă de peste 150 de metri. Se pare că, în timpul căzăturii, fata a suferit răni extrem de grave, motiv pentru care nu a mai avut nicio șansă de supraviețuire.

Rezultatele autopsiei trupului neînsuflețit al tinerei omorâte în Munții Bucegi arată că rana provocată de urs nu ar fi fost atât de gravă încât să îi provoace decesul. Medicii legiști au descoperit că tânăra și-a pierdut viața din cauza loviturilor suferite atunci când a căzut în râpă, de la aproximativ 200 de metri înălțime.

Diana a suferit multiple traumatisme, care i-au provocat hemoragii interne. În cele din urmă, aceste traumatisme au fost cele au dus la decesul tinerei de doar 19 ani, și nu mușcăturile ursului.

Cum a decurs recuperarea trupului Mariei Diana

Ursul care a atacat-o pe Maria Diana era foarte agresiv și nu i-a lăsat pe salvatori să se apropie de trupul neînsuflețit al victimei. Mai mult decât atât, animalul s-a repezit către echipajul de intervenție. La rândul lor, salvamontiștii au trăit clipe de groază.

„Atunci când colegii au vrut să se apropie, ursul era la victimă. Nu au văzut victima atunci, era în apă și în momentul în care au încercat să se apropie, ursul a devenit agresiv, au început să urle din răsputeri. Noi ne-am panicat foarte tare, eram cu 60 de metri mai sus de ei”, a povestit salvamontistul Sergiu Frusinoiu.

Deși s-au încercat toate manevrele pentru a scăpa de urs și a recupera trupul Mariei Diana, nu s-a putut până când ursul n-a fost ucis. Astfel, în cele din urmă, animalul fost împușcat de către paznicul de vânătoare.

„S-a dat cu spray de urs, cu petarde, promptitudinea și inspirația paznicului de vânătoare a făcut ca și colegii mei să fie în viață în momentul acesta. Paznicul de vânătoare a luat decizia să împuște animalul și să salveze viața colegilor mei. Se pare că și salvatorii au nevoie câteodată să fie salvați”, a mai spus Sergiu Frusinoiu.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *