Prima pagină » Stiri si curiozitati » Care este pluralul substantivului „foame”: Răspunsul este foarte simplu

Care este pluralul substantivului „foame”: Răspunsul este foarte simplu

04 mart. 2022, 16:39,
în Stiri si curiozitati

Te întrebi care este pluralul substantivului „foame”? Ai ajuns în locul potrivit! În articolul de astăzi, vei afla care este forma corectă.

Foamea reprezintă o stare funcțională periodică a organismului, care se manifestă prin senzația nevoii de a mânca. În general, foamea este o senzație neplăcută a omului sau a animalelor , care declanșează căutarea hranei. Din punct de vedere biologic, foamea este cauzată de lipsa sau insuficiența hranei, în momentul în care acest fenomen durează un timp mai îndelungat.

o femeie căreia îi este foame

Foamea este o senzație neplăcută a omului sau a animalelor.

Pluralul substantivului „foame” nu există. Iată de ce

Substantivul „foame” este defectiv de plural, ceea ce înseamnă că nu are formă pentru plural. Bine de știut este că nu toate substantivele prezintă variante pentru singular și plural.

Există substantive care au numai formă de singular și se numesc substantive defective de plural (de exemplu: miere, cinste, aur, fotbal) și substantive care au numai formă de plural și poartă denumirea de substantive defective de singular (de exemplu: icre, ochelari, pantaloni, șale). Din prima categorie fac parte majoritatea substantivelor proprii, toponimele, domeniile științifice, sporturile și materiile școlare.

litere albe multe

Substantivul „foame” este defectiv de plural, ceea ce înseamnă că nu are formă pentru plural.

Ce este substantivul

Substantivul reprezintă o parte de vorbire flexibilă, care denumește nume de obiecte, cum ar fi: ființe, lucruri, fenomene ale naturii, însușiri, sentimente, stări sufletești, acțiuni, relații dintre oameni.

Fiindcă orice obiect poate avea o însușire, fiecare substantiv poate primi un adjectiv ( verde deschis, foame dureroasă). În plus, orice substantiv, care indică obiecte numărabile, poate primi un numeral ( un copac – doi copaci, un copil – doi copii, o pisică, două pisici).

De asemenea, substantivele pot fi însoțite de adjective pronominale, care nu arată însușirea obiectelor: acest, această, aceștia, aceste; acel, acea, acei, acele (acest copac, această femeie).

Clasificarea substantivelor și genul acestora

Substantivele pot fi de două feluri: substantive comune și substantive proprii. La rândul lor, acestea se împart în simple și compuse. După formă, substantivele pot fi substantive simple sau substantive compuse; după conținut, substantivele se împart în comune și proprii; un grup de două sau mai multe cuvinte pot forma locuțiuni substantivale.

După gen, substantivele se împart în: substantive la genul masculin, substantive la genul feminin, substantive la genul neutru (specific lucrurilor neînsuflețite). În multe cazuri se poate stabili potrivirea între genul natural și cel gramatical. Important de reținut este că genul unui substantiv poate fi aflat prin numărarea acestuia. De exemplu: masculin (un-doi): un bărbat – doi bărbați; feminin (o – două): o femeie – două femei; neutru (un – două): un drum – două drumuri

Potrivit gramaticalimbiiromane.ro, substantivele care dau nume ființelor și care prezintă cuvinte diferite pentru a stabili cele două sexe se numesc substantive heteronime (bărbat – femeie, băiat – fată, bou – vacă, cocoș – găină). Mai mult, substantivele care prezintă aceeași formă pentru a indica ambele sexe se numesc substantive epicene și în general reprezintă nume de animale ( veveriță, elefant, fluture, dihor, rechin, bâtlan, privighetoare, papagal). Însă, există și câteva substantive epicene, care nu denumesc animale, cum sunt numele de meserii: pilot, chirurg, medic.

un copil care scrie și o persoană care îl ajută

Substantivul reprezintă o parte de vorbire flexibilă, care denumește nume de obiecte, cum ar fi: ființe, lucruri, fenomene ale naturii, însușiri, sentimente, stări sufletești, acțiuni, relații dintre oameni.

Bugetul.ro
Directivă UE pentru România care nu mai suportă amânare. Sistemul bancar din țara noastră trebuie să implementeze rapid ce se cere de la Bruxelles
redactia.ro
Un copil de doi ani a supravieţuit miraculos după ce a căzut de la etajul 15 al unui zgârie-nori
Bugetul.ro
Spaima care vine dinspre UE! Guvernul României ar putea primi ordin să mărească toate salariile actuale din sistemul bugetar în perioada următoare
a1.ro
Cum arată acum băiatul pe care Oana Sârbu l-a adoptat pe când forma un cuplu cu Robert Turcescu. Alexandru are 16 ani
Playtech.ro
Renunțarea la moștenire este sau nu definitivă? Legea de care mulţi nu au habar
observatornews.ro
O tânără din Bacău a pierdut 160.000 de euro, crezând în promisiunile unei ghicitoare de pe TikTok
Playsport.ro
Incredibil! Cum poate să arate Sandra Izbașa la 11 ani după ce s-a retras din gimnastică. Imaginile au scăpat pe net
Evz.ro
Templul din România, înecat în Dunăre la ordinul comuniștilor, refăcut după ani de uitare
realitatea.net
Colesterolul redus într-o săptămână. Cinci pași recomandați de nutriționiști
SportpeSurse
CUTREMUR în România! A murit cu o zi înainte de alegeri, iar țara e în doliu
Playtech.ro
Imagini rare cu Mirabela Grădinaru. Cum arăta partenera lui Nicușor Dan în urmă cu câţiva ani
Dailybusiness.ro
Românii, „salahorii” Europei: Muncim cel mai mult, dar trăim cel mai puțin!
RomaniaTV
GAFĂ uriașă făcută de Ilinca. Soția lui Simion, prinsă cu o minciună foarte gravă. S-a făcut de rușine în fața unei țări întregi!
stiriromania.ro
La 57 de ani, Carmen a devenit cea mai în vârstă mamă de gemeni din România. Partenerul, cu 22 de ani mai tânăr
RomaniaTV
Anunţul care bulversează TOTAL alegerile prezidenţiale. Răsturnare incredibilă de situaţie
redactia.ro
George Simion, gafe după gafe la limba franceză în direct la TV. Momentul a devenit viral. Nous voulons… o încetare a focului
ego.ro
Oana Roman, momente dramatice, EXCLUSIV: ”O relație abuzivă și toxică...”

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

`
`