Prima pagină » Razboi în Ucraina » Care este primul stat care ar putea accepta prezența lui Putin la summitul G20
Care este primul stat care ar putea accepta prezența lui Putin la summitul G20

Care este primul stat care ar putea accepta prezența lui Putin la summitul G20

30 iun. 2022, 23:16,
BZI.ro, în Razboi în Ucraina

Canada urmează să participe la summitul G20 din noiembrie, de la Bali, chiar dacă președintele rus, Vladimir Putin, va participa la această reuniune, a oferit asigurări astăzi, 30 iunie, premierul canadian Justin Trudeau, după cum relatează AFP.

„Ne aşteptăm ca Ottawa şi toţi (ceilalţi) membri ai G7 să fie prezenţi la G20″, a spus Trudeau, întrebat în legătură cu acest subiect în cadrul unei conferinţe de presă, la sfârşitul summitului NATO de la Madrid.

„Este foarte important să fim acolo pentru a contracara vocea şi minciunile pe care Rusia le poate susţine”, a explicat el.

Cu toate acestea, „mai sunt câteva luni înainte de asta şi orice se poate întâmpla”, a mai spus el.

Indonezia a încercat să mențină o poziție neutră după invazia Rusiei în Ucraina

Miercuri, premierul britanic Boris Johnson a avertizat deja asupra riscului de a lăsa cale liberă „propagandei” ruse în cazul unui boicot occidental al summitului G20.

Jakarta a stârnit numeroase controverse după ce a invitat Rusia la summitul G20 prevăzut pentru luna noiembrie la Bali, în pofida ofensivei ruse din Ucraina. Kremlinul a declarat luni că preşedintele rus Vladimir Putin intenţionează să participe la acest summit.

Indonezia, la fel ca majoritatea marilor economii emergente, a încercat să menţină o poziţie neutră după invazia Rusiei în Ucraina pe 24 februarie, cerând o soluţionare paşnică a conflictului.

Și Volodimir Zelenski a fost invitat la summitul G20

Preşedintele indonezian Joko Widodo s-a întâlnit joi cu Vladimir Putin la Moscova, la o zi după ce a discutat cu preşedintele ucrainean Volodimir Zelenski în timpul unei vizite la Kiev.

Preşedintele ucrainean a fost şi el invitat la summitul G20, programat pentru 15 şi 16 noiembrie la Bali. El a afirmat că prezenţa sa va depinde de „situaţia de securitate din Ucraina şi de componenţa” summitului.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *