Prima pagină » Stiri si curiozitati » Care este diferența dintre Aerius și Claritine: Află cum să tratezi eficient alergiile

Care este diferența dintre Aerius și Claritine: Află cum să tratezi eficient alergiile

01 mart. 2022, 14:26, 1 ,
în Stiri si curiozitati

Știi care este diferența dintre Aerius și Claritine? Dacă nu, citește rândurile următoare și află totul despre medicamentele utile în caz de alergii.

Aerius și Claritine sunt două medicamente des recomandate, în cazul în care te confrunți cu rinită alergică sau cu urticarie. Ambele acționează prin blocarea receptorilor pe care se fixează în mod normal histamina, o substanţă din organism care produce simptomele de alergie. Când receptorii sunt blocaţi, histamina nu îşi poate face efectul, fapt ce determină reducerea simptomelor alergice. Aceste medicamente nu trebuie administrate la pacienţii care pot fi hipersensibili (alergici) la desloratadina, loratadina sau la oricare dintre celelalte ingrediente.

femeie care își suflă nasul

Când receptorii sunt blocaţi, histamina nu îşi poate face efectul, fapt ce determină reducerea simptomelor alergice.

Care este diferența dintre Aerius și Claritine?

Aerius este un medicament antialergic, care nu induce somnolență. Este util dacă te confrunți cu o reacție alergică, deoarece te ajută să ții sub control simptomele. De asemenea, ameliorează manifestările asociate rinitei alergice (inflamaţia mucoasei foselor nazale provocată de alergie, de exemplu febra fânului sau alergia la praf).

Aceste simptome cuprind strănutul, secreţia abundentă sau senzaţia de mâncărime nazală, senzaţia de mâncărime la nivelul palatului, precum şi senzaţia de mâncărime, înroşire sau lăcrimarea ochilor.

În plus, Aerius este folosit şi pentru ameliorarea simptomelor asociate urticariei (o afecţiune a pielii provocată de alergie). Aceste simptome includ senzaţia de mâncărime şi papule urticariene. Ameliorarea lor durează o zi întreagă, după care îți vei putea relua activitățile obișnuite.

cutie albastră aerius

Aerius este un medicament antialergic, care nu induce somnolență.

Pe de altă parte, Claritine, care conține substanța activă loratadină, ajută la reducerea simptomelor alergiei, împiedicând efectele unei substanţe numite „histamină”, care este produsă în corp atunci când ești alergic la ceva.

Claritine diminuează simptomele asociate rinitei alergice (de pildă, febra fânului), precum strănutul, hipersecreţia sau mâncărimea la nivelul nasului, usturimea sau mâncărimea la nivelul ochilor la adulți și copii cu vârsta peste 2 ani, care au greutatea corporală mai mare de 30 kg.

Claritine poate fi folosit și pentru reducerea simptomelor de urticarie (mâncărime, roşeaţă, precum şi numărul şi dimensiunile erupţiilor de pe piele).

Așa cum se poate observa, ambele medicamente sunt utile în caz de rinită alergică sau urticarie.

cutie albastră claritine

Claritine ajută la reducerea simptomelor alergiei, împiedicând efectele unei substanţe numite „histamină”.

Reacții alergice după administrarea celor două medicamente

Așa cum se întâmplă în cazul tuturor medicamentelor, și administrarea de Aerius sau Claritine poate genera reacții adverse.

După administrarea medicamentului Aerius la adulți și adolescenți, cele mai frecvente efecte secundare sunt fatigabilitatea (oboseala 1,2%), uscăciunea gurii (0,8%) şi durerile de cap (0,6%). Efectele secundare observate la copii sunt similare. La copiii sub doi ani, cele mai frecvente efecte secundare sunt diareea (3,7%), febra (2,3%) şi insomnia (dificultatea de a dormi; 2,3%).

În cazul medicamentului Claritine putem vorbi de reacții adverse asemănătoare. Cele mai frecvente reacţii adverse raportate la adulţi şi copii cu vârsta peste 12 ani sunt: somnolență, dureri de cap, creșterea poftei de mâncare, tulburări ale somnului. Cele mai frecvente reacţii adverse raportate la copii cu vârste între 2 şi 12 ani sunt: dureri de cap, nervozitate, oboseală. Pot apărea și reacții adverse foarte rare: reacţie alergică severă (incluzând umflare), ameţeli, convulzii, bătăi ale inimii neregulate sau rapide, senzație de greață, uscăciunea gurii, indigestie, probleme ale ficatului, căderea părului și erupții trecătoare.

persoană cu urticarie

Așa cum se întâmplă în cazul tuturor medicamentelor, și administrarea de Aerius sau Claritine poate genera reacții adverse.

Comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

`
`