Prima pagină » International » Care este motivul pentru care OMS este precaută în privința vaccinului anti-COVID realizat de Rusia!
Care este motivul pentru care OMS este precaută în privința vaccinului anti-COVID realizat de Rusia!

Care este motivul pentru care OMS este precaută în privința vaccinului anti-COVID realizat de Rusia!

04 aug. 2020, 20:31,
Bianca Rebegea în International

Care este motivul pentru care OMS este precaută în privința vaccinului anti-COVID realizat de Rusia! După anunțul făcut de cercetătorii ruși conform căruia un vaccin anti-COVID-19 este aproape gata pentru a fi aplicat populaţiei largi, Organizaţia Mondială a Sănătăţii (OMS) a reacţionat. Aceasta a amintit că este nevoie să fie respectate toate fazele de testare înainte de a putea obţine autorizaţia.

Vaccinul întârzie pentru că trebuie respectate toate fazele de testare. Care este motivul pentru care OMS este precaută în privința vaccinului anti-COVID realizat de Rusia!

OMS anunță că, pentru a putea fi aplicate în siguranță, vaccinurile trebuie să îndeplinească toate normele şi reglementările prevăzute.

„Există în prezent sute de vaccinuri (împotriva COVID-19) în proces de testare şi trebuie să îndeplinească toate normele şi reglementările prevăzute pentru a fi aplicate în siguranţă”, a declarat purtătorul de cuvânt al OMS, Christian Lindmeier, la o conferinţă de presă. Oficialul OMS a declarat că în unele ocazii „sunt raportate descoperiri care ulterior întârzie, pentru a parcurge toate fazele necesare” şi a putea fi aplicate pe scară amplă.

Mihail Muraşko, ministrul rus al sănătăţii, a făcut public faptul că Centrul naţional de studii epidemiologice şi microbiologice Gamalei a finalizat testele pentru vaccinul său împotriva COVID-19 ce cauzează boala, astfel încât a început etapa de înregistrare a produsului.

Coform titularului Sănătăţii, cei care vor primi primii vaccinul sunt medicii şi personalul sanitar. Se prevede că vaccinul va fi trimis din 10 august în diferite regiuni ale Rusiei, unde va fi realizată o campanie mai amplă de vaccinare începând din toamnă.

Pentru dezvoltarea unui vaccin este necesar să se realizeze minim trei faze de mai multe luni ca durată (în care este inoculat unor grupuri şi comunităţi tot mai ample în căutarea unor eventuale efecte secundare), un proces care poate dura câţiva ani.

Este preconizat de către OMS că va trece cel puţin un an şi jumătate până la obținerea unui vaccin împotriva noului coronavirus. Acest termen poate fi micșorat, deoarece Rusia, SUA, China ne oferă speranțe mari că vaccinul va fi disponibil mult mai repede.

Rusia pregătește vaccinarea în masă împotriva COVID-19

Rusia pregătește vaccinarea în masă împotriva COVID-19. Rusia intenționează efectuarea vaccinărilor împotriva coronavirusului în masă începând cu luna octombrie, au anuntat agențiile locale de știri.

Ministrul Sănătății, Mikhail Murashko, a declarat că Institutul Gamaleya – un centru de cercetare de stat din Moscova – a finalizat studiile clinice ale vaccinului.

Agenția de știri Interfax a raportat că documentele sunt pregătite pentru înregistrarea vaccinului, în pregătirea utilizării sale în masă, în toamnă.

Murashko a sustinut că medicii și profesorii vor fi primii care vor fi imunizati.

O sursă a declarat agenției de știri Reuters că primul vaccin potențial al Covid-19 al țării ar fi primit aprobarea de reglementare încă din luna august.

Rusia pregătește vaccinarea în masă împotriva COVID-19

Viteza cu care Rusia se deplasează pentru a scoate un potențial vaccin i-a determinat pe unii să se întrebe dacă Moscova pune prestigiul național înainte de știință și siguranță.

Conform celor mai recente date de la Universitatea John Hopkins, Rusia are în total 849.277 de cazuri de coronavirus confirmate, al patrulea cel mai mare din lume.

Peste 14.100 de persoane din țară au decedat din cauza acestei boli respiratorii.

Peste 100 de vaccinuri posibile sunt dezvoltate în întreaga lume pentru a încerca să oprească pandemia.

Cel puțin patru sunt în studiile umane din faza a III-a finală – conform datelor Organizației Mondiale a Sănătății (OMS) – inclusiv trei dezvoltate în China și altul în Marea Britanie.

Cercetătorii de la Universitatea din Oxford au făcut o descoperire la începutul acestei luni, potrivit careia un potențial vaccin „sigur” a descoperit că „induce o reacție imună”.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

`
`