Prima pagină » Local » Care este rețeta succesului? Antreprenorul Călin Donca: „Dacă începi cu treaba asta, în cinci ani de refuzuri și vânzări, tu vei fi milionar” – VIDEO

Care este rețeta succesului? Antreprenorul Călin Donca: „Dacă începi cu treaba asta, în cinci ani de refuzuri și vânzări, tu vei fi milionar” – VIDEO

25 nov. 2022, 12:05,
în Local

Călin Donca, antreprenor, a dezvăluit în emisiunea BZI LIVE care este rețeta succesului. Cum a reușit acesta să clădească un adevărat imperiu în domeniul energiei și care sunt cele mai sigure, dar anevoioase, căi de îmbogățire?

Călin Donca este antreprenor, are afaceri în domeniul energiei, este căsătorit și are cinci copii. Pe lângă afaceri, este pasionat de sporturi extreme și mașini scumpe.

Călin Donca este, în ultimul rând, scriitor („Curajul de a deveni bogat” – editura Brumar, 2009), deține și un blog, iar de câțiva ani este în atenția presei mondene, atât pentru relațiile sale, cât și pentru stilul de viață. Pe blogul său, acesta notează: „În ultimul rând sunt scriitor. În primul rând sunt un om extrem în tot ceea ce fac”.

Care este rețeta succesului? Călin Donca: „Îți trebuie zece mii de ore de vânzări, ca să fii un profesionist”

Potrivit renumitului antreprenor, rețeta succesului nu este simplă. Drumul spre reușită este unul anevoios, pavat cu murdărie, greutate și sacrificiu. Astfel că, antreprenorul Călin Donca îi încurajează pe cei care vor să facă bani, să nu se lase doborâți de refuzuri și să muncească zece mii de ore în vânzări, pentru a deveni adevărați profesioniști.

„Eu când le spun oamenilor care e rețeta succesului sau cheia succesului le spun: „Trebuie să faci vânzări door-to-door, să ai peste zece mii de refuzuri. Zece mii de refuzuri înseamnă că te-au refuzat zece mii de oameni în 20-30 de minute, refuzuri serioase. Ai undeva la cinci mii de ore de vânzări. Îți trebuie zece mii de ore de vânzări, ca să fii un profesionist. Dacă începi cu treaba asta, în cinci ani de refuzuri și vânzări, tu vei fi milionar. Ei, le place partea cu tu vei fi milionar, nu le place partea cu zece mii de refuzuri, că îi doare. Ăsta e secretul, să spun așa. Doar că oamenii caută altceva, caută să le spui: „Dacă faci unu, doi, trei, în trei ani sau în doi ani ai reușit”, dar nu e altceva, din păcate. E murdărie, e greutate, e sacrificiu, cam asta a fost și rămâne valabil mai departe.”, a dezvăluit Călin Donca, antreprenor, la BZI LIVE.

Călin Donca, despre primul său seminar: „A fost cel mai plictisitor lucru, pe care l-am făcut vreodată, până în ziua de astăzi”

Primul seminar la care a participat Călin Donca în drumul său spre succes a fost în asigurări. Acesta a avut loc în anul 2003, la hotel Continental, unde au participat aproximativ 150 de persoane. Seminarul a fost ținut de un „domn de la Cluj”, care a vorbit despre asigurări de viață și despre posibilitatea îmbogățirii. La acea vreme, fiind în căutare de bani, Călin Donca a acceptat să participe la un seminar plătit, unde a învățat, fără prea multă pasiune, despre vânzarea de asigurări.

„Primul meu seminar pe care l-am primit a fost în asigurări, în 2003, un seminar la care am fost invitat, cineva m-a sunat și a zis: „Salut, Călin, vrei să faci bani?”. Și zic: „Da!”. M-am dus a doua zi la hotel Continental, erau 150 de oameni în sală, o prezentare de două ore, a venit un domn de la Cluj să zică de asigurări de viață, cum putem să ne îmbogățim din asigurările de viață. Râdea lumea prin sală, la final spuneau toți ce prostie e. Diferența era că eu eram naiv și eram în căutare și de ceva bani. Când omul ăla a spus că poți să faci 10.000 de euro pe lună, eu l-am crezut. Omul pare serios, omul are bani, eu cred că pot să fac zece mii, mă înscriu, că vreau și eu. Și m-am înscris, am plătit o sumă mare la acea vreme, și am mers la un seminar, iar la acel seminar mi-au spus cum să vând asigurări. A fost cel mai plictisitor lucru, pe care l-am făcut vreodată, până în ziua de astăzi. Nu înțelegeam nimic, nu îmi plăcea nimic, nu vorbeau oameni faini, erau toți adormiți. Însă, la final, a venit din nou acel domn și a vorbit iar despre bani. Acolo m-am activat, m-am trezit din visare și atunci mi-a dovedit, mai în amănunt, cum se fac banii. Iarăși l-am crezut și patru ani și jumătate am stat în acel domeniu.”, a povestit Călin Donca, în cadrul emisiunii BZI LIVE.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *