Prima pagină » Local » Care este definiția iubirii? Părintele Calistrat Chifan: „Când două inimi au același ritm și același gând…” – VIDEO

Care este definiția iubirii? Părintele Calistrat Chifan: „Când două inimi au același ritm și același gând…” – VIDEO

20 feb. 2023, 10:22,
BZI.ro, în Local

Care este definiția iubirii? Ei bine, iată care este opinia părintelui Calistrat Chifan de la Mănăstirea Vlădiceni, din județul Iași, despre acest sentiment.

Iubirea este definită diferit în funcție de fiecare individ. Pentru majoritatea oamenilor, iubirea este un sentiment complex, care poate fi cu greu explicat în cuvinte. Totodată, termenul este utilizat adesea în diverse situații, fiindcă acest sentiment poate lua mai multe forme, și anume: iubirea de sine, iubirea față de aproapele, iubirea față de partener, iubirea față de natură, iubirea față de țară, iubirea față de animale și așa mai deoarte. Cu alte cuvinte, iubirea este diferită un funcție de situația sau persoanele asupra cărora este îndreptată.

Care este definiția iubirii? Părintele Calistrat Chifan: „Când două inimi nu pot trăi una fără alta, iubirea e absolută”

În general, iubirea constă în respect reciproc, fidelitate, intimitate, sprijin emoțional și echilibru între individualitate și timp petrecut împreună. Chiar dacă iubirea nu poate fi perfect descrisă în cuvinte, ea se simte, se trăiește și, în momentul în care ajunge la intensitate maximă, este adevărată.

Potrivit părintelui Calistrat Chifan, iubirea există atunci când două inimi au același ritm și același gând. Îndrăgitul duhovnic susține că, atunci când iubirea devine profundă și când două inimi nu pot trăi separat, iubirea este absolută.

„Când două inimi au același ritm și același gând se cheamă iubire. Când două inimi simt la fel, iubirea devine profundă și când două inimi nu pot trăi una fără alta, iubirea e absolută, asta e definiția iubirii.”, a declarat părintele Calistrat Chifan, pentru BZI LIVE.

Părintele Calistrat, despre gelozie: „Este exces total de nebunie”

Părintele Calistrat a dezvăluit că mulți oameni care vin la spovedit spun că sunt geloși, iar acest lucru nu este constructiv și nici folositor. Gelozia constituie un exces total de nebunie și contribuie la autodistrugere.

Duhovnicul este de părere că atât timp cât îngrădești libertatea individului, nu-l iubești. În acest mod, îl sufoci, îl omori, iar dragostea dispare treptat.

„În practică, se iubesc cu adevărat oamenii nu care se ceartă. Cearta e un schimb de replici, care, la asfințitul soarelui, uită că soția sau soțul a avut un derapaj, indiferent cât de mic, dacă el a fost constructiv și folositor. Am mai auzit varianta asta la spovedit și nu sunt de acord cu ea, am întrebat: „Ce-i cu gelozia asta la dumneavoastră? Vă autodistruge!” – „Nu! Este exces total de iubire.” – „Este exces total de nebunie.” Așa spun unii, că atunci când iubești pătimaș, ești gelos. Nu este adevărat! Cât timp îngrădești libertatea individului, tu nu-l iubești. Tu-l sufoci, îl omori.

Nu este vorba de control. Sunt bărbați care nu și-au înșelat soția niciodată, 1, 10, 7%, nu știu procentul, dar există. Și sunt femei care nu și-au înșelay soțul niciodată, nu știm cât e procentul, dar există. Ei, dar se întâmplă că, cu această existență, totuși ei nu au încredere în fidelitatea unuia cu celălalt și ei veșnic se tachinează și se rod exact cum spune: „doi poli negativi se resping și doi poli pozitivi se resping.” Plus cu minus se atrage. Asta trebuie să urmărim.”, a adăugat părintele Calistrat Chifan, duhovnic la Mănăstirea Vlădiceni, din județul Iași.

Comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *