Prima pagină » Culinar » Care este diferența dintre salata a la russe și salata boeuf? Iată cum să faci un preparat numai bun de pus pe masa de sărbători

Care este diferența dintre salata a la russe și salata boeuf? Iată cum să faci un preparat numai bun de pus pe masa de sărbători

18 dec. 2024, 08:44,
Redacția BZI în Culinar

Salata a la russe este o combinație armonioasă de cartofi, morcovi, mazăre, castraveți murați și ouă, toate îmbrăcate într-un strat generos de maioneză. Aceasta diferă de salata boeuf care totuși rămâne un simbol al sărbătorilor în România aducând bucurie și nostalgie pe mesele de Crăciun și Revelion.

Salata de boeuf și salata a la russe sunt pentru unele gospodine în topul preferințelor de Sărbători. Salata boeuf este cea tradițională de pe masa de Crăciun și cea mai îndrăgită salată de iarnă la români. Află cum se deosebește salata rusească de cea boeuf și care este istoria ei.

Care este diferența dintre salata boeuf și salata a la russe

Toate gospodinele se întrec să pregătească salata boeuf și salata a la russe de sărbători, fie de Crăciun sau de Revelion, sau chiar la diverse aniversări în familie. Fără salată de boeuf parcă este masa goală și aperitivele par sărăcăcioase. Multe gospodine preferă să găteasc salata à la russe, iar cea mai importantă diferență dintre cele două o constituie carnea.

Salata à la russe este o salată de iarnă, cu multe legume fierte legate cu maioneză dulce sau picantă, Ea este inspirată de salata boeuf, dar lipsește carnea. Pentru a compensa lipsa bucățelelor sățioase de carne se pun mai multe legume și boabe de mazăre. Cele două salate se prepară la fel, dar diferă ingredientele. Legumele se fierb, se stropesc cu zeamă de lămâie și se condimentează cu sare și piper.

Maioneza se pregătește din gălbenușuri proaspete, ulei și zeamă de lămâie. Se poate adăuga puțin iaurt, muștar, piper și sare sau chiar puțin oțet aromatizat, pentru a fi mai picantă.

Maioneza se poate face și din lapte de soia cu ulei, având aceeași consistență precum maioneza din gălbenușuri. Multe gospodine adaugă gogoșari murați la salata à la russe în plus față de salata bouef.

Cum pregătești salata rusească

Salata à la russe este o salată delicioasă, cu multe legume de iarnă, legate cu maioneză sau cu iaurt bine scurs pentru cei care doresc o salată mai dietetică. Ai nevoie doar de 5 cartofi fierți în coajă; 5 morcovi mari; 200 gr de mazăre fină fiartă; 2 ouă fierte tari; ¼ rădăcină de țelină crudă; castraveciori murați după gust; gogoșari după gust; maioneză; gogoșari, măsline sau ouă pentru decor.

Legumele fierte se lasă să se scurgă foarte bine, castraveciorii tăiați cubulețe se lasă și ei la scurs, să nu fie apoși în salată. Legumele tăiate mărunt se amestecă și se combină cu maioneza. După cum am precizat, se poate face maioneză de post din lapte de soia.

Ca ponturi pentru salata à la russe, ei bine, maioneza poate fi înlocuită cu iaurt grecesc, pentru a fi mai dietetică. De asemenea, poți încerca și o maioneză fără ulei. Gogoșarii trebuie folosiți mai degrabă pentru decor, decât în compoziție, unde se înmoaie în combinație cu celelalte ingrediente.

Țelina crudă și tăiată mărunt se adaugă pentru parfum, de asemenea, se pot adaăuga și cubulețe de mere verzi, tari și acrișoare. Cheia unei salate a la russe perfecte stă în răbdare și atenție la detalii.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

`
`